فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به سیاستهای ارزی دولت گفت: «ما نمیتوانیم تجربۀ شکستخوردۀ دولتهای قبلی را در حوزۀ سیاستهای ارزی مجددا تکرار کنیم و اصلا این شرایط برای کشور وجود ندارد».
محمدرضا پورابراهیمی در مراسم اختتامیۀ کرمان آیدکس 2024 که روز پنجشنبه 27 اردیبهشت برگزار شد، افزود: «ما فرصت آزمون و خطا در اقتصاد ایران را از دست دادهایم و اجازه نداریم که فرصت را دوباره به هزینههای نظام اقتصادی کشور تحمیل کنیم».
نماینده کرمان و راور در مجلس، همچنین با اشاره به تصمیمات اخیر دولت برای اصلاح سیاستهای ارزی، از اعلام نرخ ارز توافقی برای کالاهای بخش کشاورزی خبر داد و یادآور شد: «این موضوع درخصوص صنایعدستی و احتمالا حوزۀ خدمات فنی و مهندسی هم بتواند استمرار پیدا کند».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در این مراسم اظهار کرد: «مجموعه برنامهای که برای سالجاری در حوزۀ اقتصاد کلان کشور برای رسیدن به نرخ رشد ۸ درصد لازم است مورد نظر قرار بگیرد، تجهیز منابع مالی است».
پورابراهیمی ادامه داد: «اگر میخواهیم تولید که تنها راهکار برونرفت از شرایط خاصی است که ما در حوزههای مختلف از آن نام میبریم، اتفاق بیفتد باید سرمایهگذاری انجام شود و کلید سرمایهگذاری در تجهیز منابع است».
وی افزود: «بر اساس گزارشی که بیان شده ما نیازمند به 4 هزار همت منابع برای رسیدن به نرخ رشد 8 درصد در سال 1403 هستیم که طبیعتا تفکیک این منابع هم برای ما حائز اهمیت است».
نماینده کرمان و راور در مجلس خاطرنشان کرد: «بر اساس گزارشهایی که ما داریم، از این حدود ۴ هزار همت، نزدیک ۱۳۰۰ همت آن متعلق به تامین از بخش بانکی کشور است که شاید بخش عمدهای از آن را در نظر بگیرد. تجهیز منابع از طریق انتشار اوراق بدهی حدود ۶۰۰ همت است و تفکیک منابع در بخشهای مختلف مشخص شده است».
وی گفت: «اتاق بازرگانی کرمان باید با یک رویکرد کاملا دقیق این سرفصلها را مشخص کند و تجهیز منابع برای طرحی که در فرصتهای سرمایهگذاری ارائه شده را بر اساس یک جدول زمانبندی مد نظر قرار دهد تا بتوانیم از تامین مالی خارجی استفاده کنیم». پورابراهیمی با بیان اینکه خوشبختانه استان کرمان طی سالهای اخیر رتبۀ اول جذب سرمایهگذاری خارجی را داشته است، یادآور شد: «این فرصت خیلی خوبی برای ماست که این را استمرار بدهیم و حتی از افکت منابعی که با بخشهای مختلف در اقتصاد کشور مرتبط است، برای تجهیز آن اقدام کنیم».
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با اشاره به افزایش سهم استان در تولید ناخالص داخلی کشور، توضیح داد: «متوسط سهم استان در تولید ناخالص داخلی و در جیدیپی کشور ۳.۲ درصد بود که خوشبختانه با یک نرخ رشد تقریبا ۳۰ درصدی به عدد ۴ درصد رسیده است و اکنون حفظ و ارتقاء این سهم، بزرگترین ماموریت ماست».
پورابراهیمی با اشاره به شوکهای ارزی در سالهای گذشته بیان کرد: «سال گذشته، تراز تجاری کشور علیرغم همۀ اقدامات، حدود 17 میلیارد دلار منفی شده است و اگر آنچه در حوزۀ تصمیمات اقتصادی رقم خورده اصلاح بشود، این اتفاقات میتواند منشاء اقدامات موثری در آینده بشود». /پ
نظر خود را بنویسید