فردایکرمان – گروه اقتصاد: معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ضمن تشریح شرایط و تسهیلات بازسازی واحدهای فرسوده گفت: «بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار ساختمان ناپایدار در کشور داریم که هیچ سازهای ندارند و با هر نیروی عمودی یا افقی در هم میریزند».
محمد آیینی همزمان با سالگرد زلزله بم در نشست رویداد ملی تقدیر از اقدامات برتر بازآفرینی شهری در بافتهای فرسوده و ناکارآمد که در ارگ جدید بم برگزار شد، افزود: «از روند نوسازی بافت فرسوده در استان کرمان که خود باید پیش قراول باشد، زیرا زلزله بم را بیشتر درک کرده، راضی نیستیم و در رتبۀ مورد انتظار قرار ندارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی نوسازی بافت فرسوده کاهش سقفهای لرزان است اظهار کرد: «تاکید وزیر راه بر نوسازی بافت فرسوده و بنای ناپایدار است زیرا حتی مهمتر، زودبازهتر و اثربخشتر از نهضت ملی مسکن است».
وی ادامه داد: «شهرداریها شرکای راهبردی وزارت راه و شهرسازی هستند و شوراهای اسلامی نیز به عنوان سفیران بازآفرینی و پیامرسان بستههای تشویقی و حمایتی به شمار میروند».
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران خاطرنشان کرد: «قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت ناکارآمد شهری سال ۸۹ مصوب شده و موانع نوسازی در آن برطرف شده است».
آیینی ادامه داد: «در قانون منابع بانکی ارزانقیمت و تخفیف در پروانهها دیده شده و برنامۀ هفتم نیز زمان طلایی شتاببخشی به نوسازی بافت فرسوده است».
تخفیف ۵۰ درصدی عوارض در بافت فرسوده
وی توضیح داد: «مردم میتوانند برای نوسازی مسکن تا ۵۰ درصد تخفیف در عوارض پروانه و تراکم ساخت داشته باشند و در بافت فرسوده نیز تا ۱۰۰ درصد تخفیف شامل میشود که دولت موظف به بازپرداخت به شهرداریهاست».
معاون وزیر راه افزود: «حداکثر زمان صدور پروانه در بافت فرسوده سه ماه و متوسط آن در کشور هشت ماه است که در برخی از استانها تا ۱۸ ماه هم زمان میبرد که باید به سه ماه کاهش یابد».
وی اظهار کرد: «در بافتهای فرسوده انشعابهای قبلی آب، برق، گاز و تلفن محفوظ است و انشعاب اضافی نیز باید خارج از نوبت برقرار شود تا سرمایهگذار برای ورود به بافت فرسوده رغبت کند».
آیینی گفت: «در بخش مالی نیز در برنامۀ هفتم تمامی تخفیفها، تسهیلات و معافیتهای نهضت ملی به بافت فرسوده تسریع شود؛ بافتهای فرسوده از حمایتهای نهضت ملی نوسازی مسکن بهرهمند هستند».
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: «متقاضیان نهضت ملی که حاضر به خرید در بافت فرسوده میشوند با دریافت تسهیلات ارزانقیمت باید ترغیب به گرفتن زمین شوند».
۲۰۰ شهر با بافت تاریخی
وی افزود: «در حدود ۲۰۰ شهر در سراسر کشور بافت تاریخی وجود دارد که بستۀ تشویقی خاص آنها در دست تدوین است. برای اولین بار در شورای پول و اعتبار نیز معادل ۸۰ درصد هزینۀ ساخت در این دولت مصوب شد که به بافتهای تاریخی برای مقاومسازی و مرمت پرداخت میشود».
معاون وزیر راه بیان کرد: «شهرداری ها بستههای تشویقی خاص اقلیم خود را تدوین کنند و دیگر از کسی پذیرفته نیست با وجود این همه مشوق ساختمانهایی احداث شود که در برابر زلزله هشت ریشتری مقاوم نباشد».
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: «بستههای شهرسازی در ۴۰۰ شهر ما هنوز اجرایی نشده است و باید شهرداران در این خصوص پاسخگو باشند».
اعطای سند به سکونتگاههای غیررسمی
وی همچنین با اشاره به اینکه در حال راهاندازی جهاد سنددار کردن بافتهای فرسوده هستیم، تاکید کرد: «در سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای مهمترین عامل سنددار شدن این افراد است که میتوانند پروانه بگیرند و از بستۀ تشویقی استفاده کنند».
آیینی بیان کرد: «۲۴ هزار و ۳۲۰ متقاضی در سامانۀ تسهیلات بازآفرینی شهری برای دریافت سند ثبتنام و تاکنون سه هزار واحد سند را دریافت کردهاند».
وی ادامه داد: «در دولت سیزدهم ۱۸۱ هزار و ۵۲۲ واحد شروع به ساخت واحد بافت فرسوده کردهاند و نوسازی انجام دادهاند». /پ
نظر خود را بنویسید