فردای کرمان – گروه جامعه: سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: «موارد ابتلا به آنفلوآنزا اکنون به ۴۰ درصد افزایش یافته است و وارد روند همهگیری بیماری شدهایم».
شهنام عرشی افزود: «تعداد موارد ابتلا به آنفلوآنزا در پنج هفتۀ گذشته کمتر از یک درصد بود که اکنون روند افزایشی دارد و ۵۰ درصد سرماخوردگیهای شدید، ابتلا به آنفلوآنزا تشخیص داده میشود».
وی یادآور شد: «همهگیری ابتلا به آنفلوآنزا فعلا در کشور ادامهدار است و از بیماران سرطانی، دیالیزی، پیوندی، دیابتی، قلبی، سالمندان، کودکان و بیماران دارای نقص ایمنی بدن میخواهیم که واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند و سایر افراد نیز در مکانهای شلوغ حتما ماسک بزنند و فاصلۀ فیزیکی را رعایت کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا، عرشی اظهار کرد: «هر سال حدود هزار تا ۲ هزار موارد ابتلا به آنفلوآنزا را حتی در فصول گرم سال نمونهبرداری میکنیم البته افرادی که علایم سرماخوردگی دارند، اما امسال روند ابتلای افراد به آنفلوآنزا زودتر شیوع یافته و به همین دلیل مشاهده میشود که مراجعات مردم به مراکز درمانی افزایش یافته است».
وی تاکید کرد: «علایم بیماریهای ویروسی مانند آنفلوآنزا، سرماخوردگی و کرونا مشترک است، اما تب بالا و ناگهانی، درد شدید عضلانی بدن و گلودرد، علایم ابتلا به آنفلوآنزا است که فرد مبتلا باید بین ۵ تا ۷ روز استراحت کامل داشته باشد تا دورۀ نقاهت را طی کند».
وی ادامه داد: «سرماخوردگی شدید در افرادی که واکسن آنفلوآنزا را تزریق نکردهاند، بیشتر دیده میشود و تجویز آنتیبیوتیک و مصرف آن تاثیری در بهبودی بیماری ندارد مگر اینکه عفونتهای باکتریایی در ریۀ فرد مبتلا وارد شود آن وقت باید با دستور پزشک آنتیبیوتیک استفاده شود».
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به والدین توصیه کرد اگر دانشآموزی دچار علایم سرماخوردگی بود، به مدرسه نرود و با مصرف مایعات دوران نقاهت را بگذراند. /پ
نظر خود را بنویسید