فردای کرمان - گروه جامعه: مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرمان، با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری در ماه محرم و لزوم رعایت نکات ایمنی، گفت: «همه ساله در ماه محرم، محبان حضرت اباعبداللهالحسین (ع) اقدام به برپایی مجالس مرثیه و سوگواری میکنند که در بسیاری از این محافل به دلیل موقت بودن فضای تعبیهشده، اصول ایمنی مورد توجه قرار نمیگیرد که منجر به حوادث جبرانناپذیری همچون آتشسوزی میشود».
ابراهیم بابایی افزود:«نصب سازههای فلزی غیرمقاوم، استفاده از مواد قابل اشتعال در سقف، کف و روی دیوارها، بهکارگیری وسایل گازسوز غیرایمن و غیراستاندارد و رعایت نکردن موارد ایمنی برق، نمونهای از مواردی است که موجب وقوع حادثه در مجالس عزاداری میشود».
وی ضمن اعلام آمادگی سازمان آتشنشانی در بررسی ایمنی اماکن مذهبی، گفت: «هیئتهای عزاداری باید نکات ایمنی را رعایت کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمانآنلاین، مدیرعامل سازمان آتشنشانی کرمان تأکید کرد: «فضای در نظر گرفتهشده برای تجمع سوگواران حسینی باید به گونهای باشد که دسترسی خودروهای آتشنشانی به مکان برپایی مراسم در هنگام بروز حادثه امکانپذیر باشد و مکان برپایی مراسم و پارک خودروها باعث سد معبر یا مختل کردن تردد خودروهای آتشنشانی نشود».
بابایی با بیان اینکه برپایی مجالس نباید نزدیک تیرهای فشار قوی برق باشد، افزود: «سازۀ محل مراسم باید به گونهای باشد که تحمل بار مرده و بار زندۀ احتمالی و همچنین وزش تندباد را داشته باشد و وجود حداقل دو مسیر برای خروج از مراسم الزامی است».
وی با بیان اینکه در اماکن وسیع، تعداد و موقعیت راههای خروج باید با نظر کارشناسان آتشنشانی در نظر گرفته شود، خاطرنشان کرد: «در زمان برپایی مراسم، باید تمام درهای ورود و خروج باز باشد و به سمت خارج از محل باز شود تا در صورت بروز آتشسوزی یا حادثه، امکان خروج سریع مقدور باشد».
مدیرعامل سازمان آتشنشانی کرمان بیان کرد: «تأمین برق اغلب خیمهها و تکایا بدون در نظر گرفتن سیستم حفاظتی همچون فیوزهای مناسب انجام میشود، در حالیکه اجرای سیستم برقرسانی و سایر تجهیزات ایمنی برق باید زیر نظر کارشناسان ذیصلاح باشد».
بابایی با بیان اینکه باید از کابلهای مقاوم و استاندارد و متناسب با جریان مصرفی محل استفاده شود، ادامه داد: «برای جلوگیری از اتصال کوتاه در اینگونه اماکن، باید از اتصال سیمها و کابلها بهصورت دستپیچ و چسب برق خودداری شده و از ترمینالهای عایق مناسب استفاده شود».
وی با اشاره به غیراستاندارد بودن استفاده از یک پریز برق یا چندراهی برای تأمین برق مصرفکنندههای الکتریکی مختلف همچون بلندگوها و پروژکتور، افزود: «هر مصرفکننده، مجاز به استفاده از یک پریز است و از عبور دادن سیمها و کابلها از لابهلای سازۀ فلزی باید خودداری شود، زیرا کوچکترین اتصال کوتاه باعث بروز آتشسوزی خواهد شد».
مدیرعامل سازمان آتشنشانی کرمان با بیان اینکه تمام تجهیزات برق باید استاندارد باشد و هرگونه دستکاری در آنها ممنوع است، اضافه کرد: «استفاده از کلید محافظ در ورودی مسیر برق الزامی است، همچنین روشن کردن هرگونه شعلۀ روباز کنار چادر و خیمهها برای پخت غذا و دیگر موارد خطرناک است، لذا توصیه میشود مکان مناسب و نقطۀ دیگری دور از محیط اصلی، به این امر اختصاص داده شود».
بابایی بیان کرد: «از شهروندان درخواست داریم وسایل گازسوز را در نزدیکی و در تماس نزدیک با پارچهها، بنرها و سایر اجسام قابل اشتعال نصب نکنند؛ ضمن اینکه وسایل گازسوز باید استاندارد و مجهز به ترموکوپل و شیر قطعکن مجزا باشد و هرگونه انشعاب از سیستم لولهکشی گاز باید زیر نظر کارشناس ذیصلاح انجام شود».
وی با بیان اینکه هرگونه دستکاری در وسایل گازسوز ممنوع است، گفت: «استفاده از شلنگهای گاز غیراستاندارد و با طول بیشتر از ۱.۵ متر غیرمجاز است و نصب بست فلزی مناسب در دو طرف شلنگهای گاز الزامی است».
مدیرعامل سازمان آتشنشانی کرمان با بیان اینکه شهروندان از بالا رفتن از تیرهای چراغ برق جهت نصب پلاکارد عزاداری خودداری کنند، افزود: «افرادی که مسئولیت مساجد و تکایا را برعهده دارند از جمله مدیران، متولیان و خادمین، میتوانند از طریق تماس با شماره تلفن ٣٣١٢٢٩٢٩ ستاد فرماندهی سازمان آتشنشانی نسبت به آموزش مسائل ایمنی و نحوۀ مقابله با حوادث مطلع شوند».
بابایی، داشتن تعداد مناسب کپسول پودر و گاز CO2 را برای اماکن عزاداری الزامی دانست و خاطرنشان کرد: «شهروندان از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات در محل مراسم و نزدیکی خیمهها و چادرها جدا خودداری کنند».
وی اضافه کرد: «متولیان برگزاری مراسم مذهبی در پایان عزاداری، تمام قسمتها را چک کنند و از خاموش بودن لوازم گازسوز و برقی اطمینان حاصل کنند؛ همچنین شیر اصلی گاز و کلید اصلی برق نیز باید قطع شود».
مدیرعامل سازمان آتشنشانی کرمان هشدار داد: «از نصب سقفهای سریعالاشتعال ازجمله چادر برزنتی خودداری شود و هنگام بروز حریق یا حادثه سعی کنید افراد سالخورده و خردسال را زودتر از محل خارج کنید».
بابایی بیان کرد: «باید از لامپهای پرمصرف و مولد حرارت زیاد اجتناب شود و عزاداران هنگام حمل عَلَم عزاداری مواظب شبکۀ برق هوایی باشند».
وی اضافه کرد: «شهروندان، وسایل نقلیه را در مجاورت چادرهای عزاداری پارک نکنند و حریم اطراف محل برگزاری مراسم بهخصوص چادرها باید چندین مرتبه در روز جهت جلوگیری از تردد افراد غیرمسئول یا احتمال آتشسوزی از بیرون کنترل شودم. /پ
نظر خود را بنویسید