فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون گردشگری استان کرمان با بیان اینکه در گذشته بازار گردشگری کرمان بیشتر کشورهای اروپایی بودند، گفت: «در حال حاضر اما گردشگران کشورهای اروپایی کمتر و بیشتر گردشگران روسی و چینی میآیند».
معین افضلی در پاسخ به فردایکرمان دربارۀ اینکه چرا میراثفرهنگی مثل گذشته آمار گردشگران خارجی و داخلی را اعلام نمیکند و به نوعی حبس آماری انجام میدهد؟ اظهار کرد: «سالهای گذشته دو دسته آمار شامل آماری که اماکن گردشگری و اقامتی داشتند و دیگری آمار کل استان، ارائه میشد». وی افزود: «برای سال جدید و نوروز، در ستاد خدمات سفر بنا به ابلاغ استاندار محترم، مسئولیت کمیته آمار و برنامهریزی برعهدۀ معاون محترم سازمان برنامه و بودجه قرار گرفته است و همۀ ارگانها از جمله میراثفرهنگی باید آمارهای اقامت و بازدید از اماکن تاریخی و موزهها را به این کمیته ارائه کنند و با لحاظ ترددهای جادهای و سایر موارد، از سوی کمیته مربوطه، آمار کلی اعلام خواهد شد».
وی ادامه داد: «هزار نسخه فرم نظرسنجی نیز آماده شده و در پایان تعطیلات نوروز، گزارش تحلیلی از سوی این کمیته اعلام خواهد شد». وی دربارۀ آمار گردشگران امسال اظهار کرد: «اگر بخواهم آمار دقیقی ارائه کنم براساس اقامت و بازدید موزههاست». وی با بیان اینکه ضریب اشغال واحدهای اقامتی 40 درصد است، گفت: «براساس آمار مجوزها و پاسپورتها امسال حدود چهار هزار نفر گردشگر خارجی در استان داشتیم».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی همچنین بیان کرد: «تقریبا 13 هزار تخت در استان داریم».
وی خاطرنشان کرد: «میراثفرهنگی بهتنهایی نمیتواند گردشگری را توسعه بدهد و ارگانهای دیگری هستند که اگر همکاری نکنند گردشگری با مشکل برمیخورد».
وی در پاسخ به انتقادات در خصوص نبود برنامهای جامع برای گردشگری استان اظهار کرد: «در کل کشور این وضعیت وجود دارد».
وی با بیان اینکه برای توسعۀ گردشگری کل کشور باید این هدف را دنبال کنند، ادامه داد: «برای استان کرمان تاکنون سه طرح جامع گردشگری نوشته شده است».
افضلی اظهار کرد: «براساس تجربه برخی نیازهای استان را میدانیم مثلا اینکه شهداد در توسعۀ زیرساختها وضعیت خوبی پیدا کرده اما نیازمند ارتقای خدمات کیفی است یا در جیرفت نیاز به زیرساختهای اقامتی داریم».
وی با اشاره به طرح کرمان 1404 گفت: «این طرح از طریق اتاق بازرگانی پیگیری میشود و موضوع آن کرمان رویدادمحور است».
وی با بیان اینکه در حال حاضر هم در طول سال رویدادهایی مثل جشنواره گل و گلاب لالهزار و جشن خرما و .. را داریم ولی یکپارچه نیستند، افزود: «این طرح ارائه شده و برای تامین مالی آن هم قرار بود معادن و بخش خصوصی پای کار بیایند».
معاون گردشگری استان کرمان ادامه داد: «واقعیت این است که بخشهایی از این طرح حتی برای ما ناشناخته است».
وی با بیان اینکه میراثفرهنگی از این طرح حمایت کرده است، اظهار کرد: «ما گفتهایم کرمان 1404 ایدۀ خوبی است ولی نمیخواهیم در پایان سال هدف این طرح بنشینیم و بگوییم کاری نتوانستیم انجام بدهیم».
افضلی با تاکید بر اینکه باید خیلی کار بیشتری روی این طرح انجام شود، گفت: «ضعفهای آن باید شناسایی شود».
وی بیان کرد: «تعداد رویدادهای طرح کرمان 1404 باید کمتر ولی کاربردیتر شوند». / الف
نظر خود را بنویسید