فردایکرمان ـ گروه جامعه: دختر زندهیاد سیدمحمود دعایی با بیان اینکه روزنامه «اطلاعات» در زندگی پدرم حرف اول را میزد، گفت: «ایشان اسوۀ صبر، تقوا، شجاعت، مهربانی و سادهزیستی بودند؛ سادهزیستی انتخاب پدرم بود. راهش را انتخاب کرده و در این مسیر استوار بود. هیچوقت از هدفش سست نشد و از راهی که انتخاب کرده بود، پشیمان نشد. حرف و ملامت زیاد شنید حتی، از طرف نزدیکانش؛ خود ما هم شاید چیزهایی به او میگفتیم ولی، همیشه به اصلی که انتخاب کرده بود پایبند بود. احساس میکنم پدرم علاه بر اینکه مهربانی در ذاتش بود، عامداً به همه مهربانی میکرد، دوست داشت این روش را در زندگی داشته باشد».
سیده لیلا دعایی در پاسخ به اینکه دغدغههای سیاسی و رسانهای مرحوم دعایی در اواخر عمر چه بود؟ اظهار کرد: «دغدغههایش را اصلا بروز نمیداد. ما هیچکدام از چیزی که در دلش بود خبر نداشتیم. برای همین میگویم اسوۀ صبر بود. همه چیز را در خودش میریخت و اصلا بروز نمیداد. سنگ صبور همه بود ولی واقعا تنها بود، کسی نبود که بخواهد با او درد دل کند و اصلا اهل درد دل نبود. ما هیچوقت در خانه بحث سیاسی نداشتیم. اگر سوال هم میپرسیدم یا جواب نمیداد یا نهایتا فقط یک کلمه میگفت. دغدغهاش هرچه که بود در دلش بود. حواسش هم به همه بود، خانواده، فامیل، کارکنان، دوستان و جبهههای مختلف سیاسی؛ حواسش به همه بود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، دختر مرحوم دعایی درباره نقش روزنامه «اطلاعات» در زندگی پدرش در توضیح بیشتر گفت: «روزنامه اطلاعات در زندگی پدرم حرف اول را می زد. تمام دغدغهاش روزنامه و کارکنانش بودند. از نطر رفاهی برای کارکنانش سنگتمام گذاشت. یکی از افتخاراتش این بود که ما تمام کارمندان روزنامه را خانهدار کردهایم. به آنها تسهیلات و وام میداد. پرو بال گرفتن و رشد روزنامه برایش خیلی مهم بود. روزنامه را از ساختمان قدیم به میرداماد آورد و وقتی چاپخانه را تأسیس کردند، از بالاترین تکنولوژی چاپ استفاده کردند. اینکه روزنامه قرار است چهطور چاپ شود، برایشان مهم بود و باید شخصا نظارت میکرد. عصر همه روزهایی که قرا بود فردایش روزنامه چاپ شود، مقید بود که حتما خودش حضور داشته باشد. حتی این اواخر قبل از اینکه بخواهد بستری شود، پنجشنبه گفته بود من یکشنبه عصر باید به روزنامه بروم. اولویتش روزنامه بود و مسئولیتی بود که روی دوشش بود. مانند مسئولیت تربیت فرزند برایش مهم بود و میخواست از همه لحاظ به نحو احسنت انجامش دهد». / الف
نظر خود را بنویسید