فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: معاون بینالملل اتاق ایران گفت: «متاسفانه گردشگری سلامت هنوز متولی مشخصی در کشور ندارد. بخشی از آن را وزارت بهداشت، بخشی را وزارت گردشگری و بخش دیگر را وزارت خارجه تولیگری میکند. این وضعیت موجب شده تا نتوانیم از مزیتهای خود در این حوزه استفاده کنیم».
حامد عسگری افزود: «شاهد هستیم که گردشگران تاجیکستانی برای درمان به کشورهایی مانند روسیه، هند، قزاقستان و آلمان سفر میکنند در حالی که ما به دلیل قرابتهای فرهنگی و زبانی با این کشور مزیتهای زیادی داریم».
وی ادامه داد: «ضعف زیرساختهای گردشگری، ضعف زیرساختهای مراکز درمانی، حضور واسطهگران و دلالان غیررسمی و برخی مسائل سیاسی با کشورهای دیگر، بر رونق گردشگری سلامت ایران سایه انداخته است».
عسگری یادآور شد: «ترکیه برای تبدیل شدن به مرکز جهانی گردشگری سلامت هدفگذاری کرده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از اتاق ایران آنلاین، وی اضافه کرد: «درآمد خدمات بهداشتی-درمانی ترکیه در سال 2022 بالغ بر 1.9 میلیارد دلار بوده که با ورود 1.4 میلیون گردشگر سلامت در سال 2023 به این کشور، این رقم به 2.3 میلیارد دلار افزایش یافته است. حمایتهای مالی وزارت بازرگانی ترکیه از شرکتهای فعال خدمات درمانی این کشور در سال 2023 با 281 درصد افزایش به 733 میلیون لیر رسیده است».
او با اشاره به ضعف ایران در موضوع بازاریابی و تبلیغات، اظهار کرد: «قالب مراکز درمانی ایران، هنوز آمادگی پذیرش بیماران خارجی را ندارند و به عنوان مثال هنوز سیستم تعامل مالی مناسب برای گردشگر سلامت، در مراکز ما شکل نگرفته است».
عسگری گفت: «حوزه گردشگری سلامت، در برنامهریزی و شناسایی ظرفیت دچار مشکل است، اطلاعات این حوزه بهروز نیست و شرکتهایی که باید این نوع خدمات سلامت را ارائه دهند هم هنوز به شکل تخصصی شکل نگرفتهاند». / الف
نظر خود را بنویسید