فردایکرمان - گروه جامعه: دکتر هوشیار نوشین از نیکان و همراهان مهندس افضلیپور بنیانگذار دانشگاه در کرمان دیروز جمعه ۱۳ مهرماه در ۹۱ سالگی گذشت.
زندهیاد نوشین متولد 1312 در تهران بود. دورۀ دبستان و دبیرستان را در ایران گذراند و در دانشگاه تهران در رشتۀ مهندسی عمران مدرک کارشناسی گرفت. بعد از آن برای ادامۀ تحصیلات به انگلستان رفت. آنجا فوقلیسانس و دکترا را گذراند و در همان دانشگاه عضو هیات علمی شد و از آن زمان تا پایان عمر در لندن استاد بود.
مهندس افضلیپور دایی ایشان بود و به قول خودش «من این خوشبختی را دارم که عمو و دایی من انسانهایی فوقالعاده بودند. هر کدام از جنبهای؛ آقای افضلیپور که ما با هم خیلی نزدیک بودیم و از نزدیکی با ایشان احساس بسیار زیبایی داشتم و عموی من آقای عبدالحسین نوشین بودند که نقش موثری در اعتلای هنر تئاتر در ایران داشتند.»
او در سال ۹۳ در مصاحبه با خبرنگار استقامت با تواضع گفته بود: «در پروژۀ دانشگاه نقش کوچکی داشته»؛ در حالیکه بسیار نقشآفرین بود و از ابتدای پروژه با آن همراهی داشته است.
به گزارش فردایکرمان، مهندس افضلیپور حدود شهریور 1351 به انگلستان نزد او میرود و برای اولین بار پروژۀ ساخت دانشگاه را با او مطرح میکند. با همفکری او دانشگاههای آنجا را بررسی میکنند. آن زمان در انگلستان نهضت دانشگاهسازی در جریان بوده و مطالعات زیادی در این زمینه شده بود که دانشگاه چگونه باید ساخته شود و این دو کوشش میکنند که از نتایج این بررسیها نهایت استفاده را ببرند.
دخالت روانشاد نوشین، بیشتر از طریق پیدا کردن یک شرکت مناسب مشاوره بود. به کمک او، مهندس افضلیپور با یک آرشیتکت فوقالعاده یعنی مهندس یوسف شریعتزاده و همکار دانشمند و متفکر ایشان مهندس محسن میرحیدر آشنا میشود و پس از آن، مهندسین بسیار مطلع دیگری که به محاسبات ساختمانهای دانشگاه کمک کردند و در راس آنها دکتر مهدی قالیبافان بود، به جمع اضافه میشوند.
روانشاد نوشین اعتقاد داشت که دانشگاه کرمان حتی از دانشگاههایی که کمک کردند تا نطفۀ اولیۀ دانشگاه کرمان شکل بگیرد، خیلی زیباتر و خیلی بهتر شده است و در مصاحبهای دانشگاه باهنر را این طور توصیف میکند: «به طور عمده فضاهایی که ایجاد شده به دانشجو امکان میدهد که در محیطی آرام و زیبا، از امکانات استفاده کند...»
اگرچه از روزهای سخت احداث و راهاندازی دانشگاه باهنر کرمان سالها میگذرد، اما دکتر نوشین تا پایان عمر، این علاقهمندی و دلبستگیاش هرگز از یاد نبرد. او بهطور نمونه، سالها کارگاه آموزشی فشردۀ سازههای فضاکار را در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار میکرد. همچنین ازجمله همراهان و مشوقان معرفی دانشگاه و جوایز افضلیپور بود و هربار که امکانی برایش فراهم میشد در مراسم مربوط شرکت میکرد.
روحش شاد و یادش گرامی باد.
نظر خود را بنویسید