فردایکرمان – گروه جامعه: مدیرکل بهزیستی استان کرمان در مراسم آغاز طرح پیشگیری از تنبلی چشم با تاکید بر همکاریهای بینبخشی، گفت که از زمانی که مهدهای کودک از بهزیستی گرفته شد، کار ما سخت شده و ایجاد هماهنگیهای بینبخشی انرژی بسیار زیادی از همکاران ما میگیرد.
علیرضا وحیدزاده با اشاره به اجرای طرح پیشگیری از تنبلی چشم از سال ۷۵، تاکید کرد که وقتی یک سازمان ملزم به انجام کاری شده و تخصص آن را دارد و در رسالتش هم تعریف شده، چه لزومی دارد که ادارۀ دیگری موازی با بهزیستی این کار را انجام دهد؟
وی همچنین با بیان اینکه برخی از مسئولان اعتقادی به غربالگری و پیشگیری از معلولیتها ندارند گفت که این تندرویها جامعه را با چالش مواجه میکند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل بهزیستی استان کرمان، مدیرکل بهزیستی استان کرمان در این مراسم گفت: «ما در اجرای این طرح همهساله نگرانیهایی درخصوص همکاریهای بینبخشی داشته و داریم».
وی با اشاره به اینکه طرح پیشگیری از تنبلی چشم نقش غیرقابل انکاری در مدیریت ناهنجاریها و اختلالات ناشی از بینایی دارد بیان کرد: «طرح پیشگیری از تنبلی چشم از سال ۷۵ اجرا شد و در پیشگیری از ناهنجاریهایی بینایی سلامت جامعه فوقالعاده موثر بوده است».
وحیدزاده ادامه داد: «بهزیستی سالها بر روی فرآیند کار مسلط بود، بچهها با ما ارتباط داشتند و با توجه به اینکه مهدهای کودک تحت نظارت بهزیستی بودند این طرح به خوبی اجرا میشد اما از زمانی که مهدهای کودک از ما گرفته شد، کار ما سخت شده، هماهنگیهای بینبخشی بیشتر شده و انرژی بسیار زیادی را از همکاران ما میگیرد».
وی تاکید کرد: «اگر نهادهای موازی، همکاری لازم را با ما نداشته باشند طرح را عملا با مشکل و مسئله مواجه میکنند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: «وقتی یک سازمان ملزم به انجام کاری شده و تخصص آن را دارد و در رسالتش هم تعریف شده و درست و اصولی هم کار را انجام میدهد، چه لزومی دارد که ادارۀ دیگری موازی با بهزیستی این کار را انجام دهد و هرچه هم تلاش میکنیم که انرژیهایمان را به اشتراک بگذاریم و همراه شویم تا کار بهتر انجام شود، موفق نمیشویم».
وی افزود: «بهزیستی برای اجرای بهتر و فراگیرتر این طرح با فرمانداریها در ۲۵ شهرستان استان وارد مذاکره شده تا در اجرای حداکثری این طرح تلاش شود».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان یادآور شد: «منفعت این طرح به جامعه میرسد و منافع فردی ندارد. بنابراین باید طرح با جدیت در شوراهای اداری هم مطرح و از آن حمایت شود».
وی بیان کرد: «انتظارم این است حساسیت لازم ایجاد شود که طرحهای غربالگری بهزیستی به خوبی اجرا شود تا دیگر شاهد رشد فزایندۀ معلولیتها در کشور نباشیم».
وحیدزاده با گلایه از برخی مسئولین گفت: «برخی از مسئولین اعتقادی به غربالگری و پیشگیری از معلولیتها ندارند و اعتقاد دارند که فلسفۀ وجودی بهزیستی نگهداری از افراد دارای معلولیت است اما این تندرویها جامعه را با چالش مواجه میکند». /پ
نظر خود را بنویسید