فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران با بیان اینکه بیماری تالاسمی به دلیل ازدواجهای فامیلی که از قدیم وجود داشته، در نوزادان حاصل از این ازدواجها ایجاد میشود، گفت: «طرح پیشگیری از تولد تالاسمی یا غربالگری قبل از ازدواج از سال ۱۳۷۶ اجباری شد. در آن زمان سالانه ۱۲۰۰ بیمار تالاسمی در کشور متولد میشد که عدد بسیار بالایی بود، اما امروزه با طرح غربالگری و مجوزهای سقط درمانی که ارائه شد و در عین حال مردم توجه کردند که فرزند سالم داشتن اولویتشان است، امروزه میزان تولد بیماران تالاسمی به سالانه ۱۵۰ تا ۲۰۰ بیمار جدید رسیده است».
یونس عرب افزود: «تولد بیمار تالاسمی عموما در مناطقی مانند جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان، بخشهایی از هرمزگان و بخشی از خوزستان اتفاق میافتد و عمدتا به دلیل ازدواجهای فامیلی یا ثبت نشده رخ میدهد. امیدواریم در این مناطق هم با تدبیر وزارت بهداشت و کمک انجمن مشکل برطرف شود».
وی با بیان اینکه طرح غربالگری قبل از ازدواج برای پیشگیری از تولد بیمار تالاسمی کماکان ادامه دارد، یادآور شد: «با این حال از آنجایی که چند سالی است که روی این میزان تولد تالاسمی متوقف شدیم، شاید در مناطقی که دارای شرایط خاص اجتماعی و فرهنگی هستند، به تغییر روش غربالگری و پیشگیری نیاز داشته باشیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، مدیرعامل انجمن تالاسمی ایران با اشاره به روز جهانی تالاسمی، بیان کرد: «ایران در منطقه یکی از کشورهایی است که بیشترین بیمار تالاسمی را دارد و تخمین زده میشود که ۲۳ هزار بیمار مبتلا به انواع تالاسمی در کشور وجود داشته باشد».
وی ادامه داد: «شعار امسال روز جهانی تالاسمی «تقویت آموزش، به منظور پر کردن شکافهای موجود در مراقبت از تالاسمی» است. باید توجه کرد که بحث آموزش و خودمراقبتی در بیمارانی که بهصورت مادامالعمر خدمات دارویی و درمانی دریافت کرده و بر اساس آن دارو و درمان هم زندگی کنند، بسیار حائز اهمیت است که در دنیا مورد توجه قرار میگیرد».
عرب همچنین با اشاره به لزوم اهدای خون مستمر از سوی مردم، گفت: «باید توجه کرد که ۳۰ درصد خون اهدایی در کشور برای بیماران تالاسمی مصرف میشود و ما همیشه از جوانان و بانوان کشور دعوت کردیم که نسبت به اهدای خون اقدام کنند». /پ
نظر خود را بنویسید