فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه یک تعادل بین عرضه و خرید مرغ در استان ایجاد شده است، گفت: «در استان کرمان روزانه بین 100 تا 120 تن مرغ کشتار میشود و مصرف نیز تقریبا همین میزان است اما مشکل اصلی در استان، مرغ مازادی است که از استانهای دیگر به کرمان وارد میشود و چون مرغ گرم سه روز بیشتر ماندگاری ندارد، به دلیل پایین آمدن قیمت، ضرر و زیان جبرانناپذیری به تولیدکننده وارد میشود».
محمدعلی اسماعیلی افزود: «به منظور تولید و ساماندهی گوشت مرغ در استان کرمان و کشور، دولت و بخش خصوصی پیگیر ایجاد سامانهای هستند که بر اساس این سامانه تولید و توزیع تنظیم میشود و مرغ بر اساس عرضه و تقاضا تولید میشود».
وی توضیح داد: «یعنی سفارشات مصرفکنندگان بر اساس نیاز روز در سامانه ثبت میشود و بر همین اساس تولید صورت میگیرد که با این کار قیمت به تعادل میرسد و باعث میشود که تولیدکننده و مصرفکننده متضرر نشوند».
اسماعیلی گفت: «این سامانه یک سامانۀ ملی است که همۀ استانها در آن به هم وصل هستند و چنانچه استانی مازاد تولید داشته باشد در همین سامانه از طریق استانهای دیگر خریداری میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، وی بیان کرد: «با توجه به برنامهریزیهای انجام شده و امکاناتی که در سطح استان و کشور در زمینۀ پرورش مرغ گوشتی انجام شد، تولید این محصول نسبتاً افزایش چشمگیری داشته بهطوری که در پاییز امسال 10 درصد تولید بیشتر از پاییز سال گذشته بوده، این در حالیست که مصرف نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است».
اسماعیلی با اشاره به کاهش مصرف مرغ بعد از اجرای طرح مردمیسازی یارانهها، ادامه داد: «برای اینکه تولیدکننده دچار ضرر و زیان نشود برنامهریزی شده که با تامین سرمایه در گردش تعاونیهای مرغداران، مرغ مازاد جمعآوری و در زمان افزایش مصرف، مانند ماه رمضان یا ایام نوروز، در بازار توزیع شود».
وی تاکید کرد: «با راهاندازی سامانۀ مبادلات و معاملات مرغ در استان کرمان، تمامی معاملات مرغ به صورت شفاف انجام میشود». /پ
نظر خود را بنویسید