فردایکرمان – گروه اقتصاد: احداث شهرک جدید در حاشیۀ شهر تاریخی جیرفت هفتۀ گذشته با شکایت میراثفرهنگی و دخالت دادستانی متوقف شد.
ارسلان ملکی رئیس سازمان ملی زمین و مسکن روز گذشته ۱۸ اردیبهشتماه در جلسۀ شورای مسکن جنوب کرمان، در مورد اختلاف نظرها در رابطه با زمین جیرفت، گفت که میراث برای ما مهم است اما کار کارشناسی باید در کوتاهترین زمان انجام شود و تکلیف یک زمین برای ما مشخص شود.
در همین حال نماینده جیرفت و عنبرآباد تاکید کرد که برای ساختوساز مسکن ملی در زمین ۲۱۶ هکتاری جیرفت که احتمال تاریخی بودن محوطه آن وجود دارد، عجله نشود.
ذبیحالله اعظمی با بیان اینکه اساتید مختلف باستانشناسی اعلام کردهاند محوطۀ مشخص شده برای ساختوساز، یک محوطۀ باستانی است تاکید کرد که به دنبال ثبت جهانی مسجد و شهر قدیم جیرفت هستیم و اگر ببینند ساختوساز انجام شده ثبت جهانی تایید نمیشود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، رئیس سازمان ملی زمین و مسکن در جلسۀ شورای مسکن جنوب کرمان گفت: «در شمال استان کرمان ۱۱۰ هزار نفر واجد شرایط و در جنوب استان هم ۳۷ هزار متقاضی واجد شرایط مسکن ملی داریم».
ارسلان ملکی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه عملیات اجرایی در جنوب استان باید سرعت بگیرد تا جوابگوی عقبماندگیها باشد تاکید کرد: «کارها کفایت این عقبماندگی را نمیکند و باید یک کار جهادی شبانهروزی انجام داد».
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: «اگر الحاق زمین عقب بماند آمادهسازی و ساخت هم عقب میماند و الحاقها باید از استان آغاز شود».
وی گفت: «در مورد اختلاف نظرها در رابطه با زمین جیرفت، میراث برای ما مهم است اما کار کارشناسی باید در کوتاهترین زمان انجام شود و تکلیف یک زمین برای ما مشخص شود چون الحاق به اراضی شهری روندی طولانی دارد».
نماینده شهرستانهای جیرفت و عنبرآباد در مجلس نیز در این نشست با بیان اینکه برای ساختوساز مسکن ملی در زمین ۲۱۶ هکتاری جیرفت که احتمال تاریخی بودن محوطه آن وجود دارد، عجله نشود، اظهار کرد: «آثار تاریخی میراث ما و آیندگان ما است و باید با حساسیت در مورد آن برخورد کنیم».
ذبیحالله اعظمی با بیان اینکه نظر نهایی خود را نمیدهد اضافه کرد: «اساتید مختلف باستانشناسی اعلام کردهاند محوطۀ مشخص شده برای ساختوساز، یک محوطۀ باستانی است».
وی با اشاره به اینکه باید مراقبت کنیم میراث ما از بین نرود یادآور شد: «به دنبال ثبت جهانی مسجد و شهر قدیم جیرفت هستیم و نمیشود یک خشت جابهجا کرد و اگر ببینند ساختوساز انجام شده ثبت جهانی تایید نمیشود».
اعظمی ادامه داد: «جیرفت شهر گرانی است و گاهی اجارهبها در برخی نقاط آن به سطح اجارهبهای تهران میرسد بنابراین انتظار داریم زودتر مشکلات زمین را حل کنید».
وی افزود: «طرح ساخت مجموعۀ ۱۸۰ هکتاری جیرفت هم با اینکه با دوران مسئولیت سه وزیر یکی شده است هنوز به نتیجه نرسیده است و بهانۀ گسل وجود دارد». /پ
نظر خود را بنویسید