فردایکرمان – گروه جامعه: استاندار کرمان در نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان با موضوع ارتقاء زیرساختهای سلامت در کرمان با اشاره به تجربۀ استان یزد در گردشگری سلامت گفت: «کرمان شرایط خوبی برای تحرک در حوزۀ گردشگری سلامت دارد و برخی زمینهها و نقاط ضعف یزد را در کرمان نمیبینم. اگر به جنبههای مختلف گردشگری سلامت بپردازیم و اهتمام جدی به این حوزه داشته باشیم ازجمله موفقترین استانها خواهیم بود».
محمدعلی طالبی با بیان اینکه طی برنامهای یکروزه از طرحهای نیمهتمام و راکد سلامت استان کرمان بازدید خواهیم کرد، یادآور شد: «استان کرمان باید از بخش آموزش و ارتقای مهارتهای نیروی انسانی مطابق با چشمانداز گردشگری سلامت، پزشکان، پرستاران، کارکنان و حتی آموزشگاههای زبان خارجی و مشتریمداری برخوردار باشد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، وی در ادامه بیان کرد: «کرمان میتواند بهعنوان قطب درمان در جنوب و جنوبشرق کشور مطرح شود، این ظرفیت وجود دارد و این اتفاق خواهد افتاد».
طالبی ادامه داد: «امیدوارم با کمک، همراهی، همدلی و وفاق تمامی ارکان بتوانیم گامهای بزرگی را در توسعه و آبادانی دیار کریمان به ویژه بخش گردشگری سلامت برداریم».
وی گفت: «بخشی از موضوع گردشگری سلامت به زیرساخت بهداشتی و درمانی همچون بیمارستانها، نیروی انسانی و تجهیزات برمیگردد که باید در حوزۀ فناوریهای پیشرفته، مجهز و کادر پزشکی مجرب اهتمام جدی داشته باشیم».
ضرورت ارتقای اعتماد به کادر درمان
طالبی در ادامه با اشاره به برخی انگارههای ذهنی در بخشی از افکارعمومی استان افزود: «متاسفم که این را میگویم اما در صحبتی که برای مشاوره و راهنمایی با بزرگان جامعۀ پزشکی استان یزد داشتم، از یک سو میگفتند کرمان چیزی کم ندارد اما متاسفانه بیماران به کادر درمان استان اعتماد نمیکنند و باید روی این موضوع کار کنیم».
وی ادامه داد: «رضایت اصلی بیماران در استانهای دیگر از نوع برخورد و گذاشتن وقت پزشکان است و اطمینان دارم که این مشکل در استان کرمان شامل افراد کمی میشود اما مورد مهمی است».
استاندار کرمان افزود: «باید آموزشهای حوزۀ مشتریمداری را بگذرانیم، زیرا گاهی رفتار یک پزشک کل زیرساخت و تخصص پزشکان را زیر سوال میبرد».
ضرورت تبلیغات و بازاریابی
وی در ادامه با اشاره به ضرورت گسترش تبلیغات و بازاریابی در استان خاطرنشان کرد: «بایستی ظرفیت جذب گردشگران سلامت داخلی و خارجی را با استفاده از وبسایتها و شبکههای مجازی قوی و حضور در نمایشگاه بینالمللی داشته باشیم».
طالبی گفت: «اکنون شرکتهایی برای آوردن گردشگر سلامت از کشورهای حوزۀ خلیجفارس به استانهای اصفهان و فارس تشکیل شده است که میتوانیم از این الگو بهرهمند شویم».
ارائۀ بستههای سلامت
وی اضافه کرد: «ارائۀ خدمات متعدد و جامع به گردشگران در حوزه درمان ازجمله پزشکی، زیبایی، توانبخشی، مشاوره توانبخشی، خدمات مکمل، سالنهای ماساژ و طب سنتی میتواند در قالب بستههای مناسبی به گردشگران داخلی و خارجی ارایه شود».
طالبی یادآور شد: «توسعۀ زیرساختهای گردشگری استان کرمان نیز بسیار مهم است که در این خصوص باید بیمار از فضاهای خوب و مناسب گردشگری بهرهمند شود؛ نحوۀ خدماترسانی در هتلها، اقامتگاهها و رستورانها، همچنین تنوع غذایی و دیگر مسایل مرتبط باید مورد توجه قرار گیرد».
بخش خصوصی فعال
وی با بیان اینکه همچنین باید بخش خصوصی را در این حوزه فعال کنیم خاطرنشان کرد: «اکنون مشخص نیست راهبری حوزۀ گردشگری سلامت با چه کسی و چه ساختاری است؟».
استاندار کرمان تاکید کرد: «باید نقش بخش خصوصی را در حوزۀ گردشگری سلامت، پررنگ ببینیم، موضوع تشویق سرمایهگذاران را جدی بگیریم و بستههای گردشگری شامل خدمات درمانی و تفریحی ارائه دهیم».
استاندار کرمان گفت: «بایستی بخشهای دولتی و خصوصی توانمند استان کرمان را در قالب شورای گفتوگو همراستا کنیم تا ضمن مشارکت عمیقتر، توسعه را با استفاده از ظرفیتهای استان تحقق بخشیم».
وی یادآور شد: «بایستی روی فرهنگ و آداب محلی کار کنیم تا زمینۀ جذب گردشگران را به استان فراهم آوریم، ظرفیتهای خوبی در راستای توسعۀ فرهنگی در استان وجود دارد که باید آنها را به کار گیریم».
راهاندازی شرکتهای ارائۀ خدمات به گردشگران
طالبی ادامه داد: «همچنین باید سیستم پشتیبانی ایجاد کنیم که در قالب شرکتهای خصوصی به گردشگران خدماترسانی کنند و کمک به گردشگر را در تمامی مراحل آن انجام دهند».
وی ادامه داد: «در استان یزد یکسری مشاغل در همین راستا شکل گرفته و افرادی گردشگر سلامت جذب میکنند که علاوه بر رزو محل اقامت، فعالیتهای مشاورهای نیز در اختیار آنان قرار میدهند».
استاندار کرمان افزود: «همچنین سیستم ارزیابی و نظارت ما باید کیفیت خدمات به گردشگران را در تمامی مراحل نظارت و پایش کند». /پ
نظر خود را بنویسید