فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف با تاکید بر حمایت از صنعت فرش دستباف و قالیبافان و فعالان این حوزه گفت: «اگرچه مسئولان از دغدغههای موجود در این بخش آگاه هستند ولی به دلایل متعدد از ظرفیتهای بالای این صنعت اشتغالزا استفاده شایستهای صورت نگرفته است. در حال حاضر مرکز ملی فرش از توانمندی اجرایی لازم برخوردار است و میتواند به شناسایی ظرفیتهای فرش دستباف کمک کند ولی توان مالی و بودجۀ اندکی در اختیار دارد و در وزارت صمت گم شده است».
عبدالله بهرامی افزود: «معتقدم باید نگاه و برنامۀ موثری نسبت به فرش در این وزارتخانه وجود داشته باشد که بافندگان را به پویایی و تحرک بازار فرش دستباف امیدوار کند».
وی همچنین، با اشاره به تنوع پشم در ایران گفت: «هیچ کشوری به اندازۀ ایران تنوع پشم ندارد. ما ۶۰ میلیون رأس دام سبک در کشور داریم که قابلیت فرآوری پشم آن وجود دارد و این ظرفیت وجود دارد که حتی پشم را صادر و صنعت نساجی را متحول کنیم اما متاسفانه در زمینۀ فرآوری پشم سرمایهگذاری صورت نگرفته است و در چند سال گذشته همواره با مشکلاتی در این خصوص روبهرو بودهایم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی 12 آذرماه در ادامۀ سخنانش، روند اخذ مجوز تشکیل تعاونی را طولانی دانست و افزود: «برای گرفتن مجوز تاسیس یک تعاونی یکبار باید تعاونی را در وزارت تعاون به ثبت برسانیم تا تشکیل شود و یکبار در وزارت صمت و سامانه بهینیاب ثبتنام کنیم تا بررسی و مجوز فعالیت و تولید صادر شود و همۀ این فرایند، روال و پروسه طولانی دارد».
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای فرش دستباف ادامه داد: «سالهاست که در بخش تعاون تاکید داریم که مجوز تاسیس تعاونی را به اتحادیههای سراسری بسپارند که نهاد بالادستی این تشکلها هستند تا در اسرع وقت نسبت به تشکیل تعاونی اقدام شود ولی متاسفانه فرایند طولانی و سنگینی برای ثبت و اخذ مجوز باید طی شود و این امر افراد را نسبت به تشکیل تعاونی بیانگیزه میکند». / الف
نظر خود را بنویسید