فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور قصد دارد تا با ساماندهی ۴۰ درصد هزینۀ مسئولیتهای اجتماعی شرکتهای دولتی، منابع این بخش را به صورت هدفمند در اموری چون تولید محتوای فرهنگی، مرمت بناهای تاریخی، گردشگری، حمایت از زنان و توانمندسازی آنان، ترویج ازدواج، حمایت از خانواده و دانشآموزان مناطق محروم و شیر مدارس هزینه کند.
بر اساس آمار دیوان محاسبات کشور، تعداد شرکتهای دولتی و شبه دولتی در سال ۱۴۰۲ حدود دو هزارو ۸۹۰ شرکت بوده که از بین آنان ۳۷۶ شرکت دولتی و تعداد هزار و ۹۹۲ شرکت زیر مجموعه موسسات غیردولتی و تحت کنترل دولت و همچنین تعداد ۵۲۲ شرکت زیر مجموعۀ نهادهای عمومی غیر دولتی است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا، مسئولیت اجتماعی شرکتها مجموعه تعهداتی است که بنگاه اقتصادی بایستی در راستای حفظ، مراقبت و کمک به جامعهای که در آن فعالیت میکند، انجام دهد. این فعالیتها میتواند در حوزههای حفاظت از محیط زیست، عدالت اجتماعی و آموزشی، توسعه پایدار، حمایت از جوامع محلی و ارتقای مهارتهای زندگی انجام شود.
با توجه به این رویکرد، دولت در بخش نخست لایحه بودجه سال آینده که مسعود پزشکیان رئیسجمهور روز یکم آبان آن را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد، در قالب تبصره ۸ ماده واحده لایحه قصد دارد که منابع مربوط به مسئولیت اجتماعی شرکتهای دولتی را ساماندهی و هزینهکرد آنها را هدفمند کند.
بر اساس جزء ۱ بند پ این تبصره که به موضوع «آﻣﻮزش، پژوﻫﺶ و ﻓﺮﻫﻨگ» اختصاص دارد، آمده است: شرکت های موضوع بند «پ» تبصره ۴ این قانون و شرکتهایی که دولت (یا شرکت های دولتی و یا شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت) دارای عضو هیات مدیره بوده، مکلفند در اجرای تکالیف قانون و مقرراتی مربوط، حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور مسئولیتهای اجتماعی خود را در مقاطع سه ماهه به میزان ۲۵ درصد به حساب «مسئولیت های اجتماعی و محرومیت زدایی» به نام سازمان برنامه و بودجه کشور در خزانهداری کل کشور واریز کنند.
منابع حاصل از این بخش به صورت تجمیعی و مطابق برنامۀ عملیاتی و در راستای اجرای اهداف برنامه هفتم پیشرفت، صرف تولید محتوای فرهنگی، برنامۀ ترویج ازدواج، حمایت از خانواده، برنامههای جوانی جمعیت، برنامۀ توانمندسازی بانوان و آسیبزدایی از زنان و خانواده، تامین شیر مدارس، تقویت سرمایه انسانی دانشآموزان با اولویت مناطق محروم، دانشآموزان بازمانده از تحصیل، حمایت از نخبگان و مدارس استعداد درخشان کنند.
هم افزایی و ارتقای فعالیتها و تولیدات فرهنگی، هنری و ورزشی از قبیل موضوعات قرآنی، برنامهها و فعالیتهای ستاد ملی جمعیت، اعتکاف، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، مرمت بناهای تاریخی، اردوهای زیارتی و راهیان نور و پیشرفت، اردوهای جهادی، گردهماییها، یادوارهها و گلزارهای شهدا، طرح مسجدمحوری، کمک به مساجد، ارتباط حوزه و دانشگاه، گروهها و مجامع تخصصی مردمی، نمایشی، مطبوعاتی، رسانهای نوین، نشر و کتاب، ترویج فرهنگ کتابخوانی و تولید محتوای فرهنگی فاخر فارسی در فضای مجازی، گردشگری، پروژههای مناطق محروم، حاشیه شهرها و سکونتگاههای غیررسمی توسعه و آموزش سواد رسانهای از دیگر هزینهکردهای این منابع در لایحه دولت است. / الف
نظر خود را بنویسید