فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس کمیسیون حقوقی، نظارت و ارزیابی شورای شهر کرمان به جمع منتقدان ایدۀ گسترش شهر کرمان بهمنظور تامین زمین برای اجرای طرح مسکن ملی پیوست.
10 مردادماه، استاندار کرمان در یک برنامۀ تلویزیونی از الحاق گستردۀ زمینهایی به محدودۀ شهرهای استان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن خبر داد. محمدمهدی فداکار گفت: «در استان تاکنون ۲۱۵۷ هکتار زمین برای نهضت ملی مسکن تامین شده و از زمینهای تامین شده ۱۸۲۰ هکتار از محل الحاق به محدودۀ شهرها بوده و حدود هزار هکتار دیگر در مرحلۀ الحاق قرار دارد».
پس از این، سیدمهران عالمزاده ـ شهردار سابق کرمان در گفتوگو با فردایکرمان نسبت به گسترش بیرویۀ شهر کرمان و تبعاتی که ادامۀ این روند دارد هشدار داد. او با برشمردن چالشهایی که شهر 14 هزار هکتاری کرمان با 650 هزار نفر دارد، گفت: «شهر کرمان با گسترش افقی که پیدا کرده مثل پیکرهای شده که یک دست دراز دارد و یک پای آن کوتاه است. این وضعیت هم در طول یک سال و دو سال ایجاد نشده بلکه طی دههها این روند ادامه داشته است».
امینیزاده عضو شورای شهر نیز روز دوشنبه در صحن علنی شورا نسبت به وسیعتر کردن شهر کرمان هشدار داد.
او با بیان اینکه تامین مسکن یکی از مسائل جدی در کشور است و با اشاره به وعدۀ دولت سیزدهم در این زمینه گفت: «مهمترین مسئله برای ساخت مسکن، تامین زمین آن است. در این مسیر، سادهترین کار دولتها در گذشته این بوده که چند ده هکتار به محدودۀ شهرها اضافه کردهاند».
رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر افزود: «در شهر کرمان هم متاسفانه این اتفاق افتاده و مطلع شدیم قصد اضافه کردن چند ده هکتار زمین جدید به محدودۀ شهر دارند».
وی با بیان اینکه هم اضافه شدن به محدوده و هم تغییر کاربری مطرح است، اظهار کرد: «در شهرک رضوان در ابتدای مسیر آرامستان جدید، سالها میگوییم در مسیر سیلاب است اما الان به محدودۀ شهر اضافه شده است. در دولت گذشته، چند ده هکتار نیز در اراضی هوانیروز به محدودۀ شهر اضافه شد».
امینیزاده گفت: «نتیجۀ این اشتباهات مکرر در دولتهای گوناگون این شده که شهر کرمان گسترش افقی پیدا کند، هزینۀ خدماترسانی با این وضعیت بالا رفته و هزینۀ واقعی این وضعیت هم بر گردن مردم است»
وی به عنوان مثال به شهرک مطهری اشاره و بیان کرد: «این شهرک اوایل دهۀ 90 الحاق به محدوده شده ولی هنوز بسیاری از امکانات و خدمات شهری در آن، در حد مطلوب شکل نگرفته است».
عضو شورای شهر کرمان تصریح کرد: «پیشنهاد جدی که وجود دارد استفاده از زمینهای دولتی در محدودۀ شهر است اما متاسفانه در نهادهای دولتی نگاه کلان وجود ندارد و این نهادها هم ملزم به این کار نشدهاند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «هفتههای متعدد، این موضوع مطرح شده که ساختوساز در جاهای مختلفی از شهر از جمله اراضی حسنآباد قفل شده است. منتظر ماندیم که تعداد زیادی از مردم بنشینند و مشاعا مسئله را حل کنند؛ در حالی که با ورود حاکمیتی میتوان موضوع را حل کرد».
وی افزود: «این تصمیمات فرایند قانونی دارد و در شورای برنامهریزی استان و مسکن و شهرسازی انجام میشود ولی تبعات جدی آن بر عهدۀ شهرداریها و شرکتهای خدمترسان آب و برق و گاز و فاضلاب است».
وی اضافه کرد: «متاسفانه طی دهههای متمادی این تصمیمات دارد تکرار میشود که باید درآن بازنگری شود».
گفتنی است 9 تیرماه امسال نیز منصور ایرانمنش ـ رئیس کمیسیون عمران شورای شهر در حالی که از روند کند طرح ملی مسکن انتقاد میکرد، گفت: «در مرکز شهر و محدودۀ فعلی شهر کرمان زمینهای چند هکتاری در اختیار اداراتی از جمله برق، صداوسیما، شرکت نفت و ... است، ولی به جای استفاده از آن، به دنبال الحاق زمین به محدودۀ شهر در پشت شهرک صنعتی (شهید همت) هستند، در حالی که بردن تاسیسات و ارائۀ خدمات شهری به این منطقه بسیار هزینهبر است». / الف
نظر خود را بنویسید