فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان با اشاره به اینکه بهطور متوسط ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجهریزی در استان کرمان انجام میشود، گفت: «روزانه بهطور نسبی ۱۷۰ تن گوشت مرغ در کرمان تولید میشود».
سیدحسن مَهدی افزود: «تولید گوشت مرغ در استان کرمان بر اساس اقدامات انجام شده در دیماه به سه میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه رسیده و پیشبینی میشود حدود سه میلیون جوجهریزی نیز در ماهجاری به دلیل قرار گرفتن در آستانۀ ماه مبارک رمضان و عید نوروز انجام شود».
وی نیاز روزانۀ استان کرمان به گوشت مرغ را ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن اعلام کرد و یادآور شد: «برای تامین این نیاز باید ماهانه حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجهریزی انجام شود».
مهدی به وجود ۶۲۰ واحد مرغ پرورش گوشتی دارای پروانه با ظرفیت ۱۱ میلیون قطعه جوجهریزی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: «پروتکلهای بهداشتی اجازۀ استفاده از تمام ظرفیت را نمیدهد».
وی ادامه داد: «اکنون ۲۸ درصد ظرفیت واحدهای جوجهریزی استان کرمان به دلیل وجود شرایط اقلیمی کرمان و جلوگیری از ابتلای جوجهها به عفونتهای تنفسی فعال است».
وی اظهار کرد: «در صورتی که امکان و زیرساخت انجام ۱۵ میلیون جوجهریزی در استان کرمان فراهم شود در تولید مرغ به خودکفایی میرسیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان در ادامه با اشاره به تامین بهموقع نهادههای دامی به عنوان نکتۀ قابل توجه در ثبات تولید گوشت مرغ خاطرنشان کرد: «قیمت مناسب جوجه یکروزه و وجود بازار مصرف از دیگر عوامل مهم است».
ایجاد زنجیرۀ تولید و توزیع گوشت مرغ
وی همچنین به وجود ۱۱ شرکت تعاونی زیرمجموعه اتحادیه مرغداران در شمال استان کرمان اشاره کرد و گفت: «تعاونیهای بزرگ و قوی در کرمان، رفسنجان و سیرجان فعال هستند و بیش از ۶۵ درصد مرغ استان توسط این تعاونی ها تولید میشود».
مهدی با اشاره به هزینهبر بودن ایجاد زنجیرۀ تولید و توزیع گوشت مرغ یادآور شد: «برای ایجاد این زنجیره بیش از سه هزار میلیارد ریال نیاز است».
وی افزود: «برای دستیابی به زنجیرۀ تولید و توزیع گوشت مرغ تصمیم بر آن شد از طریق غیرمالکی این کار را انجام دهیم».
مهدی با اشاره به انجام اقدامات مختلف در راستای ایجاد زنجیرۀ تولید گوشت مرغ اضافه کرد: «درصدد ایجاد این زنجیره در شمال استان کرمان همانند زنجیرۀ تولید و توزیع مرغ در رفسنجان هستیم».
وی با تاکید بر اینکه ۳۰ درصد گوشت مرغ مورد نیاز استان کرمان از تولید استانهایی چون یزد، خراسان جنوبی و فارس تامین میشود، اظهار کرد: «امید میرود سال آینده با برنامهریزی انجام شده تولید گوشت مرغ در کرمان در شرایط بهتری فعالیت کند که در این راستا پیشبینی میشود تولید به ۹۰ درصد برسد».
وی با اشاره به اینکه جنوب استان کرمان به حدود ۳۰ درصد تولید مرغ استان نیاز دارد، ادامه داد: «همچنین پیشبینی میشود طی ۲ سال آینده استان کرمان در تولید گوشت مرغ مورد نیاز به خودکفایی برسد».
فرهنگسازی برای مصرف مرغ سایز
مدیرعامل اتحادیه مرغداران استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تولید مرغ سایز با وزن ۱۲۰۰ تا ۱۸۰۰ کیلوگرم باید نهادینه و مصرف آن فرهنگسازی شود، اظهار کرد: «مرغ تولید شده در این وزنها در تمام دنیا به عنوان محصول سالم پذیرفته شده در حالی که در کشور ما مرغ سایز را مرغ بیمار میدانند و از خرید آن امتناع میکنند».
وی مصرف مرغ سایز را به دلیل داشتن چربی و مواد زائد کمتر و دوران نگهداری کوتاهتر به نفع تولیدکننده و مصرفکننده دانست و ادامه داد: «رسانهها مردم را نسبت به مزایای مصرف مرغ سایز آگاه کنند».
مهدی همچنین با اشاره به اینکه هورمون در فرآیند تولید گوشت مرغ به دلایل فراوان ازجمله گران بودن استفادهای ندارد افزود: «از واکسن، داروها و آنتیبیوتیکها در صورت بروز بیماری در فرآیند تولید مرغ استفاده میشود».
وی اضافه کرد: «همچنین از گوشت مرغ قبل از کشتار، نمونهبرداری و آزمایش میشود و تا زمانی که بقایای دارو و آنتیبیوتیک در گوشت یافت شود کشتار انجام نمیشود»./پ
نظر خود را بنویسید