فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰، یک و نیم میلیون دلار صنایعدستی از مبادی گمرکی استان کرمان صادر شده است، گفت: «علاوه بر صادراتی که از گمرکات انجام میگیرد تعداد قابل توجهی از هنرهای سنتی و صنایعدستی کرمان نیز توسط گردشگران ایرانی و خارجی که وارد استان میشوند بهعنوان سوغات خریداری شده و از استان خارج میشود».
فریدون فعالی همچنین با بیان اینکه در سال گذشته ۱۱۴۵ هنرمند صنایعدستی استان کرمان برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل معرفی شدهاند، افزود: «این تسهیلات شامل تسهیلات کسب و کارهای آسیبدیدۀ کرونا، بنیاد برکت، مستقل، پشتیبان و معین اقتصادی بوده است».
وی ادامه داد: «در سال جاری نیز ۱۰۳ هنرمند صنایعدستی از محل تسهیلات تبصرۀ ۱۸، تسهیلات دریافت کردهاند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، فعالی همزمان با هفتۀ صنایعدستی با اشاره به برگزاری ششمین دورۀ داوری مهر اصالت ملی در سال ۱۴۰۰ و اعطای ۴۸ مهر اصالت به آثار صنایعدستی این استان گفت: «از ۵۱ سهمیۀ استان کرمان برای ارسال آثار صنایعدستی به ششمین دورۀ داوری مهر اصالت، ۴۸ اثر استان موفق به دریافت مهر اصالت شد و استان کرمان در بین استانهای منطقۀ سه کشور (کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان) مقام اول را به خود اختصاص داد».
وی افزود: «رشتههایی که در این دوره موفق به دریافت مهر اصالت شدند شامل پتهدوزی، خراطی چوب، زیورآلات سنتی، فیروزهکوبی، پاپیهماشه، چاقوسازی، گلیمبافی، ابریشمدوزی، چهل تیکهدوزی، درودگری سنتی، پریواردوزی، تولیدات چرمی دستدوز، سفالگری، حصیربافی، سازهای سنتی و تراش سنگهای قیمتی و نیمهقیمتی میشود».
مدیرکل میراثفرهنگی کرمان بیان کرد: «در بین رشتههای مذکور بیشترین مهر اصالت به رشتههای پتهدوزی و گلیمبافی تعلق گرفت».
وی در ادامه از آموزش بیش از پنجهزار متقاضی صنایعدستی استان در سال گذشته خبر داد و یادآور شد: «از این تعداد ۳۵۰ نفر شاغل صنایعدستی بودند که آموزشهای لازم را در رشتههای بستهبندی، تجاریسازی و همچنین برندسازی فرا گرفتند». /پ
نظر خود را بنویسید