فردایکرمان – گروه جامعه: معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به راهاندازی و ابلاغ سامانۀ ملی باروری سالم برای ردیابی یک جنین تا زمان تولدش، گفت: «بیش از ۱۰۰ پرونده در زمینۀ سقط غیر قانونی، به مراجع قضایی ارسال شده و امیدواریم برخوردهای جدی و بازدارنده با این پروندهها انجام شود».
سعید کریمی با بیان اینکه اخیرا قوانین در زمینۀ سقط جنینهای غیرقانونی مقداری سفت و سختتر شده است، افزود: «اگر اثبات شود که سقط جنین بهصورت غیرقانونی انجام شده است، طبق قانون پروانۀ مطب پزشک باطل میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی دربارۀ انجام سقطهای جنین غیرقانونی و راهکارهای پیشگیری از آن، بیان کرد: «پیرو جلسهای که با رئیسجمهور داشتیم، پروندههایی که در این زمینه وجود داشت، برای رئیس قوه قضاییه و دادستان کل کشور ارسال کردیم. برخورد با سقط جنین غیرقانونی کار تنها یک ارگان نیست؛ زیرا این اقدام عمدتا در جاهایی اتفاق میافتد که وزارت بهداشت نمیتواند آن را مورد نظارت قرار دهد. به عنوان مثال مگر وزارت بهداشت میتواند وارد خانه مردم شود و نظارت کند؟».
کریمی افزود: «اقدام غیر قانونی برای سقط جنین بهصورت زیرزمینی انجام میشود و وقتی کار به خونریزی فرد میرسد، آن زمان بیمار را به بیمارستان میآورند و ما هم در این شرایط اورژانسی باید بیمار را پذیرش کرده و به او خدمات ارائه دهیم».
وی با بیان اینکه توزیع داروی سقط جنین باید مورد نظارت بیشتر قرار گیرد، گفت: «برخورد با این اقدام غیرقانونی و پیشگیری از آن، کاری مشترک بین وزارت بهداشت، پلیس، قوه قضاییه، نهادهای امنیتی و ... است. در عین حال باید توجه کرد که اثبات سقط جنین دشوار است و اثبات آن ادلۀ زیادی نیاز دارد تا قاضی قبول کند و در این زمینه قوه قضائیه باید ورود کند. جلسهای که چند روز قبل برگزار شد، این موضوع را مورد بحث قرار داد و رئیسجمهور هم دستور دادند که همۀ نهادها ورود کنند».
ارسال بیش از ۱۰۰ پرونده کلان سقط غیرقانونی به مراجع قضایی
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: «وزارت بهداشت نیز در جاهایی که وظیفه دارد، نظارتهایش را انجام داده است. پروندههای متعددی در این زمینه بوده که برخوردهای لازم اعم از پلمب و ... را انجام دادهایم. با این حال موارد این موضوع متعدد است. باید توجه کرد که بیش از ۱۰۰ پرونده در این زمینه که در جلسۀ مذکور مطرح شد، به مراجع قضایی ارسال شد و اینها مواردی بود که در کمیسیونهای ماده ۱۱ و قرارگاه نظارت بررسی شده بود و موارد کلانی بود که ارسال کردیم و امیدواریم برخوردهای جدی و بازدارنده با این پروندهها انجام شود».
کریمی با بیان اینکه اخیرا قوانین در زمینۀ سقط جنینهای غیرقانونی مقداری سفت و سختتر شده است، گفت: «البته باید توجه کرد که اثبات قضیۀ جرم در سقط جنین دشوار است. حتما باید سقط جنین اتفاق افتاده باشد که جرم محسوب شود. اینکه در مطب یا زیرزمین و... ابزار و وسایل سقط را پیدا کنید، اثباتکننده نیست. این موضوع بحثهای قضایی دارد. اگر اثبات شود که سقط جنین بهصورت غیرقانونی انجام شده است، طبق قانون پروانۀ مطب پزشک باطل میشود».
راهاندازی و ابلاغ سامانه باروری سالم
وی دربارۀ راهاندازی سامانۀ ملی باروری سالم، گفت: «سامانۀ ملی باروری سالم ابلاغ شد. قرار است در قالب این سامانه از زمانی که تست حاملگی خانمی مثبت میشود و جنینی تشکیل میشود تا زمانیکه متولد میشود، در این سامانه ثبت میشود. به تدریج آزمایشگاهها، پزشکان متخصصی و ... به این سامانه وصل میشوند و اگر احیانا نیاز به غربالگری باشد، در این سامانه ثبت میشود و اگر نیاز به سقط درمانی باشد، در این سامانه ثبت میشود تا بتوانیم یک جنینی را که تشکیل میشود تا زمان تولدش ردیابی کنیم تا این جنینها از دست نروند و بتوانند به جمعیت سالم کشور اضافه شوند».
کریمی گفت: «این سامانه به همۀ دانشگاههای علومپزشکی ابلاغ شده و متخصصین، آزمایشگاهها و همۀ افراد حوزههای مرتبط از طریق نام کاربری و رمز عبور به این سامانه دسترسی دارند». /پ
نظر خود را بنویسید