فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراثمعنوی و طبیعی در رخداد فرهنگی بزرگداشت ثبت جهانی جشن سده گفت: «جشن سده نمونۀ بارزی از حقانیت یک فرهنگ ریشهدار به نام ایران و ایرانی است چه زرتشتی، کلیمی، مسیحی و مسلمان ما ایرانیان همیشه برای جهانیان پیامآور صلح، دوستی، مروت و مودت بوده و هستیم و ایران سرزمین است که در آن هرگز بتی ریشه ندوانده است».
علیرضا ایزدی افزود: «این کشور سرزمین حافظ، سعدی، فردوسی و عشق لیلی و مجنونها است و ما در کنار یکدیگریم برای ساختن ایرانی آبادتر از همیشه میکوشیم و ایران سرزمین موعود الهی است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از میراثآریا، وی با بیاناینکه آنچه که در ثبت جهانی جشن سده اتفاق افتاد بخشی از دغدغۀ عاشقپیشگانی است که در حوزۀ میراثفرهنگی کشور مشغول خدمت هستند، افزود: «همۀ کسانی که در این محفل هستند در یک عنصر بینظیر ایرانی به نام عشق مشترکاند. ایرانیان از دیرباز در عشق و دوستی هم مسیر و برای جهانیان پیامآور صلح و دوستی بودهاند. در این عصر و زمانهای که کودککشی، تلخی و دشمنی مرسوم شده گفتوگوی تمدنها را به زبان نوین ایجاد کردن به جز از ایرانی و هنرش برنمیآید».
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراثمعنوی و طبیعی ادامه داد: «جشن سده نمونۀ بارزی از این هویت و حقانیت برتر ما است در عصر و زمانی که دیگران در اندیشۀ مصادرۀ فرهنگ و بزرگان و مفاخر و مشاهیر ما هستند این ماییم که عاشقانه همچون شمع باید بسوزیم و پاسدار حرمت حقانیت خویش باشیم».
ایزدی اظهار کرد: «اگر اندکی دچار کاهلی و سستی شویم هر آنچه داریم به یغما میرود. آنچه که ما در مجموعۀ میراثفرهنگی با تمام مشقتها انجام میدهیم در اصل دفاع نابرابری است در برابر کیستیها و چیستیهای هویتی سرزمینمان، ایران سرزمینی کهن است که به داشتههای فرهنگیاش ایران شده است و بار بسیاری را باید به دوش بگیرد تا مانند همیشه خورشیدی باشد روشنگر برای انسان و انسانیت».
او در پایان خاطرنشانکرد: «باید بترسیم از فراموشی نسلی که نمیداند کیست. در این راه نباید از شناخت مشاهیرمان غافل شویم. گسترۀ فرهنگی ایران فرهنگی به معنای شعور این جغرافیای مقدسی است که تمدن دنیا سر تعظیم به پایش فرود آورده است. پس همه باید کمک کنیم تا گرد فراموشی بر پیکرۀ سرزمین ما ننشیند».
رخداد «بزرگداشت ثبت جهانی سده» با مراسم تقدیر از میراثیاران فرهنگ ایرانی، پخش فیلم جشن سده از منوچهر عسگرینسب، پخش فیلم ثبت جهانی جشن سده، برافروختن مجمر آتش، اجرای فرازی از اوستا (آتش نیایش) از سوی زنان موبد، اجرای گاتها از سوی کودکان زرتشتی، اجرای شاهنامه توسط باران دختر شاهنامه و رونمایی از ویژهنامۀ سده ماهنامه فروهر همراه بود. /پ
نظر خود را بنویسید