فردایکرمان – گروه اقتصاد: مدیرکل زمینشناسی استان کرمان از اجرای طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات معدنی در استان خبر داد و گفت که تا پایان امسال و یا اوایل سال آینده، ژئوفیزیک هوایی در استان کرمان آغاز میشود تا ذخایر عمیق معدنی در استان شناسایی شود.
به گفتۀ علی رشیدی، در این طرح کشوری، اکتشاف ذخایر معدنی در حدود 40 هزار کیلومتر مربع از وسعت کرمان در یک برنامۀ پنج ساله انجام خواهد شد.
وی تاکید کرد که ژئوفیزیک هوایی خطی در یک پهنۀ مهم در جنوب استان کرمان در دستور کار است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از تسنیم کرمان، رشیدی با بیان اینکه عمدۀ فعالیتهای اکتشافی در کشور در دهۀ 70 و اوایل دهۀ 80 انجام شده است، اظهار کرد: «استان کرمان به دلیل ظرفیتهای زیاد حوزۀ معدنی جزو استانهای پیشگام در این حوزه بوده است و همۀ نقشههای زمینشناسی و ژئوشیمیایی استان در گذشته تهیه شده است».
وی با اشاره به اینکه تنوع مواد معدنی شناخته شده در کشور به 81 نوع رسیده است، گفت: «ذخایر زمینشناسی شناخته شده کشور حدود 60 میلیارد تن برآورد میشود اما ذخایر واقعی قابل برداشت، حدود 40 میلیارد تن است».
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی استان کرمان، با بیان اینکه در استان کرمان بیش از 40 نوع ماده معدنی شناختهشده داریم، افزود: «ذخایر معدنی شناختهشده در استان کرمان حدود 8 میلیارد تن است که 84 درصد آن مربوط به 4 مادۀ معدنی اصلی است».
وی ادامه داد: «معادن مس 44 درصد، آهن 36 درصد، زغالسنگ 3 درصد و کرومیت کمتر از یک درصد ذخایر معدنی استان کرمان را شامل میشود».
رشیدی با بیان اینکه عملیاتهای اکتشافی که در استان کرمان انجام شده عمدتاً در دهههای گذشته بوده است، یادآور شد: «نیاز به عملیات جدید اکتشافی همیشه وجود دارد و در این راستا سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور از سال 1400 طرح جدیدی را با عنوان طرح تحول زمینشناسی و اکتشافات معدنی در کشور در مقیاس یک پنجاههزارم آغاز کرده است».
وی بیان کرد: «در طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی، مناطق اولویتدار کشور که ظرفیتهای بیشتری دارند برای اکتشافات معدنی با روشها و فناوریهای جدید در اولویت قرار گرفتند که مورد پایش و اکتشاف قرار میگیرند».
مدیرکل زمینشناسی و اکتشافات معدنی استان کرمان توضیح داد: «در این طرح 273 هزار کیلومتر مربع از وسعت کشور بهعنوان اولویت اول در نظر گرفته شده است که از این میزان 15 درصد در استان کرمان قرار دارد و حدود 40 هزار کیلومتر مربع را شامل میشود که اکتشاف آن در یک برنامۀ پنج ساله انجام خواهد شد». /پ
نظر خود را بنویسید