فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ایران با اشاره به اینکه گلاب زهرا در لالهزار بردسیر توسط مرحوم صنعتی بر پایه خدمت به منطقه و انسانها راهاندازی شد، گفت: «متاسفانه در سالهای اخیر توسعۀ بیش از حد کشت گلمحمدی باعث بروز مشکلاتی برای کشاورزان و کارخانهداران شده است».
محمدعلی رضایی در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با حضور فعالان حوزۀ گلمحمدی و گلاب افزود: «به دلیل برخی مشکلات مانند باقیماندۀ سموم و نبود کیفیت لازم در گلها، امکان صادرات گل و سایر محصولات فرآوریشدۀ این محصول مانند روغن و یا اسانس کمتر شده که وزارت جهاد کشاورزی باید این موضوع را مدیریت میکرد».
وی اظهار کرد: «استفاده از سم نامرغوب موجب مشکل باقیماندۀ سموم و استفاده از کودهای شیمیایی نامرغوب موجب ایجاد فلزات سنگین در محصول میشود که این مسائل بازار و قیمت محصول را تحت تاثیر قرار میدهد و وزارت جهاد کشاورزی باید در صدور مجوز برای واردات سم و کود بهتر عمل کند».
رضایی با تاکید بر تکمیل زنجیرۀ ارزش گلمحمدی ادامه داد: «از مسئولان درخواست میشود که فرهنگ تولید گلمحمدی بدون سم و ارگانیک را ترویج کنند زیرا خریدار بیشتر با قیمت بالاتری برای آنها وجود دارد و کشاورزان نیز متضرر نمیشوند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی کرمان، رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست با اشاره به اینکه ظرفیت بینظیری در کشاورزی استان بهویژه گیاهان دارویی و معطر وجود دارد، گفت: «در شرایطی که با بحران آب روبهرو هستیم کشاورزی مدرن میتواند پاسخگوی نیاز استان در این حوزه باشد».
سیدمهدی طبیبزاده افزود: «کرمان سرزمین گل است و به دلیل ارتفاع زیاد از سطح دریا و نقطۀ پایین جوش آب، اسانس و تبخیر نشدن عطر گیاهان، منطقۀ بکر در گل و گیاهان دارویی است».
در ادامه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمان با اشاره به نزدیک شدن به فصل برداشت گلمحمدی در بردسیر به ویژه لالهزار، اظهار کرد: «همواره در پیک برداشت محصولات کشاورزی در استان با مشکلاتی روبهرو هستیم که این مشکلات در زمینههای فرآوری محصولات، حملونقل و متناسب نبودن نیاز در عرضه و تقاضا وجود دارد که این بار در رابطه با برداشت گلمحمدی مطرح است».
سیدمحمدرضا ترابیموسوی افزود: «ترمینالداران سایر محصولات کشاورزی استان آمادگی خود را برای کمک به کشاورزان و فعالان حوزۀ گلمحمدی، با هدف بهرهبرداری بیشتر از محصولات در فصل برداشت اعلام کردهاند».
گفتنی است در این نشست مسائل مختلف حوزۀ گلمحمدی و گلاب توسط فعالان این حوزه مطرح شد که میتوان به تولید بیش از تقاضا، کمبود کارگر فصلی برای برداشت گل، تعداد کم کارخانههای موجود که جوابگوی فرآوری گل در منطقه نیستند، قیمت پایین گل نسبت به برخی استانهای دارای گل محمدی و وجود گلاب مصنوعی و تقلبی در بازار اشاره کرد. /پ
نظر خود را بنویسید