فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه بسیاری از آسیبهای اجتماعی به خانواده، رفتارها و ارتباطات بین فردی برمیگردد، گفت: «اکثریت جامعۀ ما در برقراری ارتباط با همسر و فرزند خود دچار مشکل هستند و همین نقطۀ شروع و بروز آسیب است و باید در بحث آموزش مهارتهای زندگی و مهارتهای ارتباطی برنامهریزی وسیع داشته باشیم».
علیرضا وحیدزاده در سومین رویداد اجتماعی استان کرمان با حضور فرمانداران و روسای بهزیستی 4 شهرستان انار، بردسیر، شهربابک و رفسنجان با اشاره به بخشی از آسیبهای اجتماعی، افزود: «به طور مثال یکی از این آسیبها وجود کودکان کار است که نباید آنها را نادیده گرفت باید برنامۀ منسجم نگهداری از آنها و پرورش و رشد به سمت تعالی این قشر را در برنامه قرار داد».
وی یادآور شد: «همچنین طلاق، اعتیاد، کودکآزاری، همسرآزاری، طلاق عاطفی، اقدام به خودکشی، خشونت خانگی و دیگر آسیبهایی که روح و روان جامعه را به درد میآورند نیاز به برنامهریزی دارند تا روند کاهشی آنها را شاهد باشیم».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان خاطرنشان کرد: «چند نسل است که برای از بین بردن اعتیاد تلاش کردیم اما راه به جایی نبردیم باید دنبال ابزاری موثر باشیم».
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم واقعا برای جامعه کاری بکنیم باید همۀ دستگاههای مربوطه به میدان بیایند و هر دستگاهی سهم خود را ادا کند، افزود: «با توجه به آسیبها و معلولیتها و امکانات کم بهزیستی، قطعا ما نمیتوانیم به تنهایی کاری از پیش ببریم، باید معادن بزرگ و صنایع مادر استان به کمک بهزیستی بیایند».
وحیدزاده ادامه داد: «من طی دو سال گذشته با تمام صنایع و معادن مهم و بزرگ استان مکاتبه کردم و خواستم تا در راستای مسئولیت اجتماعی خود به کمک ما بیایند اما دریغ از یک کمک، باید تمام اداراتی که قانون برای آنها وظیفه تعیین کرده به وظیفۀ خود عمل کنند، باید همۀ نهادهای نظام دست در دست هم بدهیم تا کاری کارستان صورت پذیرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل بهزیستی استان کرمان، وی در این نشست بیان کرد: «همکاران ما با روشهای مختلف و کاملا علمی و مبتنی بر واقعیت، آسیبهای اجتماعی شهرستانهای انار، بردسیر، شهربابک و رفسنجان را رصد کردهاند و این آسیبها طی نامهای به همۀ فرمانداران اعلام شده و باید برای کنترل و کاهش این آسیبها همه دست به دست هم بدهیم».
وحیدزاده با اشاره به تاثیر حضور اورژانس اجتماعی در مباحث مختلف آسیبهای اجتماعی و مداخلۀ موثر این اورژانس در بحث خشونتهای خانگی و .... گفت: «یکی از این ابزارهای کاهش آسیبهای اجتماعی تقویت اورژانس اجتماعی 123 است».
وی بیشتر معلولیتهایی که در شهرستانهای رفسنجان، انار، شهربابک و بردسیر دیده میشوند را به ترتیب جسمی و حرکتی، ذهنی، بینایی و شنوایی بیان کرد و افزود: «عوامل ایجاد این معلولیتها ژنتیک، حوادث و سوانح و نیز بیماریها هستند که باید راه چارهای برای آنها دیده شود».
وحیدزاده خاطرنشان کرد: «برای رفع ناهنجاریهای اجتماعی مانند کودکآزاری، زنان بدسرپرست، اختلافات حاد خانوادگی و همسرآزاری باید مراکز مشاوره در شهرستانها گسترش یابد».
وی یادآور شد: «نباید بگذاریم حریم خانواده کاملا شکسته شود، که البته این را در جامعه شاهدیم. باید قبل از شکسته شدن حرمتها با مداخلۀ موثر بنیان خانواده را حفظ کنیم و علاوه بر اینکه کمک بخشهای مختلف مانند دانشگاه علومپزشکی، هلالاحمر و غیره را در تهیۀ فضا و مکان، تامین نیروی متخصص ازجمله روانشناس و هزینهها را میطلبیم».
وحیدزاده همچنین از امامانجمعه و جماعات خواست در سخنرانیها بهضرورت افزایش آستانۀ تحمل و صبر، کنترل خشم و فراگیری مهارتهای زندگی و اجتماعی بپردازند تا در کنار فعالیت ادارههای مربوطه مانند بهزیستی، فرمانداری و غیره آسیبهای اجتماعی کاهش یابد. /پ
نظر خود را بنویسید