فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس اتاق بازرگانی کرمان طبیبزاده با اشاره به وضعیت سرمایهگذاری در استان کرمان، گفت: «سرمایهگذاری در استان کرمان در بخشهای بزرگ معدنی وجود دارد اما در بخشی از زنجیره است که ارزش افزودۀ چندانی ندارد؛ اگر واحدهای صنعتی که اصرار دارند به سمت تولید شمش فولادی یا کاتد مسی بروند به سمت صنایع پاییندستی میآمدند به سرمایهگذاری در استان کمک میکرد».
سیدمهدی طبیبزاده با بیان اینکه سال قبل حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان فرار سرمایه از استان داشتیم، افزود: «کرمانیها در داخل استان سرمایهگذاری نمیکنند و افرادی نیز که به هر دلیلی برای سرمایهگذاری از بیرون به استان میآیند به دلیل فضای کسبوکار پشیمان میشوند. پس سرمایهگذاری جز در واحدهای بزرگ صنعتی و شرکتهای دولتی و نیمهدولتی، در بخش خصوصی خیلی محدود است و پاسخگوی نیاز استان نیست».
وی با بیان اینکه شرایط سرمایهگذاری در کرمان برای بخش خصوصی واقعی بسیار سخت است و متاسفانه به آن توجه نمیشود، اضافه کرد: «تلاشهای خوبی از سوی استاندار، نمایندگان، دادگستری و ... برای بهبود فضای سرمایهگذاری در استان انجام میشود اما نتوانسته فضای مطلوب و مثبت سرمایهگذاری ایجاد کند و سرمایهگذاری به طور عام در صنایع کوچک و متوسط و بخش خصوصی واقعی خیلی مطلوب نیست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی دربارۀ مشکل تولیدکنندگان و بیمه در استان کرمان اظهار کرد: «تامین اجتماعی یک معضل اساسی در سطح کشور است و به نظر میآید با صدور بخشنامههایی فراتر از قانون، محدودیتهایی ایجاد کرده که این مسائل مرتب در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اعلام شده و پیشنهاد اصلاح بند و مادۀ قانونی داده شده اما تامین اجتماعی یک سازمان بخشنامهمحور است و مرتب بخشنامه صادر کرده و هر روز یک محدودیتی برای فعالان اقتصادی به وجود میآورد».
رئیس اتاق کرمان با اشاره به بحث مالیات و افزایش درآمدهای مالیاتی استان کرمان، ادامه داد: «الزام سازمان مالیاتی کرمان به تامین سقف تعیین شدۀ وصول مالیات که هر سال درصد زیادی به آن اضافه میشود فراتر از توان بخش خصوصی است و استان مجبور است وصول کند و فشار مضاعفی به واحدها میآید».
وی بیان کرد: «فعالان اقتصادی در انتقال ارز و فعالیتهای دیگر ماندهاند و تامین اجتماعی و مالیات، فشار مضاعف به آنها وارد میکند و موجب مشکلاتی شده است»./پ
نظر خود را بنویسید