فردای کرمان – گروه جامعه: معاون غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی جیرفت با اشاره به آخرین وضعیت شیوع بیماریهای تنفسی در جنوب کرمان گفت: «با توجه به بررسیهای به عمل آمده، بیماران، خصوصاً افراد زیر ۱۰ سالی که در حال حاضر به مطبها و مراکز اورژانس بیمارستانی مراجعه میکنند، اکثرا به آنفلوآنزا مبتلا هستند».
ابراهیم محمدی رعایت نکات بهداشتی را تنها راه جلوگیری از ابتلا به آنفلوآنزا بیان کرد و افزود: «راههای پیشگیری از انتقال آنفلوآنزا مانند کرونا، شستن دستها، رعایت فاصلۀ اجتماعی یک متری و زدن ماسک است؛ ضمن آنکه باید به این نکته نیز توجه داشت که میزان کشندگی آنفلوآنزا کمتر از کرونا نیست و مردم فکر نکنند که بیماری ساده است بنابراین توصیههای پیشگیری ابتدایی را رعایت کنند».
وی بهترین راه درمان آنفلوآنزا را خوردن مایعاتی مانند سوپ، چای کمرنگ، شیر ولرم و ... دانست و اضافه کرد: «در کنار خوردن مایعات، استراحت کردن نیز در درمان زودتر این بیماری بسیار موثر است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی سوم آبانماه با اشاره به دلایل افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا نسبت به سالهای قبل افزود: «به دلیل استفاده از ماسک در زمان شیوع بیماری کرونا، سرماخوردگی و بیماریهای آلرژی و حساسیتزا، شایع نشد اما امسال مردم ماسک را برداشتند و برداشتن ماسک مساوی شد با بالا رفتن درگیری با ویروس آنفلوآنزا».
محمدی با تاکید بر عدم مصرف آنتیبیوتیک، خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه آنفلوآنزا بیماری ویروسی است، مصرف آنتیبیوتیک نه تنها تاثیری در بهبود این بیماری ندارد بلکه باعث میشود بیماری طولانیتر شود، بنابراین از مردم درخواست داریم از مصرف آنتیبیوتیکها خودداری کنند».
وی افزود: «بیماران مبتلا به آنفلوآنزا بهتر است از مسکّن استامینوفن استفاده کنند ضمن آنکه توصیه به استفاده از بروفن به دلیل احتمال عوارض گوارشی نداریم».
معاون غذا و دارو دانشگاه علومپزشکی جیرفت دربارۀ مدت زمان درگیری با آنفلوآنزا نیز گفت: «دورۀ بیماری معمولاً ۳ تا ۴ روزه است و قسمت اعظم درگیریها در ۴۸ ساعت اول است و پس از آن بیمار رو به بهبودی میرود». /پ
نظر خود را بنویسید