فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی، گفت: «سرشماری کشاورزی در استان کرمان همزمان با سراسر کشور از روز شنبه ۱۲ آبانماه آغاز و به مدت ۴۵ روز اجرا میشود».
محمدرضا وحیدی در نشست خبری با بیان اینکه سرشماری کشاورزی در مناطق شهری و روستایی استان انجام میشود، افزود: «هدف از سرشماری کشاورزی، احصاء فهرست تمامی بهرهبرداران کشاورزی در استان، گردآوری وضعیت بهرهبرداران درخصوص سن، جنس، سواد و تحصیلات و احصاء آمار مربوط به سطح زیرکشت و میزان تولید حدود ۵۰ محصول زراعی و ۳۷ محصول باغی است».
وی یادآور شد: «گردآوری آمار مرتبط با پرورش دام سبک و سنگین و همچنین پرورش طیور به روش سنتی، تولیدات گلخانهای، آبزیپروری و پرورش زنبور عسل از دیگر اهداف این سرشماری است».
وحیدی همچنین با اشاره به اینکه حدود ۹۲۰ مامور آمارگیر در این سرشماری حضور دارند گفت: «تمامی ماموران دارای کارت شناسایی هستند و با جلیقۀ مخصوص سرشماری به بهرهبرداران کشاورزی مراجعه میکنند».
وی تاکید کرد اطلاعاتی که در این سرشماری اخذ میشود فقط برای بخش کشاورزی است و ارتباطی با مالیات و یارانهها ندارد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان در این نشست با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی گفت: «بخش کشاورزی از مهمترین بخشهای اقتصادی کشور است که بهطور مستقیم با امنیت غذایی و سلامت جامعه ارتباط دارد و یکی از محورهای مهم برنامه هفتم توسعه است».
وی با بیان اینکه تامین امنیت غذایی نیازمند گردآوری آمار دقیق از بخش کشاورزی است، اظهار کرد: «سرشماری کشاورزی در ایران از سال ۵۲ شروع شده و تاکنون ۵ سرشماری انجام شده که آخرین سرشماری سال ۱۳۹۳ بوده است».
وحیدی ادامه داد: «بعد از ۱۰ سال نیاز است برای برنامهریزی منسجمتر در سطح کشور، آمار جدید گردآوری شود».
سهم پایین بخش کشاورزی در ارزش افزودۀ استان
وی خاطرنشان کرد: «کرمان استان ویژهای در بخش کشاورزی است و بایستی تمام دستگاههای اجرایی، مردم و بهرهبرداران کشاورزی در جمعآوری آمارها همکاری داشته باشند».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان یادآور شد: «با وجود به اینکه ۴۰ درصد شاغلین استان کرمان در بخش کشاورزی فعال هستند اما سهم ارزش افزودۀ بخش کشاورزی استان ۱۶درصد است، بنابراین نیاز به برنامهریزی دقیقی در این حوزه داریم تا ارزش افزودۀ بخش کشاورزی را از سهم تولید ناخالص داخلی استان افزایش دهیم».
وی با اشاره به پایین بودن درآمد نسبی در بخش کشاورزی استان کرمان، تاکید کرد: «باید آمارهایی دقیق داشته باشیم تا درآمد نسبی بخش کشاورزی را ارتقا دهیم».
جایگاه کشاورزی استان کرمان در کشور
وحیدی با اشاره به جایگاه کشاورزی استان کرمان در کشور، گفت: «کرمان در ارزش افزودۀ بخش کشاورزی رتبۀ دوم کشور و در تعداد بهرهبرداریهای کشاورزی رتبۀ چهارم را دارد».
وی با اشاره به اینکه استان کرمان در تعداد شاغلین بخش کشاورزی رتبۀ دوم را در کشور به خود اختصاص داده است، افزود: «۱۹.۵ درصد از باغهای کشور در استان کرمان است و کرمان رتبۀ اول کشور در مساحت باغها را دارد».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان خاطرنشان کرد: «کرمان در تولید سالانۀ محصولات سهم ۱۹.۵ درصدی دارد و رتبۀ دوم کشور را به خود اختصاص داده است».
وی با بیان اینکه حدود ۱۷ درصد تولیدات گلخانهای کشور در استان کرمان تولید میشود، گفت: «کرمان در این حوزه رتبۀ دوم را در بین سایر استانهای کشور دارد».
وحیدی سهم استان در تولید گوشت قرمز را ۲.۴ درصد بیان کرد و ادامه داد: «کرمان در تولید گوشت قرمز رتبۀ سیزدهم را در کشور به خود اختصاص داده است».
وی با اشاره به سهم ۴ درصدی کرمان در تولید شیر و رتبۀ نهم را استان در این حوزه، یادآور شد: «کرمان همچنین در تعداد بز و بزغاله با سهم ۱۲ درصدی، رتبۀ دوم کشور را دارد».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اظهار کرد: «استان کرمان در زمینۀ وزن تخممرغ خوراکی در کشور سهم ۴ درصدی دارد و رتبۀ هشتم را به خود اختصاص داده است».
وی گفت: «این اعداد و ارقام نشان میدهد که کرمان در بخش کشاورزی کشور و استان نقش حائز اهمیتی دارد».
شرکت ۹۲۰ مامور آمارگیر در سرشماری کشاورزی کرمان
وحیدی در ادامه بیان کرد: «پیشبینی میشود ۲۷۵ هزار بهرهبردار و حدود ۶۵۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی در استان کرمان باشد».
وی با بیان اینکه تمهیدات لازم برای اجرای طرح سرشماری در ۲۵ شهرستان استان کرمان اندیشیده شده است، اضافه کرد: «۹۲۰ نفر بهعنوان عوامل اجرایی کار سرشماری را در استان انجام میدهند که حدود ۲۹۱ نفر مامور آمارگیر هستند، ۸۳ نفر کارشناس فنی و اجرایی، ۲۵ معاون فنی و ۲۷ مدرس نیز حضور دارند».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان یادآور شد: «بیش از ۸۰ درصد ماموران آمارگیر در استان کرمان دارای مدرک لیسانس و بالاتر هستند».
وی تاکید کرد: «تمامی ماموران دارای کارت شناسایی هستند و با جلیقۀ مخصوص سرشماری به بهرهبرداران کشاورزی مراجعه میکنند».
آمار سرشماری ارتباطی با یارانه ندارد
وحیدی افزود: «اطلاعاتی که در این سرشماری اخذ میشود فقط برای بخش کشاورزی است و با توجه به اینکه بخش کشاورزی معاف از مالیات است، ارتباطی با مالیات و همچنین موضوع یارانه ندارد».
وی توضیح داد: «درخصوص یارانه، سامانههای اطلاعاتی متعددی در اختیار دولت است و از این اطلاعات صرفا برای برنامهریزی بخش کشاورزی استفاده میشود».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اهمیت اطلاعاتی که در سرشماری جمعآوری میشود، گفت: «برنامهریزیهای آیندۀ استان برای بخش کشاورزی مانند ایجاد صنایع فرآوری و یا موضوعاتی مانند انتقال محصولات به بازار هدف، بر اساس این آمارهای این سرشماری انجام خواهد شد». /پ
نظر خود را بنویسید