فردای کرمان – گروه اقتصاد: وزیر جهاد کشاورزی گفت: «استمهال وام بهرهبرداران در بخش کشاورزی از سوی دولت در دست پیگیری است».
سیدجواد ساداتینژاد که برای آیین اختتامیه جشنواره ملی پسته ایران به دامغان سفر کرده بود در نشست با تشکلهای بخش کشاورزی استان سمنان، با بیان اینکه اصلاح قیمت طیور در دست بررسی است، افزود: «مجبوریم در تعیین قیمتها به حفظ قدرت خرید مصرفکننده توجه داشته باشیم و اصلاح قیمت در صنعت طیور با مشورت با اتحادیه در مرحلۀ جمعبندی است».
وی ادامه داد: «در زمان حاضر تولید دامداران روستایی و عشایری غیراقتصادی است و دولت حمایت از دامداران روستایی و عشایری به منظور اقتصادی کردن تولید را در دستور کار دارد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا، ساداتینژاد با بیان اینکه اصلاح قیمت ارز ترجیحی با آزادسازی قیمتها همراه بود، اظهار کرد: «مخالف قیمت دستوری هستم، ولی در اجرای اصلاح اقتصادی کنترل قیمتها برای عبور از گردنۀ سخت ضروری است».
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: «اصلاح اقتصادی کشور در دولت سیزدهم به منزلۀ یک جراحی ضروری برای تامین سلامت بود و دولت با تمام ظرفیت برای رفع مشکلات و حمایت از کشاورزان پای کار است».
وی با بیان اینکه دامداران در جریان جراحی اقتصادی دچار مشکل شدند، افزود: «دولت با اجرای طرحهای بنیادی مانند خرید تضمینی دام و تامین نهادۀ دامی به دنبال رفع مشکل این قشر شریف و با وجدان است که با وجود مشکلات، تولید را رها نکردند و برای تامین امنیت غذایی جامعه پای کار هستند».
ساداتینژاد با بیان اینکه گوشت مرغ و تخممرغ نیاز روزانه مردم است، یادآور شد: «مصرفکننده و تولیدکننده به تغییر قیمت حساس هستند و سال گذشته درست در روزهای آغاز به کار دولت سیزدهم، اصلاح قیمتها اعمال شد، که اتفاقا نشان از رویکرد دولت به جراحی اقتصادی برای بهبود است».
اصلاح قیمت طیور در دست بررسی است
وی گفت: «مجبوریم در تعیین قیمتها به حفظ قدرت خرید مصرفکننده توجه داشته باشیم و اصلاح قیمت در صنعت طیور با مشورت با اتحادیه در مرحلۀ جمعبندی است».
وزیر جهاد کشاورزی افزود: «دولت در صنعت مرغ بدهی زیادی داشت که ۶۵ درصد بدهی را با تامین نهاده تهاتر کرد».
وی خاطرنشان کرد: «مجموع بدهی به صنعت طیور ۱۴۵ میلیارد تومان بود که تاکنون ۹۰میلیارد تهاتر شده است».
کشور کمبود نهاده ندارد
ساداتینژاد بیان کرد: «کمبود نهادۀ دام و طیور در کشور وجود ندارد، اما در قیمت نهاده مشکل داریم».
وی افزود: «نهاده در سامانۀ بازارگاه برای خرید و فروش موجود است و اکنون هفتونیم میلیون تن کالای اساسی در بندرگاههای کشور داریم».
وی اضافه کرد: «خرید دام مازاد و تهاتر دام و نهاده به منظور حمایت از دامداران با اهتمام ویژه دنبال میشود».
ساداتینژاد ادامه داد: «دامدارکارت به منظور حمایت از دامداران با ۱۰هزار میلیارد تومان اعتبار شارژ شد و مرحلۀ دوم، هفتۀ آینده شارژ میشود».
۴۰۰هزار راس دام سبک در نوبت صادرات
وزیر جهادکشاورزی گفت: «۴۰۰هزار دام سبک در نوبت صادرات است که ۱۰۰هزار راس در قرنطینه آماده برای صادرات است».
وی یادآور شد: «رویکرد وزارت جهاد کشاورزی این است که صادرات دام متوقف نشود، واردات و صادرات دام تداوم داشته باشد».
کمبود در تامین کود بخش کشاورزی نداریم
ساداتینژاد گفت: «هیچگونه کمبود کود در کشور وجود ندارد و به میزان کافی برای رفع نیاز کشاورزان تامین شده و مشکل احتمالی ممکن است به دلیل ضعف سامانه باشد که دستور داده میشود در اسرع وقت مسئولان بررسی کنند تا با توجه به آغاز سال زراعی جدید کود به موقع در اختیار کشاورزان قرار بگیرد».
وی بیان کرد: «اسفند سال گذشته هر یک تن کود ۳۰۰ یورو بود که امسال این عدد سه برابر شد به ۹۰۰ یورو رسیده است».
وی افزود: «یک کیسه کود از ۵۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید و این افزایش قابل توجه و تامین نقدینگی برای خرید کود برای کشاورزان آسان نیست و دولت با اهتمام ویژه به دنبال رفع مشکلات کشاورزان است». /پ
نظر خود را بنویسید