فردای کرمان – گروه اقتصاد: دبیرکل انجمن خرمای ایران با اشاره به افزایش ۲۰ تا ۲۵ درصدی قیمت خرما نسبت به سال گذشته، گفت: «این رقم از نرخ رسمی تورم نیز کمتر است ضمن اینکه ما در کشور حدود ۴۰۰ نوع خرما داریم که هزینههای تولید، نگهداری و راندمان تولید آنها با هم متفاوت است».
مقداد تکلوزاده بیان کرد: «در ماه مبارک رمضان عمدتاً دو نوع خرمای مضافتی و کبکاب (دشتستانی) در کشور مصرف میشود که ۹۰ درصد خرمای مضافتی در کرمان و مابقی آن در سیستان و بلوچستان و بخش اندکی نیز در استان هرمزگان تولید میشود، خرمای کبکاب نیز در بوشهر تولید میشود و قیمت این محصولات در مبادی تولید حداکثر ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از مهر سراسری، وی اضافه کرد: «ممکن است در برخی نقاط به دلیل افزایش تقاضا، خرما را با قیمتهای گزاف به مردم عرضه کنند که این سودجویی است و نمیتوان آن را به کل کشور تعمیم داد».
تکلوزاده افزود: «با توافقی که وزارت جهاد کشاورزی با میادین میوه و ترهبار انجام داده عرضهی مستقیم خرما در این مراکز انجام میشود همچنین فروشگاههای زنجیرهای نیز دو هفته قبل از آغاز ماه مبارک رمضان حاشیهی سود خود را کاهش دادهاند و خرما را با نرخهای کمتری عرضه میکنند که این اقدام تا آخر ماه مبارک ادامه دارد».
وی با بیان اینکه خرما نسبت به کالاهای دیگر افزایش قیمت قابل توجهی نداشته است، با اشاره به افزایش قیمت خرمای پیارم به حدود کیلویی ۱۵۰ هزار تومان، گفت: «ممکن است خرمای پیارم با کیفیت بالا به این قیمت در برخی مناطق عرضه شود اما کل تولید خرمای پیارم در سال حدود ۲۵ هزار تن است که عمدتاً نیز صادر میشود».
تکلوزاده با تاکید بر اینکه در عرضهی خرما هیچ مشکلی وجود ندارد، افزود: «۱.۳ میلیون تن خرما سالانه در کشور تولید میشود که بین ۳۵ تا ۴۰ درصد آن (حدود ۳۰۰ هزارتن) در ماه مبارک رمضان مصرف میشود». /پ
نظر خود را بنویسید