فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان دربارۀ کمبود پزشک متخصص در بعضی از شهرستانها، گفت: «خیلی از شهرستانها انگیزهای برای حضور پزشکان ایجاد نمیکنند بعضی از شهرها، پارک، استخر، فضای ورزشی و سینما ندارند. مشکل عمدۀ پزشکان متخصص ما این است که سن آنها بالاست و فرزندان آنها بزرگ هستند که یک مدرسۀ خوب میخواهند یا یک غذای تفریحی حداقلی میخواهند، بعضی از شهرستانها واقعا هیچچیز ندارند».
دکتر مهدی احمدینژاد در نشست خبری به مناسبت هفتۀ سلامت افزود: «ما بهزور پزشک را میفرستیم اما بعد از مدتی چون درآمدش هم خوب نیست به استان دیگر یا منطقۀ محروم میرود تا لااقل درآمدش خوب باشد».
وی ادامه داد: «باید یکسری شرایطی را در شهرستانها، نه تنها برای پزشکان برای سایر اقشار مانند معلمان و نیروهای انتظامی فراهم کنند تا دلگرمی برای ماندن داشته باشند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، احمدینژاد یادآور شد: «از سوی دیگر موضوع پرداخت ماندگاری پزشکان بود که معوق شده بود و الان داریم پرداخت میکنیم، مقدار زیادی از معوقات را پرداخت کردیم اما هنوز هم معوقه داریم زیرا مدتها روی هم تجمیع شده بود».
وی گفت: «در بعضی شهرستانها مانند ارزوئیه و کوهبنان که بعضی از رشتههای خاص را نداشتند با پزشکان قرارداد خارج از قرارداد معمولی دانشگاه منعقد کردیم که از این طریق شهرستان ارزوئیه را پوشش دادیم و وضعیت شهرستان کوهبنان هم خیلی بهتر شده است».
احمدینژاد با بیان اینکه در حال حاضر تقریبا تمام شهرستانها به جز رابر پوشش داده شدهاند، افزود: «در رابر به دلیل نزدیکی به بافت تفاهمنامهای بین این دوشهرستان وجود دارد که متخصصین بافت آنجا را پوشش بدهند».
هزینۀ درمان افاغنه در استان بسیار زیاد است
وی در ادامه با اشاره به هزینۀ اتباع خارجی بر بخش درمان استان گفت: «جمعیت افاغنه شناخته شده نیست و مانند کوه یخ است، تعدادی مدارک قابل شناسایی دارند اما عمدۀ آنها کارت شناسایی ندارند و طرف حساب ما هم این همین افراد هستند».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان افزود: «هر هفته یا 10 روز یکبار، یکی از ماشینهایی که به آنها اصطلاح افغانیکش اطلاق میشود، واژگون میشود و 10 الی 15 مجروح به بیمارستانهای کرمان منتقل میشود که تمام هزینههای آنها باید رایگان باشد».
وی دربارۀ میزان هزینههای درمان افاغنه در استان توضیح داد: «هزینههای بهداشتی دانشگاه اصلا قابل بررسی نیست. ما خدمات را میدهیم و افاغنه از مراکز بهداشتی ما استفاده میکنند اما واقعا هزینۀ آن مشخص نیست زیرا از بسیاری از خدمات ما استفاده میکنند و نرخ آن را هم به دو دلیل نمیدانیم، یکی اینکه از خدمات بهداشتی ما استفاده میکنند و نرخگذاری این خدمات مقداری مشکل است و از سوی دیگر تعداد زیادی از افاغنه کارت شناسایی ندارند و نمیتوانیم آمار آنها را بدانیم اما مبلغ آن در استان کرمان بسیار زیاد است».
عفونتهای شدید مجروحان حادثۀ تروریستی کرمان
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شهادت یکی دیگر از مجروحان حادثۀ تروریستی کرمان که هنوز در بیمارستان پیامبر اعظم بستری بود گفت: «در حال حاضر بسیج جامعۀ پزشکی همراه با دانشگاه، کار بیماران را در منزل انجام میدهند و کسانی که نیاز به ارجاع داشته باشند به بیمارستانها مراجعه میکنند».
وی ادامه داد: «هر کدام از این عزیزان که با کارت شناسایی بنیاد شهید به بیمارستانهای دانشگاهی مراجعه کنند تمام خدمات آنها بهصورت رایگان انجام میشود».
احمدینژاد بیان کرد: «حتی در ایام تعطیلات عید به تعدادی از این بیماران، خدمات فیزیوتراپی در بیمارستان باهنر ارائه شد».
وی در ادامه با بیان اینکه این بیماران یک تفاوت با سایر بیماران دارند، توضیح داد: «ما در زمان جنگ نیز افرادی را داشتیم که گلوله یا ترکش خورده بودند اما گلوله و ترکش به دلیل اینکه داغ میشوند استریل محسوب میشوند اما اتفاقی که در کرمان رخ داد کاملا جدید بود. ما بعد از عملهای جراحی متوجه عفونتهای بسیار شدید در مجروحانی شدیم که در کرمان و یا تهران بستری بودند».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان ادامه داد: «نوع ساچمهها آزمایش و مشخص شد که احتمالا این ساچمهها قبل از کارگذاری آلوده شده بودند و به دلیل اینکه این نوع ساچمهها داغ نمیشوند استریل هم نبودند و هنوز هم تعدادی از مجروحان حادثه با این عفونتها دست به گریبان هستند».
پرداخت معوقات دانشگاه
وی در ادامه با اشاره به کمبود بودجه دانشگاه علومپزشکی کرمان طی دو سال گذشته بیان کرد: «آنقدر کسری بودجه داشتیم که حتی برای پرداخت حقوق با مشکل مواجه بودیم اما با همکاری و همیاری مسئولین خصوصا نمایندگان استان توانستیم مشکلات را پشت سر بگذاریم».
احمدینژاد یادآور شد: «دانشگاه ۱۳ میلیارد بدهی معوقات پژوهشی داشت که ۵ سال روی هم تلنبار شده بود و این موضوع باعث شد میزان تولید مقالات بهطور چشمگیر کاهش پیدا کند اما خوشبختانه امسال این بدهی به یکمیلیارد و ۳۰۰ رسیده است».
وی خاطرنشان کرد: «دانشگاه علومپزشکی کرمان بهعنوان دانشگاه مرکزیت قطب هشت کشور و دانشگاه تیپ یک، رسالت تولید علم را دارد اما معوقات پژوهشی سبب کاهش تولید مقالات شد که در آیندۀ نزدیک شاهد رشد مجدد تولید علم در دانشگاه خواهیم بود».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان همچنین با اشاره به بدهی زیادی دانشگاه به شرکتهای دارویی گفت: «در پایان سال گذشته مقادیر زیادی از این بدهی تسویه شد».
وی یادآور شد: «همچنین حق اشعه پرسنل دانشگاه علومپزشکی از سال 93 معوق بود که کل این بدهی تسویه حساب شد و در حال حاضر نیز دانشگاه علومپزشکی کرمان در پرداخت حق و حقوق پرستاری با تعرفههای جدید، رتبۀ دوم کشور بعد از دانشگاه تهران را دارد».
احمدینژاد گفت: «شش ماه از معوقات حقالزحمه تیم پزشکی و سایر پرسنل در پایان سال گذشته پرداخت شد و از این نظر جزو چند دانشگاه اول کشور هستیم. خروج پزشکان از مجموعۀ دانشگاهی بسیار زیاد شده و در آخرین فراخوان هیات علمی، بهندرت کسی حاضر شد در آزمون شرکت کند که علت آن معوقات پرداختی است اما الان این معوقات در کرمان به شش تا هفتماه رسیده است».
کمک خیرین به دانشگاه
وی از تکمیل طرحهای نیمهتمام خبر داد و افزود: «دانشکده مدیریت وارد مدار شده است و دانشکده پیراپزشکی نیز بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و از اول مهر وارد مدار کار میشود. خوابگاه بزرگ دختران با ظرفیت ۶۰۰ تا ۷۰۰ دانشجو نیز اول مهرماه به بهرهبرداری میرسد و تمام دانشجویان در پردیزه ساکن خواهند شد».
احمدینژاد با اشاره به جذب خیرین، توضیح داد: «در بعضی دورهها پولی که بهعنوان مثال از صنایع و معادن در دوران کرونا جذب دانشگاه شده بود بهعنوان کمک خیرین محسوب میشد که با اتمام کرونا این بخش کمرنگتر شد هرچند که هنوز هم کمک میدهند، برای بیمارستان شهربابک، مس دارد کمک میدهد، ۷۰ درصد را مس عهدهدار شده و مابقی توسط دانشگاه انجام میشود و در خرید بعضی دستگاهها مانند امآرآی زرند از فولاد زرند کمک گرفتیم که جای تقدیر دارد».
وی خاطرنشان کرد: «همچنین بیمارستان ۳۵۰ تختخوابی امام رضا که بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوبشرق کشور است با ورود یکی از خیرین اوایل سال آینده راهاندازی میشود و سرعت پیشرفت فیزیکی آن بسیار خوب است».
رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان با اشاره به فرسودگی ناوگان آمبولانس دانشگاه، گفت: «خرید آمبولانس و واردات آن به کشور مشکل شده است با این وجود سال گذشته ۹ دستگاه آمبولانس گرفتیم که تقریبا همه توسط خیرین اهدا شده است». /پ
نظر خود را بنویسید