فردایکرمان – گروه جامعه: مجتمع دادگاههای صلح مرکز استان کرمان، کانون داوران حرفهای دادگستری کل استان کرمان و شورای حل اختلاف ویژۀ اتاق بازرگانی کرمان با حضور معاون قوه قضاییه و رئیس مرکز حل اختلاف کشور افتتاح شد و طرح هر مسجد یک هیات صلح، آغاز به کار کرد.
معاون قوه قضائیه در مراسم افتتاح مجتمع دادگاههای صلح مرکز استان کرمان بیان اینکه دادگاههای صلح در کنار شورای حل اختلاف قرار دارند، گفت: «در استقرار دادگاههای صلح باید به شکلی اقدام شود که فلسفۀ ایجاد صلح و سازش در پروندهها با همکاری شوراهای حل اختلاف محقق شود».
حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی افزود: «قضات دادگاههای صلح باید مردم را به سمت صلح و سازش سوق دهند و در این زمینه باید از ظرفیت شوراهای حل اختلاف استفاده شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی ادارهکل دادگستری استان کرمان، رئیس مرکز حل اختلاف کشور با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف، بازوی قوی دادگاههای صلح هستند، اظهار کرد: «در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، این شوراها صلاحیت صدور گزارش اصلاحی دارند و میتوانند در انجام تحقیقات پرونده اقدام کنند».
وی با اشاره به اینکه رسیدگیهای قضایی باید عادلانه و درمانی باشد، گفت: «متاسفانه نگاه کیفرگرایی بر اذهان حاکم است و باید این حصارها شکسته شده و تغییراتی ایجاد شود».
کانون داوران حرفه ای دادگستری کل استان کرمان افتتاح شد
حجتالاسلام صادقی همچنین در مراسم افتتاح کانون داوران حرفهای دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه 10 نقش برای کانونهای داوری پیشبینی شده است، گفت: «اقدامات خدماتی برای صنف خود، اقدامات قابل واگذاری از دولت به کانونهای داوری، آموزش و بررسی صلاحیت داوران ازجمله این موارد است».
وی، دقت نظر و صدور آرای قوی در کانونهای داوری را مورد تاکید قرار داد و ادامه داد: «باید تلاش شود که تا حد امکان از صدور آرا در کانونهای داوری جلوگیری شود و بیشتر به توسعۀ صلح وسازش پرداخته شود».
معاون قوه قضائیه با اشاره به تفکیک مداخلات دولتی، صنفی و شخصی و خصوصی در حوزۀ داوری حرفه ای بیان کرد: «در این رابطه سه دسته مسئولیتها بازشناسایی شده است».
آغاز طرح هر مسجد یک هیات صلح
رئیس مرکز حل اختلاف کشور در آیین آغاز طرح هر مسجد یک هیات صلح در مسجد امام حسین (ع) کرمان گفت: «طرح هر مسجد یک هیات صلح، بر محور صلح مهدوی شکل گرفته است تا جامعه و مسجد امام حسین (ع) پسند ایجاد کنند و رحماء بینهم را قوی کند».
وی افزود: «محور کار هیاتهای صلح این است که در مسجد و در محله اجازه ندهند اختلافات گسترش پیدا کنند و با بروز کوچکترین اختلافی در راستای ایجاد صلح و سازش اقدام کنند و نتیجه این شود که آن محله کمترین دعوا، کشمکش و پروندۀ قضایی را داشته باشد».
حجتالاسلام صادقی خاطرنشان کرد: «تشکیل هیات صلح در مساجد به معنای آن است که این افراد تلاش میکنند محبتی که اساس ایمان است را در بین مومنین زیاد کنند».
وی با بیان اینکه راهاندازی هیات صلح در مساجد، کار ارزشمندی است و همه باید کمک کنند تا این طرح توسعه یابد، ادامه د اد: «همه باید اراده کنند تا بهخاطر خدا و رضایت اهلبیت (ع) صلحیار باشند و با مشاهدۀ هرگونه اختلاف، برای رفع اختلافات اقدام کنند».
معاون قوه قضائیه گفت: «هیاتهای صلح در مساجد باید به پایگاه رسیدگی اجتماعی و حل مشکلات مردم تبدیل شود و همیاری اجتماعی در راستای اجرای این طرح توسعه یابد و همچنین به کمک جنگزدگان و اهالی جبهه مقاومت نیز بشتابد». /پ
نظر خود را بنویسید