فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: امروز سهشنبه و با برگزاری آئینی، مهندس علیرضا عبدیان مدیرعامل جدید آبوفاضلاب استان کرمان معرفی و از زحمات مهندس محمدطاهری تجلیل شد. وی از سال 89 تاکنون این مسئولیت را برعهده داشت و در آئین تکریم خود گفت: «استان کرمان در حوزۀ آب شرب هم از لحاظ کمی و هم کیفی دچار چالشهایی اساسی و زیربنایی است».
وی با بیان اینکه از لحاظ کمی 95 درصد از منابع آب شرب شهرها از منابع آب زیرزمینی تامین میشود و شاید جزو معدود استانهایی باشیم که چنین وضعیتی داریم، افزود: «در کلانشهر کرمان 100 درصد آب از طریق منابع زیرزمینی تامین میشود و هزار لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم».
وی ادامه داد: «وضعیت روستاها نیز همین است. در شهرستانی مثل رابر که از لحاظ خوش آبوهوایی و بارندگی همیشه چشم و چراغ استان بوده، شرایط در حال حاضر طوری شده که روستاهای آن با تانکر و از شهر رابر و بافت آبرسانی میشوند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی سپس اظهار کرد: «از لحاظ کیفی در بیش از 13 شهر در حال حاضر تصفیهخانۀ فاضلاب احداث شده یا در دست احداث است».
طاهری افزود: «صدها روستا نیز از لحاظ کیفی دچار چالش هستند و همکاران ما به دشواری کار تصفیه را پیش میبرند».
وی گفت: «سالانه 16 کیلومتر زمین را حفاری کردن و چاه زدن در استان کرمان و هم پول حفاری و هم تجهیز چاه و خط انتقال و ... را تامین کردن؛ کافی است که یک شرکت را زمینگیر کند».
وی با بیان اینکه در حوزۀ تامین آب و اقتصاد آب که وضعیت بر همگان عیان است، اظهار کرد: «دخل شرکت صد و خرج آن هزار است. بین اینها باید تعادلی منطقی برقرار کرد؛ آن هم برای تامین نیازی که یک ساعت نبود آن، برای مردم گرفتاری ایجاد میکند».
وی با تاکید بر اینکه در حوزۀ اقتصادی شرکتها شرایط خوبی ندارند، به اقداماتی که در حوزۀ احداث شبکۀ فاضلاب در شهرهای استان پیگیری شده اشاره کرد و توضیح داد: «در مقولۀ بازچرخانی آب و اجرای شبکههای فاضلاب، استان کرمان پایینترین میزان بهرهمندی از فاضلاب را در سطح کشور داشته است. پروژۀ فاضلاب شهر کرمان از دهۀ هفتاد شروع شد ولی با منابع 4، 5 میلیارد تومان در سال پروژۀ فاضلاب اجرایی نمیشد ما اما توانستیم سه قرارداد برای اولینبار در سطح کشور امضا کنیم که اولی برای فاضلاب سیرجان بود و تصفیهخانۀ سیرجان تقریبا آمادۀ بهرهبرداری است».
مدیرعامل سابق آبفا استان کرمان فاضلاب کرمان افزود: «قراردادی حدود1400 میلیارد برای فاضلاب شهر کرمان بسته شده که به نرخ امروز چهار هزار میلیارد تومان است».
وی ادامه داد: «برای فاضلاب شهر زرند نیز 217 میلیارد تومان قرارداد امضا شده که به نرخ امروز 1500 میلیارد تومان است».
طاهری اضافه کرد: «سرمایهگذاری پنج، شش هزار میلیارد در حوزۀ بازچرخانی آب توسط بخش خصوصی کاری بسیار ارزشمند است و این پروژهها جزو معدود مواردی هستند که فعال بوده و در حال اجرا هستند و علاوه بر اشتغال بسیار خوبی که اکنون ایجاد شده، در آینده نیز حامی صنعت خواهند بود».
وی اضافه کرد: «بقای صنعت در استان به بازچرخانی و فاضلاب است».
طاهری گفت: «برای فاضلاب شهرهای شهربابک، رفسنجان و بردسیر نیز مطالعات اولیه انجام شده و آمادۀ واگذاری به بخش خصوصی است. یکی، دو مزایده انجام شده ولی به نتیجه نرسیده که امیدوارم با پیگیریها به سرانجام برسد».
وی از حمایت شرکتهای صنعتی و معدنی از تامین آب قدردانی و بیان کرد: «در رفسنجان مس را متقاعد به ساخت یک تصفیهخانۀ 300 میلیارد تومانی کردیم که احداث و هبه به شرکت آبفا کند و اکنون 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد».
طاهری افزود: «میلیاردها کمک نقدی و غیرنقدی که گلگهر و مس به آبفا انجام دادند نیز جای قدردانی دارد».
وی سپس با اشاره به انجام ادغام و انسجامبخشی دو شرکت آبفا و آبفار گفت: «تصمیمی که در استانها هیچ نقشی در آن نداشتیم و در کلان کشور و حتی فراتر از وزارت نیرو بود. قبل از دولت تدبیر و امید مصوب شده بود و بنده در زمان اجرایی شدن آن مسئولیت داشتم».
وی ادامه داد: «استانها فقط میتوانستند به گونهای مدیریت کنند که تبعات آن به حداقل برسد. اجرای این تصمیم به طوری که رضایت 100 درصد همگان حاصل شود کار دشواری بود که اتفاق نیفتاد و کسانی نارضایتی دارند و از انسجامبخشی آسیب دیدند».
وی گفت: «وجدانم راحت است که هیچ تصمیمی را با بغض و کینه نگرفتم و براساس شایستهسالاری اقدام کردیم تا تضییع حقی صورت نگیرد».
طاهری از حل مشکل تعیینتکلیف نیروهای خرید خدمت در آیندهای نزدیک نیز خبر داد.
وی اظهار کرد: «آنچه که در دورۀ مدیریت بنده رخ داده؛ اگر مطلوب و اتفاق مبارکی بوده به حساب نیروها و همکارانی گذاشته شود که در گرمترین شرایط و سختترین شرایط خدمترسانی میکنند و آنچه که قصور و کوتاهی بوده به حساب من گذاشته شود». / الف
نظر خود را بنویسید