فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل ثبت احوال استان کرمان دربارۀ وضعیت افرادی که تابعیت ایرانی دارند اما به هر علتی فاقد شناسنامه هستند گفت: «بهزودی سایتی اعلام میشود که این افراد میتوانند مستندات و مدارک مورد نیاز را در آن بارگذاری کنند».
محمد قاسمی افزود: «بعد از بررسی این مدارک توسط سازمان ثبت احوال موضوع به شورای تامین ارسال میشود تا در صورت تصویب، سند هویتی به این افراد تعلق بگیرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی 29 خردادماه در جلسۀ شورای هماهنگی وقایع ثبتی شهرستانهای شرقی استان کرمان بیان کرد: «یکی از ضعفهای ما در آمار و اطلاعات نداشتن بُعد پنجم جمعیت است به طوری که آمار ولادت، وفات، ازدواج و طلاق را داریم اما در بحث مهاجرت، بهعنوان بُعد پنجم که بسیار مهم است اطلاعات کامل باید وجود داشته باشد».
مدیرکل اداره ثبت احوال استان کرمان اضافه کرد: «متاسفانه مهاجرتها ثبت نمیشود و اگر ما محل سکونت هر ایرانی را بدانیم تمام آمارها براساس محل سکونت شخص ثبت میشود».
وی بیان کرد: «با تدبیر سازمان ثبت احوال در قانون بودجه کشور نیز ثبت شد که تغییر نشانی افراد توسط مردم در سامانۀ ثبت احوال به ثبت برسد و مردم ۲۰ روز فرصت دارند بعد از تغییر محل سکونت در سایت سازمان ثبت احوال تغییر نشانی را اعلام کنند».
وی با اشاره به اینکه بم کمترین رشد جمعیتی را نسبت به میانگین استان در شرق دارد، گفت: «در مقایسۀ درصد تغییرات جمعیتی سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، میانگین رشد جمعیتی در استان کرمان 9 دهم است که در این خصوص شهرستانهای نَرماشیر و ریگان بیشترین و شهرستان بم کمترین رشد جمعیتی را نسبت به سال قبل دارند».
قاسمی همچنین با بیان اینکه طبق قانون در حوزۀ اداری و ثبت اداری، هر شخصی میتواند وقایع حیاتی خود را در هر شهرستانی ثبت کند، افزود: «طبق آمار فرزند اکثر افرادی که در شهرستانهای شرقی کرمان زندگی میکنند در بم متولد میشوند اما در شهرستانهای خودشان سند میگیرند، لذا ثبت سند با محل تولد تفاوت دارد».
وی ادامه داد: «افراد میخواهند از یکسری مزایا مانند بحث بومی بودن استفاده کنند به همین دلیل محل تولد با ثبت سند متفاوت است که از معضلاتی است که فرمانداران باید ورود کنند».
قاسمی یادآور شد: «با توجه به اینکه موضوع ایجاد بیمارستان مهم و گسترده است و نیاز به زیرساختهای زیادی دارد اما بحث زایشگاه را میتوانند جدا کنند و زایمانها در شهرستانهای مختلف صورت گیرد و محل تولدها هم در همان شهرستانها ثبت شود».
وی بیان کرد: «اگر ولادتها و فوتی هر شهرستان در شهرستان دیگر ثبت شود در تمام بحثهای برنامهریزی و تسهیلاتی که به شهرها اختصاص مییابد، شهرستانها متضرر میشوند».
مدیرکل ثبت احوال استان کرمان افزود: «هرگونه تصمیمگیری بر پایۀ آمار و اطلاعات است و شورای هماهنگی ثبت احوال تشکیل شده تا اتفاقات و آسیبشناسی صورت گیرد و برنامه تدوین شده نیز برای اجرا ابلاغ شود».
وی درخصوص راهاندازی ادارات یا نمایندگیهای ثبت احوال نیز خاطرنشان کرد: «در صورت وجود زیرساخت آمادگی کامل برای راهاندازی ادارات را داریم اما در بخش دِهبَکری نمایندگیهایی چون دفاتر پیشخوان راهاندازی شده که این دفاتر کار نمایندگی را انجام میدهند».
قاسمی با اشاره به راهاندازی اداره ثبت احوال در گُنبکی (شهرستانی که بهتازگی مستقل شده است) گفت: «پیگیری و مکاتبات لازم صورت گرفته است و به محض اینکه چارت سازمانی آن از امور استخدامی کشور ارسال شود، اداره ثبت احوال در این شهرستان تازهتاسیس راهاندازی میشود». /پ
نظر خود را بنویسید