فردایکرمان – گروه جامعه: رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت با بیان اینکه گزارش WHO نشاندهندۀ این است که طوفانهای شن و گردوغبار ممکن است باعث افزایش مرگ به علت بیماریهای تنفسی، قلبی، افزایش مراجعه به مرکز اورژانس و افزایش حوادث ترافیکی به علت کاهش دید شود، گفت: «در طوفانهای گردوغباری، استانهای شرقی و جنوبشرقی کشور بهویژه سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و کرمان در معرض خطر هستند».
عباس شاهسونی افزود: «در نیمۀ غربی و جنوبغربی نیز کرمانشاه، ایلام، خوزستان و بوشهر این مشکل را دارند؛ ولی با تداوم این شرایط، مناطق مرکزیتر مانند قم، فارس و اراک هم در معرض خطر قرار میگیرند. به طور کلی تقریبا نیمی از جمعیت کشور ما با طوفانهای گردوغباری مواجه هستند که بر سلامت افراد اثرگذار است».
به گفتۀ وی، بیشترین تاثیر طوفانهای گردوغباری روی گروههای حساس، کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران تنفسی و قلبی است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی بیان کرد: «جنس ذرات موجود در طوفان گردوغباری عمدتا از ترکیبات معدنی مانند سیلیس، آهن، آلومینیوم و... است اما در هوای شهرها عمدتا بخش آلی این ذرات و فلزات سنگین در هوا وجود دارد. به طور کلی، هم طوفانهای گردوغباری و هم آلودگی هوای کلانشهرها برای سلامت انسان خطرناک است».
شاهسونی با اشاره به تاثیر خشکسالی و افزایش دما در بروز طوفانهای گردوغباری ادامه داد: «مطالعات متعددی در دنیا و در کشور ما انجام شده است که نشان میدهد طوفانهای گردوغباری سبب افزایش مراجعه به بیمارستانها میشود و حتی تعداد بستری، موارد بیماری قلبی، تنفسی و... نیز افزایش مییابد و از طرفی بر سیستم بینایی نیز اثرگذار است».
وی با بیان اینکه در مناطق سیستان و بلوچستان اکنون شاهد طوفانهای ۱۲۰ روزه هستیم که از گذشته وجود داشته است ولی تعداد روزهای آن و شدتش افزایش یافته، افزود: «البته با توجه به خشکسالیهایی که در منطقه وجود دارد، تداوم این مشکل دور از انتظار نیست. در استانهای غربی و جنوب غربی کشور هم چنین مشکلی را شاهد هستیم؛ درواقع بخشی از منابع طوفانهای گردوغباری در داخل کشور و بخشی دیگر هم مربوط به خارج از کشور است که عمدتا در فصل بهار و تابستان این مشکل را رقم میزند».
رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: «طی سال گذشته زابل به دنبال بروز طوفانهای گردوغباری، آلودهترین هوا را در میان شهرهای کشور داشته است».
وی با اشاره به طوفانهای گردوغباری زابل که غلظت ذرات معلق را در این منطقه افزایش داده است و همچنین تعداد روزهای قابل توجه درگیر با این پدیده، افزود: «طی سال گذشته هشت درصد از روزها در منطقۀ مورد نظر هوای خوب یا پاک، ۳۱ درصد از روزها هوای قابل قبول، ۲۴ درصد از روزها هوای ناسالم برای گروههای حساس، ۲۵ درصد روزها ناسالم برای همۀ گروهها، ۶ درصد روزها خیلی ناسالم و ۵ درصد روزها خطرناک بوده است». /پ
نظر خود را بنویسید