فردایکرمان ـ گروه جامعه: پروژۀ اصلاح شبکۀ برق روستای جهانی میمند با سرعت پایینی در حال انجام است.
این پروژه که از سال 98 برای تبدیل شبکۀ هوایی توزیع برق روستا به شبکۀ زمینی شروع شده، در حال حاضر و با گذشت حدود چهار سال حدود 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
دکتر رضا ریاحیان ـ مدیر پایگاه میراثجهانی منظر فرهنگی میمند در گفتوگو با فردایکرمان دلیل اصلی روند کُند اجرای این پروژه را کمبود اعتبارات بیان کرد و گفت که اگر تامین اعتبار با همین روند فعلی ادامه یابد، پنج سال دیگر پروژه تمام میشود!
او با بیان اینکه این پروژه را در پنج فاز تعریف کردیم و با اعتبارات 1401 قرارداد فاز پنجم را بستهایم، اظهار کرد: «از سال 98 که اصلاح شبکۀ برق روستا آغاز شده و با قراردادی که امسال با اعتبارات سال 1401 بستیم، شش میلیارد و 600 میلیون تومان هزینه کردیم».
وی افزود: «در سال 98 یک میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار داشتیم و پروژه 50 درصد پیش رفت. از سال 98 با توجه به افزایش قیمتها و اعتباراتی که داریم، سالانه پیشرفت پروژه بیشتر از پنج تا 10 درصد نیست».
ریاحیان با تاکید بر اینکه اگر پروژه اعتبار بهتری داشت زودتر از این تمام میشد، ادامه داد: «مطالعات روشنایی شبکۀ معابر نیز انجام شده و طرح آن آماده است. پیشبینی میکنیم برای اینکه پروژۀ اصلاح شبکۀ برق و روشنایی معابر تمام شود حدود 10 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم اما اعتبارات دولتی که داریم به طور متوسط یک میلیارد و 200 میلیون تومان تا یک میلیارد و 800 میلیون تومان بوده و حتی به دو میلیارد هم نرسیده است».
وی گفت: «اگر اعتبارات سالانۀ این پروژه به دو میلیارد برسد حداقل پنج سال دیگر این پروژه تمام میشود».
رئیس پایگاه میراث جهانی میمند 16 شهریورماه در ادامۀ اظهارات خود بیان کرد: «با این شرایط فکر میکنم باید تصمیمگیری مهم و جدی دربارۀ تخصیص اعتبارات این پروژه صورت بگیرد و اعتباری تخصیص یابد که پروژه نهایت تا سال 1403 جمع شود».
ریاحیان تاکید کرد: «نیاز داریم که در اعتبارات سال 1402 تخصیص مناسبی داده شود تا پروژه هرچه زودتر تکمیل شود».
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نمیتوانید از اعتبارات غیردولتی برای این پروژه جذب کنید؟ گفت: «از محل مسئولیتهای اجتماعی شرکت مس شهربابک دو میلیارد تومان به میمند داده شده است. ساختمانی در روستا به اسم موزه میمند وجود دارد. اعتباراتی که از مس شهربابک گرفتیم را برای تکمیل این ساختمان استفاده کردیم».
وی افزود: «پروژۀ برق میمند از محل اعتبارات ایجاد زیرساخت گردشگری، ردیف مشخص دارد و فقط نیاز است که میزان تخصیص آن افزایش یابد».
ریاحیان با تاکید بر افزایش تخصیص این پروژه توضیح داد: «اعتبارات دولتی امسال برای این پروژه سه میلیارد و 200 میلیون تومان مصوب شد ولی تخصیص یک میلیارد و 800 میلیون تومان است. راهکار نجات این است که میزان تخصیص این پروژه را افزایش دهیم که حداکثر تا سه سال دیگر تمام شود».
وی در پاسخ به پرسشی دربارۀ ضرورت اصلاح شبکۀ برق میمند گفت: «روستای میمند هستۀ اصلی این منظر فرهنگی است که ثبت جهانی شده و مقصد اصلی گردشگران ایرانی و جهانی نیز همین روستاست. باید تلاش کنیم که خدمات بهتر و مناسبتری به گردشگران ارائه شود. در این راستا، یکی از اقدامات ضروری حذف الحاقات ناهمگون و حفظ سیما و منظر روستاست. همین الان بسیاری از گردشگران اعتراض میکنند که میخواهیم از روستا عکس بگیریم اما تیرهای برق و سیمهای آویزان برق نمیگذارد».
رئیس پایگاه میراث جهانی میمند با تاکید بر اینکه یکی از اصول اساسی حفاظت و مرمت، حفظ سیما و منظر است، ادامه داد: «پروژه اصلاح شبکۀ برق و تبدیل آن از وضعیت هوایی به زمینی در راستای همین اصل مهم و حفظ سیما و منظر روستای جهانی میمند است».
وی سپس اظهار کرد: «حدود 45 سرویس بهداشتی فعال در میمند داریم. برای ارائۀ خدمات بهتر به گردشگران امسال از اعتبارات مصوب 1401 قرارداد بستیم و حدود 30 چشمه سرویس بهداشتی را تعمیر و اصلاح میکنیم». / الف
نظر خود را بنویسید