فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه زود است پایان کرونا را اعلام کنیم، گفت: «میتوان گفت که کرونا مهار شده و پیشبینی میشود که حداقل تا دو ماه آینده موج جدیدی از بیماری را نداشته باشیم. با این حال هنوز این آمادگی را نداریم که پایان کرونا را جشن بگیریم».
عباس شیراوژن دربارۀ افزایش برخی عادیانگاریها در جامعه افزود: «عادیانگاریهایی رخ داده است. اگر چه شاید موج بیماری نداشته باشیم اما با چنین عادیانگاریهایی ممکن است افراد سالمند، کسانی که نقص ایمنی و بیماری زمینهای دارند دچار مشکل شوند. به هر حال چرخۀ انتقال همچنان وجود دارد؛ شاید در خیلی از افراد بروز چندانی نداشته باشد اما ممکن است این چرخه به کسی برسد که نقص ایمنی دارد و به همین دلیل درگیر مشکلات جدی شود. تاکید میکنم که حداکثر تا ۱۰۰ روز پس از تزریق دوز اول و دوم واکسن، ایمنی خوب داریم و این وضعیت پس از تزریق دوز سوم به ۶ ماه میرسد».
وی تاکید کرد: «طبق پیشبینی ما در حالت خوشبینانه، کرونا از جامعه حذف نخواهد شد و سالانه امواجی را در فصلهای سرد سال خواهیم داشت».
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، شیراوژن در واکنش به همهگیر شدن بیماری گوارشی به عنوان سویۀ جدید کرونا به ویژه در کودکان، گفت: «متخصصین عفونی این احتمال را مطرح کردهاند که این بیماری شاید نشانهای جدید از سویهای از کرونا باشد. دقت داشته باشید نزدیک به ۹۹ درصد سویههای بیماری کرونا که در کشور داریم، اومیکرون است اما ممکن است علائم مختلفی را از خود بروز دهد، بهویژه آنکه در سویههای قبلی بعضاً علائم گوارشی را داشتیم».
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند دوز واکسن تزریق شده است، گفت: «حدود ۶۴.۵ میلیون نفر نوبت اول را تزریق کردهاند، بیش از ۵۸ میلیون نفر دوز دوم را زدند و نزدیک به ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر نوبت سوم را دریافت کردند. بر این اساس، نزدیک به ۱۴-۱۵ میلیون نفر اصلاً واکسن نزدند. این موضوع از سوی نظام سلامت پذیرفته نیست و آنها نیز باید واکسینه شوند».
شیراوژن ادامه داد: «این واکسنها کارآمدی خود را نشان داده است و ما اثبات این موضوع را در مراکز درمانی خود دیدهایم. عمدۀ افرادی که بدحال میشوند و به اتاق آیسییو میروند، کسانی هستند که واکسن نزدهاند یا مدت زمان ایمنی بدن آنها به پایان رسیده است. البته سالمندان و کسانی که نقص ایمنی دارند نیز باید به این لیست اضافه شوند. نتایج تحقیقات ما نشان میدهد که افراد واکسننزده تا ۱۰ برابر بیشتر در معرض بیماری شدیدتر کرونا هستند».
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه سختگیریها برای کسانی که واکسن نزدهاند، ادامه دارد یا خیر، گفت: «سیاست ستاد ملی کرونا تاکنون بر دو موضوع تشویق و اقناع بوده است. معتقدیم که باید با توضیح دادن، منطق و استدلال، مردم را تشویق کنیم که برای تزریق واکسن اقدام کنند. البته محدودیتهایی را هم ایجاد کردیم که آخرین نوبت آن برای سفرهای نوروزی بود. اکنون تصمیم جدیدی برای افزایش محدودیتها برای افراد واکسننزده نداریم و امیدوارم با اقدامات تشویقی افراد بیشتری واکسن بزنند». /پ
نظر خود را بنویسید