فردایکرمان – گروه جامعه: عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا با بیان اینکه در هفتۀ اخیر عفونتهای تنفسی نسبت به هفتههای قبل افزایش یافته است، گفت: «این موضوع تحت تاثیر عواملی همچون حضور در مدارس، دانشگاهها و شکلگیری مجامع عمومی است».
دکتر سیداحمد طباطبایی با بیان اینکه در حال حاضر آنفلوآنزا نسبت به کرونا شایعتر است، افزود: «با این وجود تاکید میشود که هنوز کرونا وجود دارد و لازم است افراد و خانوادهها رعایت موارد بهداشتی را جدی بگیرند».
وی در ادامه با اشاره به چهار گروه بیماری شامل سرماخوردگی، آنفلوآنزا، کرونا و حساسیتهای فصلی که ممکن است علایمی مشابه یکدیگر داشته باشند، دربارۀ هر یک از این بیماریها توضیح داد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، طباطبایی بیان کرد: «در برخی عفونتها، برخی علایم شایعتر است. دورۀ کمون در سرماخوردگی بدون علامت است و علایم در این بیماری سریع ظاهر میشود. در آنفلوآنزا هم همینطور است و تنها ممکن است مقداری دورۀ کمون طولانیتر باشد. اما در کرونا دورۀ کمون بسیار طولانیتر است. در حساسیتهای فصلی هم که کمون معنی ندارد».
طباطبایی ادامه داد: «در بیماری کرونا، شروع علایم تدریجی است؛ این درحالیست که در آنفلوآنزا شروع علایم معمولا ناگهانی است. در سرماخوردگیها نیز شروع علایم شبیه کرونا بوده و تدریجی است. در بیماری آنفلوآنزا تب بسیار شایع است. کرونا نیز ممکن است تب بالا ایجاد کند. اما سرماخوردگیها معمولا تب بالا ایجاد نمیکنند؛ بنابراین اگر تب بیمار بالا باقی بماند؛ یا کروناست یا آنفلوآنزا. در حساسیتهای فصلی نیز معمولا تب مشاهده نمیشود».
این عضو کمیته علمی مقابله با کرونا، افزود: «کوفتگی، خستگی و بدن درد نیز، هم در آنفلوآنزا و هم در کرونا مشاهده میشود اما سرماخوردگی و حساسیتهای فصلی این علایم را ندارند. به این ترتیب بر اساس این علایم میتوان بین کرونا و آنفلوانزا افتراق قائل شد».
وی با بیان اینکه سرفه در هر چهار گروه این بیماریها میتواند مشاهده شود، افزود: «معمولا در آنفلوانزا، سرفهها خشکتر است. کرونا هم میتواند با سرفۀ خشک همراه باشد. افرادی که زمینۀ آلرژی داشته باشند به دنبال ابتلا به این دو بیماری، ممکن است سرفههای شدیدی داشته باشند و خسخس سینه نیز میتواند بروز یابد. اما تنگینفس در بیماری کرونا بسیار شایعتر بود. تنگینفس ممکن است در سرماخوردگی و آنفلوآنزا نیز مشاهده شود اما به شدت کرونا نیست».
طباطبایی با بیان اینکه عطسه در عفونتهای ویروسی شایع است اما در آنفلوآنزا علامت پیشدرآمد بیماری نیست، افزود: «حساسیتهای فصلی نیز با عطسههای مکرر همراه است. آبریزش بینی هم در هر چهار گروه این بیماریها میتواند ایجاد شود، اما در آنفلوآنزا بسیار کمتر است. گلودرد نیز میتواند در عفونتهای آنفلوآنزایی و کرونایی شدید باشد. در سرماخوردگی ممکن است گلودرد را داشته باشیم اما شدید نیست. در حساسیتهای فصلی هم چندان گلودرد را شاهد نیستیم. خارش چشم و گلو و بینی هم بیشتر در حساسیتها دیده میشود».
وی همچنین گفت: «علایم گوارشی نیز در آنفلوآنزا و در کودکان میتواند شایعتر باشد و بهصورت اسهال و استفراغ خود را نشان دهد. در کرونا هم این علائم دیده میشود اما نسبت به آنفلوآنزا کمتر است». /پ
نظر خود را بنویسید