فردایکرمان ـ گروه جامعه: پروفسور کرامتاله ایزدپناه استاد و پژوهشگر حوزۀ گياهپزشکی و برگزیدۀ شانزدهمین جایزۀ علمی افضلیپور، در مراسم اعطای جایزه که در تالار وحدت دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد، گفت: «به این فکر میکردم که چه شد مرحوم افضلیپور کرمان را برای احداث دانشگاه انتخاب کرد؟ اگر تمدن چند هزار سالۀ جیرفت در آن زمان کشف شده بود، میگفتم برای احترام به این تمدن بوده است ولی این تمدن سالها بعد آشکار شد».
وی افزود: «یاد مطلبی افتادم که شادروان باستانیپاریزی در کتاب «نون جو، دوغ گو» نوشته که مضمون آن این است که مردم کرمان در طول تاریخی که پر از تهاجم و جنگ بوده، هیچوقت به همسایگان خود تجاوز نکردند اما همواره مورد تهاجم بودهاند».
وی ادامه داد: «اینکه مردم کرمان هیچوقت در طول تاریخ به جایی هجوم نبردهاند را دلیل صلحجویی و نجابت آنها میدانم و فکر میکنم یکی از دلایلی که زندهیاد افضلیپور کرمان را انتخاب کرده، همین روحیات مردم این خطه باشد».
ایزدپناه اظهار کرد: «نجابت مقداری محرومیت به وجود میآورد و این مورد توجۀ مردی نیکوکار قرار گرفته و کرمان را برای تاسیس دانشگاه انتخاب کرده است».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در مراسم شانزدهمین دوره از جایزۀ افضلیپور که چهارشنبه چهارم خردادماه برگزار شد، گفت: «به خاطر دارم در زمانی که دانشجوی دانشگاه تهران بودم، نام خانم فاخره صبا همیشه با ستایش یاد میشد و بعد از این همه سال افتخار این را پیدا کردم که در جایی قرار بگیرم که این زوج نیکوکار بنیان نهادهاند».
وی افزود: «از برگزارکنندگان این جایزه، بهخاطر زنده نگاه داشتن این آیین و سنت نیکوکاری تشکر میکنم».
به گزارش فردایکرمان، پروفسور ایزدپناه استاد برجستۀ دانشگاه شيراز، استاد نمونۀ کشوري، برگزيدۀ مقام نخست شانزدهمين جشنواره خوارزمي، اولين استاد ممتاز دانشگاه شيراز، برگزيدۀ جايزۀ علمي علامه طباطبايي بنياد ملي نخبگان، عضو پيوسته فرهنگستان علوم ايران، عضو پيوسته آکادمي علوم جهان(TWAS)، برگزيدۀ چهرههاي ماندگار و بنيانگذار مرکز تحقيقات ويروسشناسي گياهي است. وی همچنين عضويت و رياست انجمن بيماريشناسي گياهي ايران، شناسايي و توصيف چندين ويروس براي اولينبار در سطح جهاني را در کارنامۀ علمی خود دارد. / الف
نظر خود را بنویسید