فردایکرمان – پروین میرزاحسینی: مدیرکل بهزیستی استان کرمان با بیان اینکه مراکز ماده ۱۶ مراکز کنترل کاهش آسیب هستند، گفت: «سازمان بهزیستی برای معتادانی که به مراکز ماده ۱۶ میروند هزینه سنگینی میپردازد اما ۱۷ دستگاه آنجا دخیل هستند و باید با بهزیستی همکاری کنند تا خروج موفقی صورت گیرد یا ورودی کاهش یابد».
علیرضا وحیدزاده روز شنبه 13 مردادماه در نشست خبری خاطرنشان کرد: «این سازمانها عموما دستگاههای اجرایی هستند و اخیرا با ورود آقای دادستان، ملزم شدهاند که با بهزیستی همکاری داشته باشند و در حال حاضر شهرداری در حال کار با ما است».
وی با تاکید بر اینکه پروژۀ ماده ۱۶ هزینۀ سنگینی به بهزیستی تحمیل میکند، ادامه داد: «در حالحاضر نزدیک به ۹ میلیارد تومان به موسساتی که این مراکز را کنترل و مدیریت میکنند، بدهکار هستیم و بخشی از این بدهکاری باید توسط دستگاههایی که در این زمینه با بهزیستی همکاری داشته باشند، پرداخت شود که متاسفانه این اتفاق نیفتاده است».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: «افرادی که در این مراکز پذیرش میشوند عموما توسط شهرداری و نیروی انتظامی جمعآوری میشوند و با دستور قضایی بهصورت اجباری به بهزیستی تحویل داده میشوند و آنها باید دو تا سه ماه در این مرکز نگهداری شوند تا کارهای درمانی روی آنها انجام شود و بهبود پیدا کنند».
وحیدزاده با بیان اینکه بارها انتقاد شده که چرا این افراد بعد از مدتی رها میشوند، توضیح داد: «بعد از گذشت سه ماه که بودن در این مرکز اجباری است، ممکن است فرد دیگر نخواهد در آن مرکز بماند و برای ادامۀ درمان همکاری کند. به همین دلیل از اواخر سال گذشته ۱۶ مددکار در دو تیم، برای مدیریت موارد کنار ماده ۱۶ قرار گرفتند».
وی ادامه داد: «در حالحاضر به جز مرکز کرامت سپاه سه مرکز ماده ۱۶ آقایان در استان فعال است، یک مرکز در سیرجان با ظرفیت 200 نفر، یک مرکز در کرمان با ظرفیت 150 نفر و یک مرکز در بم با ظرفیت 100 نفر که هر کدام بالای دو برابر ظرفیت پذیرش دارند».
وحیدزاده گفت: «ماده ۱۶ بانوان هم فعال بود که به مرکز غربالگری تبدیل شد. با شهرداری محترم وارد یک رابطۀ کاری شدیم، یک ساختمان در انتهای خیابان شهدای خانوک داشتیم که شهرداری آن را برای گرمخانه آماده میکند و بخشی از آن را هم ما بهعنوان ماده 16 بانوان در یکماه آینده فعال خواهیم کرد».
وی اظهار کرد: «یک معتاد متجاهر که همۀ مواد مخدر را تجربه کرده است، ظرف ۳ ماه نمیتواند پاک شود و چنین انتظاری هم وجود ندارد. این فرد در مرکز ماده ۱۶ دورۀ سمزدایی را سپری میکند و بعد باید وارد چرخۀ درمان شود اما بعد از ماده ۱۶ بعضی از آنها با گروههای مدیریت مورد هماهنگ میکنند و کار این گروه آن است که ظرفیتهای شغلی را جستجو کنند و کار تسهیلگری را برای بازاجتماعی شدن افراد بهبودیافته انجام دهند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان افزود: «در کنار آن، دو مرکز خانه بینراهی نیز وجود دارد که اگر افراد بهبودیافته جایی برای سکونت و غذا نداشته باشند میتوانند از ظرفیت آنجا استفاده کنند».
اکثر کودکان کار از اتباع هستند
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود کودکان کار و خیابانی خاطرنشان کرد: «بر اساس آخرین آماری که ما داریم ۶۰۲ کودک کار و خیابانی در استان کرمان وجود دارد که از این تعداد تنها ۸ نفر تابعیت ایران را دارند و مابقی جزو اتباع هستند».
وحیدزاده با بیان اینکه در حال حاضر سه مرکز فعال برای کودکان کار و خیابانی در استان فعال است، یادآور شد: «بخشی از این کودکان به مراکز شبانهروزی بهزیستی ارجاع میشوند ضمن اینکه بخش اعظمی از فعالیتهای اورژانس اجتماعی بهزیستی مربوط به کودکان کار است».
وی افزود: «همچنین خانوادههای کودکان کار اتباع بسیار پرچالش هستند و در خصوص نحوۀ توانمندسازی آنها نیز مسئله داریم که به چه شکل باید مداخله داشته باشیم. برخی از آنها اسناد هویتی دارند که در سیستم روی آنها کار میشود و در مورد بعضی از آنها نیز با هماهنگی سازمان اتباع طرد میشوند».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان تاکید کرد: «مسالۀ کودکان کار نگرانکننده است و ایجاب میکند مداخلات خیلی دقیق و سریع انجام شود اما زمانی که به خانوادههای آنها مراجعه میشود، آنها چنین دغدغه و نگرانی ندارند و به عنوان نیروی کار به آنها نگاه میکنند و روی درآمد آنها حساب کردهاند».
نظر خود را بنویسید