فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۵۱ نفر، بر ذبح بهداشتی دام برای جلوگیری از بروز هرگونه بیماری تاکید کرد.
بهزاد امیری، از مردم خواست دام زنده را از میادین عرضۀ مجاز دام که تحت نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند و ذبح دام نیز صرفا در کشتارگاههای تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، وی 18 تیرماه در آستانۀ فرارسیدن عید سعید قربان، به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان، بر ضرورت رعایت توصیههای بهداشتی تاکید کرد و گفت: «مردم باید از خرید دام زنده و یا گوشتهایی که خارج از نظارت شبکۀ سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه میشوند، خودداری کنند».
وی با اشاره به اینکه همۀ کسانی که قصد ذبح دام دارند باید دام زنده را از میادین عرضۀ مجاز دام که تحت نظر سازمان دامپزشکی است خریداری کنند، اظهار کرد: «از طرفی ذبح دام باید صرفا در کشتارگاههای تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند؛ زیرا این موضوع میتواند زمینۀ گسترش بیماریهای خطرناک باشد».
امیری تاکید کرد: «افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظتکننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند. همچنین خونابهها نیز باید به طریق بهداشتی دفع شود».
وی با تاکید بر اینکه گوشت تازه ذبح شده به هیچ عنوان نباید به سرعت به مصرف برسد، بیان کرد: «گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجۀ سانتیگراد در یخچال قرار داده شود. این اقدام به آن جهت است که پدیدۀ جمود نعشی منجر به افزایش PH گوشت شود که این فرایند باعث میشود، چنانچه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود. البته تاکید میکنیم، جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد، مصرف شوند».
وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است، نباید ذبح و مصرف شود، ادامه داد: «از آنجایی که در فصل فعالیت کنهها هستیم، بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو موضوعی جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال مییابد و اگر در طی زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و باعث بیماری میشود».
امیری در عین حال به آمار افزایشی تب کریمه کنگو در کشور طی سال جاری اشاره کرد و گفت: «از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱ بیمار مبتلا به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو شناسایی شدند که متاسفانه سه بیمار جان خود را از دست دادند». /پ
نظر خود را بنویسید