فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیته صادرکنندگان سندیکای صنایع کنسرو ایران گفت: «قیمت رب گوجهفرنگی با درج قیمت تولیدکننده و مصرفکننده بر روی کالا حدود ۵ هزار تومان کاهش یافت و از ۴۰ تا ۴۱ هزار تومان به ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان رسید».
سیدمظفر عبدالله با بیان اینکه 80 درصد قیمت تمامشدهی رب خود گوجهفرنگی است، توضیح داد: «علاوه بر قیمت گوجه هزینههای دیگری مانند دستمزد کارگری، قیمت قوطی و هزینههای مستقیم و غیرمستقیم سربار تولید به این نرخها اضافه میشود؛ با هماهنگی سازمان حمایت قیمت تمامشدهی هر قوطی رب در کارخانه 25 هزار تومان است که به این قیمت 20 درصد نیز برای هزینهی پخش و فروش و 9 درصد برای مالیات بر ارزش افزوده در نظر گرفته شده است و 35 تا 36 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم سراسری، وی 22 فروردینماه اظهار کرد: «اعداد و ارقامی که گاهی اوقات دربارهی میزان سود تولیدکنندگان رب گوجهفرنگی در کشور مطرح میشود، حتی توسط معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان تعاون روستایی، دربارهی مواد اولیهی تولید و قیمت تمامشدهی این محصول طرح شده است، دقیق نیست».
وی با بیان اینکه 80 درصد قیمت تمامشدهی رب خود گوجهفرنگی است افزود: «اینکه گفته میشود هر کیلوگرم گوجهفرنگی برای تهیهی رب کمتر از هزار تومان خریداری میشود، مربوط به سال 97 است و اکنون قیمت هر کیلوگرم گوجه حدود 3250 تومان است. برای تولید هر قوطی 800 گرمی رب 5.5 تا 6 کیلوگرم با توجه به کیفیت، گوجهفرنگی مورد نیاز است یعنی فقط حدود 19500 تومان قیمت مادهی اولیهی آن است».
رئیس کمیته صادرکنندگان سندیکای صنایع کنسرو ایران ادامه داد: «قیمت رب گوجهفرنگی در حالی در بازار تا 41 هزار تومان نیز به فروش میرسید که با اقدام وزیر صنعت برای درج نرخ تولیدکننده در کنار نرخ مصرفکننده روی کالا، قیمت کالا به 35 تا 36 هزار تومان کاهش یافت».
عبدالله گفت: «تولیدکنندگان نیز به دنبال آن هستند که محصول با قیمت پایینتری به دست مصرفکننده برسد زیرا قدرت خرید مردم نیز حفظ میشود البته تولیدکننده تا حدی میتواند قیمت محصولات خود را کاهش دهد که هزینههای تولید را پوشش دهد». /پ
نظر خود را بنویسید