فردایکرمان – گروه جامعه: مدیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان انار گفت: «نان کرنوی شهرستان انار در اولین جشنواره ملی نان که در کرمان برگزار شد، رتبۀ دوم را کسب کرد».
محسن منصورآبادی افزود: «استانهای سیستان و بلوچستان و کهگیلویه و بویراحمد نیز به ترتیب رتبههای اول و سوم را به دست آوردند».
وی با اشاره به اینکه انار یکی از شهرستانهایی است که پخت نان کرنو از قدیمالایام در آن رواج داشت است اظهار کرد: «قدیمیترین آثار تنور پخت نان کرنو در ارگ تاریخی انار قرار دارد که مربوط به دورۀ ساسانیان است».
منصورآبادی ادامه داد: «علاوه بر این، در یکی از خانههای تاریخی انار به نام خانه خادم آستانه که پیشینۀ آن به دورۀ زندیه بازمیگردد، هنوز بقایای «سازۀ گلی کرنو» وجود دارد. این شواهد نشان میدهد که نان کونو در انار قدمتی به درازای تاریخ دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان، وی گفت: «طریقۀ پخت نان کرنو محلی به این صورت است که اول آرد محلی را با آب و خمیر مایه محلی خمیر میکنند و بعد از حدود ۴۰ دقیقه که خمیر آماده شد، کرنو را به مدت حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با هیزم آتش گرم میکنند و بعد از چانه گرفتن چانهها را داخل کرنو میگذارند و حدود ۳۰ دقیقه که تمام نان، مغز پخت شد، نان را بیرون میآورند».
جشنواره ملی نان با شرکتکنندگانی از ۲۲ استان برای اولین بار از ۱۱ تا ۱۴ مهرماه در شهر کرمان برگزار شد. /پ
نظر خود را بنویسید