فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس هیات مدیره انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی گفت: «عامل اصلی در قیمت مرغ، نهادهها هستند که تحت کنترل دولت است یعنی مرغداران باید از سامانه بازارگاه نهادهها را تهیه کنند، که اگر در زمان نیاز و به اندازۀ کافی باشد میتوان در مورد تولید و قیمت پیشبینی کرد. اما هنوز امکانات درستی برای رساندن آذوقه وجود ندارد و مرغداران مجبور به تهیۀ نهادهها از بازار آزاد هستند که قیمت آن نیز روزانه تغییر میکند».
محمد یوسفی با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اصلی سویا تامین ارز است، چون تقریباً ۹۹ درصد آن از واردات تامین میشود، افزود: «باید توجه داشت که با نرخ مصوب کنونی یعنی ۶۳ هزار تومانی مرغداران نمیتوانند دوام بیاورند که در اینصورت روی به تعطیلی واحدهای تولیدی خواهند آورد. البته چون دورۀ پرورش مرغ گوشتی تقریبا ۵۰ روز است نمیتوان در مورد ورود و خروج تولیدکنندگان اظهار صریح داشت».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایلنا، وی 10 اسفندماه در مورد آخرین وضعیت بازار مرغ اظهار کرد: «از یک ماه پیش تقاضای مرغ افزایش یافته است. البته باید توجه داشت که معمولا در ایام نوروز قیمتها هم افزایش مییابد که در سال جاری نباید از عامل کمبود نهاده غافل شد. در ضمن دولت ذخایر کافی مرغ دارد، بنابراین جای نگرانی بیشتر وجود ندارد».
یوسفی در مورد میزان صادرات مرغ نیز گفت: «صادرات ما ناچیز و به عراق، افغانستان و برخی از کشورهای آسیای مرکزی است. معمولا وقتی در داخل قیمتها اندکی افزایش مییابد به سرعت بازار صادراتی را قربانی میکنند».
وی خاطرنشان کرد: «معمولاً در مناسبات مختلف مانند ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، مصرف گوشت مرغ افزایش مییابد. در حال حاضر مصرف گوشت روزانۀ گوشت بهطور متوسط ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تن است که اگر قیمت سایر پروتئینها افزایش یابد قطعاً تقاضای آن نیز رشد خواهد کرد». /پ
نظر خود را بنویسید