فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس هیات امنای جایزۀ افضلیپور؛ بنیانگذار دانشگاه در کرمان، در مراسم شانزدهمین دوره از این جایزه با مرور مختصری بر پیشینۀ شکلگیری این رویداد گفت: «بعد از آنکه جایزۀ افضلیپور تاسیس شد، خانم ژینا افضلیپور، جایزۀ دکتر علی افضلیپور برادر بزرگ مهندس افضلیپور را تاسیس کردند، به مرور جایزۀ کارآفرینی و جایزۀ هنری و فرهنگی خانم فاخره صبا همسر زندهیاد افضلیپور نیز شکل گرفت».
پروفسور مهدی رجبعلیپور با بیان اینکه این جوایز، سالانه در حال افزایش است، افزود: «افرادی با زیباییطبع خود، به این جوایز و مراسمی که باعث اعتلای نام دانشگاه و علم و فرهنگ و یادبود مرحوم است، اضافه میکنند و امسال با همت همسر محترم زندهیاد مهندس محسن میرحیدر (از مفاخر معماری ایران و معمار و طراح ساختمانهای دانشگاه شهید باهنر کرمان و مدير اسبق مهندسين مشاور پيرراز) جایزۀ دیگری نیز تاسیس شده که از سال آینده برگزار میشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی روز چهارشنبه چهارم خردادماه در این مراسم که در تالار وحدت دانشگاه باهنر برگزار شد، اظهار کرد: «افتخار دارم که از سال 62 که خودم را به این دانشگاه منتقل کردم همواره در خدمت مرحوم افضلیپور و خویشان نزدیک ایشان بودهام. برخی از این افراد، خاطراتی از سالهای گذشته و تاسیس دانشگاه را به طور خصوصی برایم تعریف کردهاند که در فرصتی، آن را منتشر خواهم کرد».
وی گفت: «مرحوم افضلیپور بعد از آنکه از میان ما رفتند، دکتر میرزایی که خود را پسر ایشان میداند، نهتنها برای دانشگاه کرمان زحمات زیادی کشید بلکه برای اعتلای نام خود افضلیپور هم بسیار کوشا بودند. پیشنهاد جایزه از طرف شخص ایشان بود و دوستان زیادی در هیات امنای جایزه برای برگزاری و استمرار آن تلاش کردند. دکتر مصطفوی دبیر و بازوی اجرایی دکتر میرزایی هستند و بسیار برای چندین دورۀ این جایزه تلاش کردهاند».
وی با آروزی شفای عاجل برای دکتر میرزایی و قدردانی از تلاشها و فداکاریهای همسر ایشان ادامه داد: «از مدیریت دانشگاه که این مجلس باشکوه را برگزار کرده و همۀ مدیران پیشین سپاسگزاری میکنم. همگان در چند دورۀ جایزه با خلوص نیت همکاری کردند و هیچگاه مدیران دانشگاه دخالتی در کار علمی جایزۀ نکردند و اجازه دادند هیات امنا با آسایش فکری و دقت علمی خود، برگزیدگان را انتخاب کند که این، جای تقدیر و تشکر دارد».
رجبعلیپور سپس توضیح داد: «با تاسیس جایزۀ افضلیپور، یک نفر از برگزیدگان علمی کشور و یک نفر استانی و در استان هم یک نفر از دانشگاه باهنر و دیگری از دانشگاه علومپزشکی انتخاب و تجلیل میشد. همزمان با این جوایز، از تعادی دانشجوی برجسته نیز تقدیر میشد. به مرور خانم ژینا افضلیپور آمدند و جایزۀ دکتر علی افضلیپور برادر بزرگ مهندس افضلیپور را تاسیس کردند که به یک دانشجوی شیمی و یک دانشجوی آمار اعطا میشود و از تعدادی دیگر نیز حمایت میشود؛ همچنین از کارمند برجستۀ دانشگاه نیز تجلیل میشود».
وی افزود: «به مرور جایزۀ کارآفرینی تاسیس شد که به بهترین کارآفرین استان و کشور اعطا میشود. جایزۀ هنری و فرهنگی خانم صبا نیز مدتی است که اعطا میشود و امسال افتخر میکنم که یکی از همکلاسیهای عزیزم آن را میگیرند. آقای ایزدپناه، الحق استاد من هستند و افتخار میکنم در خدمتشان هستم».
وی با بیان اینکه از نیت خیر زندهیاد مهندس افضلیپور، این جوایز دارد سالانه اضافه میشود، اظهار کرد: «افرادی با زیباییطبع به این جوایز و مراسمی که باعث اعتلای نام دانشگاه و علم و فرهنگ و یادبود مرحوم افضلیپور است اضافه میکنند و امسال افتخار داریم در خدمت خانم رجبیان، همسر مهندس میرحیدر هستیم و این جایزه که تازه تاسیس شده، از سال آینده برگزار میشود». / الف
نظر خود را بنویسید