فردایکرمان ـ اسما پورزنگیآبادی: از مهرماه سال 1400 که سعید شعربافتبریزی با حداقل رای قانونی یعنی شش رای شورای ششم، رسما مسئولیت شهرداری کرمان را برعهده گرفته، تاکنون، مورد انتقادات عدیدهای قرار گرفته که بسیاری از آنها نیز از سوی شهردار، پاسخ متقاعدکنندهای دریافت نکرده است.
اگرچه در صحن علنی شورا و از سوی اعضای شورا او کمتر مورد نقد صریح و علنی واقع شده اما بهتازگی، محمدرضا کمساری، نایب رئیس شورا در صفحۀ شخصی خود در اینستاگرام، مطالبی را دربارۀ او نوشته که گمانهزنی دربارۀ رویگردانی شورا از این شهردارِ جوانِ مشهدی را قوت بخشیده است.
کمساری اما در پاسخ به فردایکرمان تصریح کرد که نسبت به مطالبش در اینستاگرام سوءتفاهم پیش آمده است.
او با اشاره به اینکه قصد داشته از دید خودش، عملکرد یکونیم سالۀ شورای شهر کرمان را اطلاعرسانی کند، توضیح داد که این اطلاعرسانی را از فرایند انتخاب شهردار شروع کرده اما بعد در برابر این سوال مخاطبانش قرار گرفته که چرا خودش به شعرباف رای نداده است؟ و او در پاسخ به این پرسش بوده که آن استوریهای جنجالی را گذاشته است.
این عضو شورای شهر کرمان تاکید کرد که «آنچه نوشتم صرفا دربارۀ دلایل رای ندادنم به شهردار بود و اصلا مسئلۀ انتقاد کردن مطرح نبود».
کمساری در پاسخ به فردایکرمان تصریح کرد: «تاکنون به صورت رسمی هیچگونه بحثی در جلسات و کمیسیونهای شورا دربارۀ استیضاح شهردار مطرح نشده است».
وی در پاسخ به اینکه آیا تحت فشارهایی نبوده که از آن اظهارات انتقادی نسبت به شهردار عقبنشینی کند؟ گفت که هرگز اینطور نبوده و تحت هیچ فشاری نبوده و آنچه که بعد از استوریهای او دربارۀ برکناری شهردار از سوی شورا مطرح شده،ناشی از سوءتفاهم بوده است.
حالا باید منتظر تحولات در شورای شهر طی هفتههای آتی باشیم. آیا کارنامۀ شعربافتبریزی میتواند او را از تیررس منتقدان دور کند یا در بر پاشنهای دیگر میچرخد؟
متن کامل اظهارات کمساری را در ادامه میخوانید.
به گزارش فردایکرمان، وی 19 فروردینماه توضیح داد: «در شورا، در حوزۀ رسانه و اطلاعرسانی نظرات اعضا متفاوت است. برخی اعضای شورا معتقدند ما داریم وطیفۀ خود را انجام میدهیم و خیلی نیاز به هیاهو و اطلاعرسانی گسترده نداریم و مردم خودشان متوجه خواهند شد که چه اقداماتی انجام میشود. برخی دیگر اما بر این نظرند که باید اطلاعرسانی بهصورت دقیقتر و با شرایط بهتری صورت بگیرد».
وی افزود: «من از آنجا که برداشتم این است که فضای اطلاعرسانی شورا به آن قوتی که انتظار میرود نیست، به این جمعبندی رسیدم که عملکرد یکونیم سال گذشتۀ شورا را، چه مثبت و چه منفی، چه آنجا که خودم همراهی کردم و چه نکردم و چه آنجا که همراهی کردم و نتایج خوبی داشته و چه آنجا که همراهی نکردم و الان شاید معتقدم خیلی مفید نبوده را بگویم».
وی افزود: «این فرایند را با نحوۀ انتخاب شهردار شروع کردم، چون خیلیها از ما میپرسند: چرا دکتر شعرباف را انتخاب کردید؟ سعی کردم مختصر و کامل، دربارۀ انتخاب شهردار توضیح دهم. اما وقتی این مطالب را منتشر کردم، عدهای به من پیام دادند که چرا شما به ایشان رای ندادید؟ آنچه نوشتم صرفا دلایلم دربارۀ رای ندادن به شهردار بود و اصلا مسئلۀ انتقاد کردن مطرح نبود».
کمساری اظهار کرد: «در آن استوریها، سه مورد را بیان کردم که براساس آن، به این جمعبندی نرسیدم به دکتر شعرباف رای بدهم. در پایان استوریها، در قالب یک تحلیل و پیشنهاد خدمت ایشان نوشتم که برداشتم این است در حوزههای فرهنگی و گفتمانی بسیار قوی هستید ولی در حوزۀ عملیات و اجرا، به آن قوت نیستید و توصیه کردم که اگر در چنین حوزههایی خدمت کنید قطعا رضایت بیشتری شامل حال شما خواهد شد».
وی با بیان اینکه برخی از این مطالب برداشت کردند که شورا میخواهد شهردار عوض کند در صورتی که اصلا چنین مسئلهای مطرح نبود، گفت: «این فقط یک نظر شخصی بود و در صفحۀ شخصی بنده بود. مواضع شورا یا از صفحۀ رسمی شورا یا در جلسات شورا مطرح میشود. آنچه من نوشتم اما نظر شخصیام بوده است و توصیههایم، برادرانه و دوستانه بود و جنبۀ دیگری نداشت.».
کمساری سپس بیان کرد: «شهردار دارد محکم کارش را انجام میدهد. یکی دو مورد از کلانپروژههایی که سال گذشته بلاتکلیف بودند، روز شنبه (19 فروردینماه) تعیینتکلیف شدند».
تحت فشار نبودم
وی در پاسخ به این پرسش که فکر نمیکنید با این صحبتهای شما، این شائبه پیش بیاید که کسانی شما را بعد از آن استوریها، تحت فشار قرار دادهاند تا عقبنشینی کنید؟ توضیح داد: «ما در این شورا جریانی یکدست هستیم و در این یکونیم سال فعالیت، کسانی که منطقی با قضایا برخورد میکنند، با ارزیابی و رصد شورا، به این جمعبندی رسیدهاند که فشار بر اعضای شورای شهر خیلی جواب نداده و نمیدهد».
وی افزود: «مثلا در انتخاب آقای شهردار مگر به من فشار نمیآوردند که به ایشان رای بده؟ ولی من رای ندادم. یا برعکس، مگر فشار روی کسانی که به آقای شعرباف رای میدادند نبود که این رای را ندهید؟ ولی دادند. یا در موضوع شفافیت، مگر دربارۀ مواضعی که ما داشتیم، فشار روی ما نبود؟ من فکر میکنم یکی از محاسن این شورا همین است که به هیچ عنوان تحت فشار تصمیمی را نمیگیرد».
وی با بیان اینکه حتما علاقهمندم در فضای رسانهای منصفانه دربارۀ نقاط قوت و ضعف شورا صحبت کنم و بگویم چه اتفاقاتی افتاده است، در پاسخ به این پرسش که پس اصلا موضوع استیضاح و سوال از شهردا و استعفای ایشان در شورا مطرح نیست؟ تصریح کرد: «تاکنون به صورت رسمی هیچگونه بحثی در جلسات شورا و کمیسیونهای شورا دربارۀ استیضاح شهردار مطرح نشده است».
آنچه کمساری نوشت
به گزارش فردایکرمان، متن استوریهای کمساری در ادامه میآید:
«1 ـ در جلسهای که ایشان برای ارائۀ برنامههای پیشنهادی خود به کرمان تشریف آورده بودند قوت در ارائۀ مطالب و به نوعی پرزنت کردنشان چشمگیر بود اما در چند مسئله، برداشت بنده از صحبتهای ایشان آن بود که صرفا مطالب زیبا ارائه میشود و خیلی با واقعیت تناسبی ندارند و از آنجایی که قبلا با افرادی که بیشتر در مقام سخنوری قوّت دارند تا در عملیات، آشنایی داشتم، بر آن شدم تا در خصوص ایشان تحقیقاتی را انجام دهم که نتیجۀ آن، عدم حضور و مدیریت در پروژههای اجرایی و عملیاتی در رزومۀ کاری ایشان بود و برداشت بنده از دکتر شعرباف این بود که ایشان نسبت به مباحث فرهنگی و گفتمانی مشرف و قوی میباشند اما نسبت به مسائل عملیاتی و اجرایی که یکی از اصلیترین وظایف ذاتی شهرداریهاست، شاید به اندازۀ مباحث فرهنگی قوی نباشند و بدتر از آن، شاید با روحیات ایشان تناسبی نداشته باشد.
2 ـ بنده با تمام احترامی که نسبت به برادر عزیزم آقای شعرباف دارم، برخلاف تصور ایشان و تعدادی از اعضای محترم شورای شهر، اختلاف آنچنانی بین نقاط قوّت ایشان با دیگر گزینههای بومی موجود ندیدم و حتی در برخی موارد، بعضی گزینههای بومی را از ایشان در بعضی حوزهها توانمندتر ارزیابی کرده و به همین دلیل حجتی برای رای مثبت به ایشان نداشتم. البته لازم به ذکر است حتی اگر فاصلۀ گزینههای غیربومی نسبت به گزینههای کرمانی به مقدار اندکی بالاتر هم بود، ترجیحا به دلیل تقویت روحیۀ اعتماد بهنفس و عزت نفس در مردم دیار کریمان، با در نظر گرفتن شناخت شهر و فرهنگ کرمان، خود را موظف به رای و حمایت از گزینۀ بومی کرده بودم تا گزینۀ غیربومی.
3 ـ از آنجایی که در نگاه اینجانب برنامهریزی و سیاستگذاری، از وظایف شورای شهر است نه شهردار، و شهردار باید توانایی بالایی در اجرایی کردن برنامهها و اهداف شورای شهر را داشته باشد، سعی کردم بیشتر به شخصیت، توان مدیریتی و اجرایی گزینهها توجه نمایم و با درنظر گرفتن مباحث فوق دکتر سعیدشعربافتبریزی متاسفانه شهردار مطلوب مدنظر اینجانب نبود و رای بنده به ایشان منفی شد. در نهایت، از آنجا که در طول یک سال و نیم گذشته، سعی بر آن داشتم که صادقانه و بدون درنظر گرفتن برخی ملاحظات، نظرات خود را در عرصۀ شورا و شهرداری بیان کنم اینجا هم عرض میکنم بنده دکتر شعرباف را بیشتر بهعنوان یک تئوریسین فرهنگی قوی قبول دارم تا بهعنوان یک شهردار قوی و توصیۀ برادرانهام به این برادر عزیز و تیم همفکرانشان که به حمدالله امروز در سطح کشور از جایگاه و مناصب خوبی برخوردار میباشند، زمینهسازی برای حضور ایشان در عرصههای فرهنگی مثل رایزن فرهنگی برخی سفارتخانهها و یا مسئولیت بعضی ادارات کل مرتبط با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای استفادۀ بهتر و بیشتر از توان و ظرفیت این برادر بزرگوار در راستای خدمت به نظام جمهوریاسلامی و مردم شریف ایران میباشد و ماندن ایشان در جایگاه فعلی را به صلاح مردم کرمان ندانسته و خسارت غیرقابل جبران برای شخص عزیز ایشان میدانم». / الف
نظر خود را بنویسید