فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: شرکت فرش نفیس آفرینش که از سال 99 و با هدف احیای فرش دستباف فعالیت خود را در کرمان آغاز کرده، برای ارتباط سهلتر با مشتریان، یک گالری برای نمایش و فروش این کالای هنری راهاندازی کرده که در شهر کرمان، ابتدای بلوار جهاد (بین کوچۀ یک و سه) واقع شده است.
عطاا... شفیعیپور مدیرعامل شرکت فرش نفیس آفرینش در مراسمی که برای افتتاح این فروشگاه برگزار شد، با بیان اینکه همۀ فعالان فرش کرمان نسبت به فردای آن دغدغه دارند، گفت: «شرکت فرش آفرینش نسخهای پیشبینی کرده که به احیای آن کمک میکند».
وی افزود: «عوامل مختلفی باعث بیماری فرش کرمان و رکود آن شده است. متاسفانه دولتها در دهههای متمادی نسبت به فرش خیلی کوتاهی کردهاند و برنامهریزی و حمایت لازم را نداشتند».
وی ادامه داد: «در دهۀ گذشته، 200 هزار بافنده در کرمان داشتیم که اکنون به ۶۰ هزار نفر رسیده است. علت این ریزش چه بوده است؟ بررسی کردیم و به چند نکته رسیدیم. یکی اینکه نسبت به بافندگان کوتاهی شده است. زمانی که بافنده پشت دار مینشیند، باید از فردای تولید خود اطمینان داشته باشند ولی متاسفانه شرایط اقتصادی طوری است هیچکس نمیتواند به راحتی برای آینده برنامهریزی کند. در این شرایط، ما گفتیم راه چاره برای احیای فرش کرمان چیست؟ و در پاسخ به این پرسش، اقداماتی را برنامهریزی کردهایم».
وی با اشاره به ادغام طرحهای قدیم و جدید فرش و تحول در نقشهها اظهار کرد: «ضمن اینکه اصالت و ویژگیهای فرش کرمان را حفظ میکنیم و براساس سلیقۀ بازار امروز تولید را انجام میدهیم تا تاریخ جدیدی از فرش کرمان رقم بخورد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در مراسم افتتاح گالری فرش نفیس آفرینش که شامگاه پنجشنبه دوم تیرماه و با حضور مهرابی معاون اقتصادی استاندار کرمان، پورابراهیمی نماینده کرمان و راور در مجلس، فعالی مدیرکل میراثفرهنگی استان، افضلی مدیرعامل هلدینگ آفرینش، معاون مدیرکل امور بانوان استانداری، رئیس اتحادیه فرش، مس و صنایع دستی کرمان و جمعی از پیشکسوتان و فعالان فرش کرمان برگزار شد، گفت: «کمیتۀ طراحی فرش را در شرکت راهاندازی کردهایم که به صورت آنلاین با خبرگان طراحی در سراسر کشور ارتباط دارد. طرحها بررسی و در صورت تصویب، اجرا میشود».
شفیعیپور سپس گفت: «بیمۀ تامین اجتماعی یکی از دغدغههای مهم بافندگان است. استرس بیمه، هم کیفیت کار بافنده را کاهش میدهد و هم اینکه نمیداند چه ببافد و شرایط طوری شده که بافندگان ما برای بازرسان بیمه میبافند!».
وی ادامه داد: «دولت و بخش خصوصی هریک وظایفی دارند که باید به آن عمل کنند. افت در اشتغالزایی در صنعت فرش به دلیل بیتوجهی دولتهاست که امروز به وضعیتی بحرانی رسیده است».
این پیشکسوت فرش کرمان با اشاره به اینکه مشکلات فرش چندان ربطی به تحریمها ندارد، اظهار کرد: «متاسفانه برای اجرای این طرح در کرمان با مشکل کمبود بافنده مواجهیم و بافندگان خیلی رغبت به انجام کار ندارند. اما اگر استانداری حمایت کند، بافندگان دلگرم و دارهای قالی دوباره فعال میشود».
وی با اشاره به قول راهاندازی کارخانۀ ریسندگی در کرمان از سوی هلدینگ آفرینش گفت: «امیدوارم همه حمایت کنند و از تجربیات پیشکسوتان استفاده کنیم تا فرش کرمان به جایگاه واقعی خود برسد». / الف
عکس: محمد لطیف کار
نظر خود را بنویسید