فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با اشاره به اینکه مجموع بارندگیهای امسال ۱۵.۵ درصد کمتر از حد نرمال بوده است، گفت: «فروردین سال آینده نیز ماهی نسبتا خشک همراه با بارندگیهای کمتر از نرمال خواهد بود».
احد وظیفه افزود: «با توجه به رخداد بارش کمتر از نرمال و کمبارشی یا خشکسالی موجود، از هماکنون لازم و ضروری است در مصرف آب چه در زمینهی کشاورزی و صنعت و چه در زمینهی مصارف خانگی و شرب، دستورالعملهای صرفهجویی را به جد رعایت کنیم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی 22 اسفندماه درباره میزان بارندگی و وضعیت دما در کشور طی هفتهی جاری اظهارکرد: «طی هفتهی جاری در پی بارش در نیمهی شمالی کشور، از چهارشنبه هوای نسبی سردی از عرضهای شمالی وارد میشود و کاهش دمای موقت را در پی دارد. از روز چهارشنبه تا اوایل هفتهی بعد هوای نسبتا سردی را در کشور و بهخصوص در نیمهی شمالی کشور انتظار داریم».
وی افزود: «در نتیجه از امروز (۲۲ اسفندماه) به مدت یک هفته بهخصوص در عرضهای شمالی کشور و از جمله در استانهای آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل و سواحل شمالی کشور و در شمال شرق در خراسان شمالی و خراسان دمای هوا با افت نسبی همراه شده و در عرضهای شمالی کشور بهطور موقت بین ۵ تا ۱۰ درجه کمتر از نرمال هفته خواهد رسید».
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی ادامه داد: «طی هفتهی جاری در سواحل جنوبی دریای خزر و استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، تهران، خراسان شمالی و خراسان رضوی بارشهای خوبی را انتظار داریم و استانهای غرب و جنوبغرب شامل چهارمحال و بختیاری، لرستان و همدان بارش دریافت خواهند کرد ولی نواحی جنوبی تقریبا بدون بارش خواهند بود و در نواحی غربی بهخصوص کرمانشاه، ایلام و خوزستان در هفتهی جاری و هفتهی آینده بهطور نسبی بارش به شدت کمتر از نرمال خواهد بود».
وی اظهار کرد: «طبق نقشهی الگوهای جوی، به نظر میرسد بارشهای تجمعی در فروردین ماه ۱۴۰۱ به طور نسبی کمتر از نرمال بشود، ضمن اینکه طی این هفته و هفتهی آینده در نیمهی جنوبی و غرب کشور بارندگیها بهشدت کمتر از نرمال خواهد بود. این شرایط و در ادامه بارشهای کمتر از نرمال در فروردین سال آتی، در برخی مناطق و از جمله در مناطق غرب و جنوبغرب و بهخصوص حوضهی کرخه و شمال شرق و تهران میتواند کم آبی و خشکسالی موجود را تشدید کند. این سناریو وضعیت جوی، دسترسی به آب را برای کشت آبی در برخی مناطق مانند استانهای خوزستان و ایلام دشوارتر میکند».
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی در ادامه توصیه کرد: «کشاورزان از کشت محصولات آببر پرهیز کنند و برای کنترل خسارت لازم است کشت بهاره با محدودیت مواجه شود. بهطور کلی تاکنون مجموع بارندگی سال آبی جاری حدود ۱۵.۵ درصد کمتر از نرمال است. این میزان بارندگیها نسبت به سال گذشته قدری بهتر است ولی پایین تراز حد نرمال است و در مجموع بارندگیهای متوسط کشور در مناطق غربی، دامنههای جنوبی رشتهکوه البرز، تهران، سمنان، خراسان شمالی و خراسان رضوی بین ۲۵ تا ۵۵ درصد زیرنرمال و در مناطق یاد شده مقدار بارش حتی از سال قبل نیز کمتر است». /پ
نظر خود را بنویسید