فردایکرمان – گروه جامعه: سرپرست تیم کاوش و مرمت کنارصندل با بیان اینکه در حال حاضر نیرو، انرژی و اعتباری که میتوانست صرف کار پژوهشی شود را برای مرمت و جبران آثار آسیبدیده گذاشتهایم، گفت: «در همین حال سه کارگاه آزمایشی مشغول کاوش است که بدانیم چه ساختارهایی در آن وجود دارد و اطلاعاتی به ما بدهد که در سال آینده کاوش در سطح وسیعی انجام شود».
سیدمنصور سیدسجادی افزود: «یک پیکرۀ گاو و میخی فلزی کاوش شده که در مقایسه با اشیایی که در گذشته کاوش شده اهمیت بسیار کمتری دارد».
وی ادامه داد: «این اشیا فقط از نظر فنی و علمی برای ما ارزش دارند، ما در واقع دنبال اشیا نیستیم هرچند اگر شیء هم پیدا شود خوشحال میشویم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، سیدسجادی اضافه کرد: «ما نیامدهایم که اشیا پیدا کنیم بلکه آمدهایم ببینیم ریشههای تمدن و فرهنگ این سرزمین کجا بوده، ارتباطات و زندگی مردم در چه زمانی به چه شیوه بوده و شهرهای آنها به چه شکل اداره میشده است».
وی با اشاره به قدمت این منطقه گفت: «زمان اوج شکوفایی این مکان که در اوج ثروتمندی هم بوده و با تمام دنیای باستان آن موقع در ارتباط بوده حدود چهار هزار و ۴۰۰ تا چهار هزار و ۶۰۰ سال پیش است».
سیدسجادی افزود: «بخشی از منطقه هم از نظر زمانی مربوط به ۲ هزار تا ۲ هزار و ۳۰۰ سال قبل از میلاد یعنی چهار هزار تا چهار هزار و ۳۰۰ سال پیش است و همان زمانی بوده که بسیاری از اشیا تولید میشده است».
وی ادامه داد: «با توجه به یافتههایی که در گورستان محطوطآباد پیدا شد با اینکه غارت هم شد اما یک سلسله مدارک و اسنادی همچون استخوان باقی ماند که همکاران توانستند تشخیص دهند حکایت از یک تاریخ قدیمیتری دارد که حدود ۶ هزار سال پیش یا هزاره چهارم پیش از میلاد است».
این باستانشناس با بیان اینکه این شهرها و محوطهها همیشه این قدمت را ندارند اضافه کرد: «معمولا روستاهای کوچکی هستند که به مرور بزرگتر و آبادتر میشوند و این توسعه و تبدیل از یک روستای کوچک به شهر بزرگی همچون کنارصندل یک دورۀ هزار ساله و فرآیندی طولانی است».
وی در مورد قدمت لوحها و ترجمۀ نوشتههای آن نیز گفت: «فعلا الواح خوانده نشده و این الواح تکزبانه است، مگر اینکه لوحهای دیگری پیدا و خوانده شوند و از طریق آنها این الواح هم رمزگشایی شود».
سیدسجادی در پاسخ به اینکه چه چیزی در مورد کنارصندل با دیگر محوطههای تاریخی خاصتر است گفت: «تفاوت کنارصندل با تمام سایتهای همزمان آن ثروت عظیم آن بوده است».
وی یادآور شد: «مردم کنارصندل تمام ثروت و اعتبار خود را داخل قبرها میگذاشتند و در بیرون از گورها غیر از قطعههای سفال، سنگ شکسته و مهره شکسته پیدا نمیشود».
سیدسجادی با بیان اینکه بیشتر اشیای این منطقه غارت شده که حکایت از ثروت عظیم کنارصندل دارد افزود: «ثروت بالای اینجا نشان میدهد مردم در رفاه بودهاند و به پشتوانۀ این ثروت، هنر و صنعت نیز پیشرفت بسیار زیادی کرده است». /پ
نظر خود را بنویسید