فردای کرمان – گروه جامعه: عضو کمیته واکسیناسیون کرونا دربارۀ میزان ذخیرۀ واکسن کرونا در کشور، توضیح داد: «میزان ذخیره مناسب است و بیش از ۴۰ میلیون دوز واکسن کرونا ذخیرۀ استراتژیک داریم. در صورتی که لازم باشد مجددا روند واکسیناسیون گستردهای مشابه آنچه که در ماههای قبل رخ داد، انجام شود، ما ذخیرۀ مناسبی داریم و از طرفی زیرساخت تولید هم به شرایط بسیار خوبی رسیده است و دیگر چالشی در این زمینه نخواهیم داشت».
مصطفی قانعی با اشاره به توقف خط تولید واکسنهای ایرانی افزود: «دلیلی وجود ندارد وقتی مصرف نداریم تولید صورت گیرد، اما تولیدکنندگان این توانایی را دارند تا به محض ثبت سفارش واکسن، مجددا تولید را از سر بگیرند».
وی دربارۀ زمان فرارسیدن تاریخ انقضای واکسنهای کرونای دپو شده، گفت: «مجموعهای از واکسنهای ایرانی و خارجی را داریم که طبق قانون هر واکسنی که تولید شود، تاریخ انقضا هم بر روی آن درج میشود و اگر از نظر تاریخ انقضا مشکلی داشته باشد، اجازۀ ترخیص آن از انبارها صادر نمیشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، قانعی 11 تیرماه دربارۀ آخرین اخبار از روند مطالعات دو واکسن کرونای ایرانی، بیان کرد: «واکسن MRNA هنوز در مرحلۀ اخذ مجوز برای ورود به مرحلۀ بالینی است. واکسن آدنوویروسی انستیتوپاستور نیز هنوز پروندۀ خود را به سازمان غذا و دارو تحویل نداده است».
عضو کمیته واکسیناسیون کرونا درباره پیشبینی خود از شرایط کرونا طی ماههای آتی نیز گفت: «تصور میکنم تا شهریورماه مشکلی نخواهیم داشت، اما احتمال دارد با آغاز فصل پاییز و همزمان با شیوع آنفلوآنزا، کرونا هم روند افزایشی داشته باشد».
وی افزود: «در مورد برنامههای جدید پیرامون واکسیناسیونِ دوزهای یادآور باید شواهد از کل دنیا جمعآوری شود تا نتایج سایر کشورها را از تزریق یادآور دوم مشاهده کنیم. علاوه بر آن نوع ویروس در گردش، میزان فراگیری آن و... همگی در تصمیمگیری پیرامون تزریق دوزهای یادآور واکسن موثر است». /پ
نظر خود را بنویسید