فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان با اشاره به کاهش ۳۷ درصدی بارشها در استان نسبت به سال گذشته، گفت: «برای نظاممند شدن مصرف آب در استان و تامین منافع درازمدت همۀ ذینفعان، راهی به جز اجرای دقیق و کامل برنامه سازگاری با کمآبی و کمک به طرح تعادلبخشی منابع آبهای زیرزمینی نداریم».
علی رشیدی تاکید کرد: «باید مدیریت ویژهای در مصرف سدها و مصرف آب کشاورزی، شرب و ... داشته باشیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، وی ۱۵ اسفندماه در جلسۀ کارگروه سازگاری با کمآبی استان کرمان اظهار کرد: «میانگین بارش ۵۰ سال گذشته در کشور از ۲۵۴ میلیمتر به ۲۲۶ میلیمتر رسیده و منابع آب تجدیدشونده از ۱۳۰ میلیارد مترمکعب به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است».
رشیدی با بیان اینکه در استان کرمان متوسط بارندگی سالیانه ۱۲۹ میلیمتر است، افزود: «در سال آبی قبل ۱۴۲ میلیمتر بارش داشتیم و امسال تا امروز ۷۴ میلیمتر. ضمن اینکه سال گذشته تا همین تاریخ ۱۱۷ میلیمتر بارندگی در استان داشتهایم».
وی با اشاره به اینکه بارندگی بلندمدت استان ۸۵ میلیمتر بوده، اضافه کرد: «بارشهای امسال نسبت به سال قبل ۳۷ درصد و نسبت به بلندمدت ۱۳ درصد کاهش دارد. ضمن اینکه اکنون ۲۱۴ میلیون مترمکعب ذخیره آب در سدهای استان داریم، در حالی که سال قبل ۳۲۵ میلیون مترمکعب بود».
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان کرمان گفت: «برای نظاممند شدن مصرف آب در استان کرمان و اینکه منافع درازمدت همۀ ذینفعان را در نظر بگیریم دو راه بیشتر نداریم».
وی ادامه داد: «راه نخست، اجرای دقیق و کامل برنامۀ سازگاری با کمآبی در تمام بخشهاست، اینکه همۀ مصرفکنندگان، آب کمتری مصرف کنند و راه دوم، کمک به طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آبهای زیرزمینی از طریق نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و تعدیل پروانههای بهره برداری و ... است».
رشیدی در ادامه با اشاره به پروژههای مهم تامین آب در سطح استان کرمان اظهار کرد: «۷۴۰ میلیارد تومان تاکنون در پروژۀ انتقال آب از سد نساء به شهرهای بم و بروات هزینه شده و این طرح بهزودی بهرهبرداری میشود».
وی بیان کرد: «تصفیهخانه آب کرمان تا پنج ماه آینده تکمیل میشود و در تسریع روند اجرای پروژه اضطراری تامین آب کرمان نیازمند همکاری مسئولان استان و صنایع هستیم». /پ
نظر خود را بنویسید