فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیسجمهور شامگاه دوشنبه 12 آذرماه در دومین گفتوگوی تلویزیونی با مردم، در پاسخ به این پرسش که رفع فیلترینگ در این دولت چگونه مدیریت میشود؟ گفت: «اگر به دنبال وفاق هستیم باید بین سران قوا ایجاد شود و بعد در شورای عالی فضای مجازی این امر محقق شود. در جلسۀ سران این موضوع بررسی شد و در نهایت توافق صورت گرفت و به شورا رفتیم که در آنجا با وجود نگاههای خاص، کار کارشناسی دیگری در حال انجام است».
مسعود پزشکیان افزود: «رهبری انقلاب هم که خدمتشان رسیدیم بر حاکمیت به فضای مجازی تاکید داشتند و از فیلترینگ نگفتند. ما تلاش خواهیم کرد که با وفاق این موضوع حل شود. تاکید رهبری انقلاب هم بر حل موضوع فضای مجازی است و در نهایت انشاالله توافق لازم ایجاد میشود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا، وی در بخش دیگری از اظهاراتش در پاسخ به این پرسش که قانون حجاب چه زمانی ابلاغ و چه زمانی اجرایی میشود؟ اظهار کرد: «در این رابطه خیلی بحث داریم. میخواستند اوایلی که ما آمدیم اجرا کنند. از نظر اجرایی خیلی ابهام دارد. میخواهیم یک چیزی را درست کنیم ممکن با مداخله بدتر شود. قرار است گفتوگو کنیم تا هم اصول و ارزش خودمان را داشته باشیم و هم کاری نکنیم که وفاق و همدلی جامعه را به هم بزنیم. از نظر من که باید اجرا کنم خیلی از مسائل در این قانون جای سوال دارد. باید کسانی که میخواهند این کار را کنند، مهارت و توانمندی برای اجرا داشته باشند. من این بستر را در سیستم اجرایی کشور نمیبینم. باید گفتوگو کنیم».
وی بیان کرد: «فرض کنید من رانندۀ اسنپ هستم و خانمی سوار ماشین میشود که حجاب کامل را ندارد. ما میخواهیم چه کار کنیم؟ هم راننده و هم مسافر را جریمه کنیم! یا رستوران دارم و خانمی که حجاب کامل ندارد وارد میشود و صاحب رستوران و آن خانم، هر دو را جریمه کنیم؟ با این روش امکانپذیر است؟ کاری نکنیم کسانی که ربطی به آنان ندارد هم ناراضی شوند. نظام آموزش و پرورش ما در این زمینه مشکل داشته است که ما آنجا موضوع را حل نکردهایم و اینجا میخواهیم بیایم و موضوع را اینگونه حل کنیم؟ آیا میشود؟».
وضع بحرانی ناترازی انرژی
پزشکیان در پاسخ به پرسشی دربارۀ ناترازی انرژی و احتمال افزایش قیمت بنزین گفت: «واقعیت این است که ما با ناترازیهای بد در برق و گاز و انرژی و آب و پول و محیط زیست مواجهیم و همه در حدی است که میتواند بحران ایجاد کند».
پزشکیان افزود: «نیروگاههای ما کفاف مصرف برق را نمیدهد. البته چندبرابر از متوسط چند کشور اروپایی و کانادا مصرف داریم که همین موضوع منجر به برنامهریزی برای قطعی یک تا دوساعته برق هم شد».
رئیسجمهور با بیان اینکه نیاز ما الان با توان تولید همخوانی ندارد، در پاسخ به این پرسش مجری که مجلس اجازه نخواهد داد در ۱۴۰۴ بنزین گران شود و باز هم مجلس تاکید میکند به واردات بنزین هم در ۱۴۰۴ هیچ ارزی اختصاص نخواهد داد، اظهار کرد: «با آن حساب وقتی ارز اختصاصی جبران نشود بنزین هم گران میشود».
وی ادامه داد: «وقتی که ما دولت را تحویل گرفتیم ذخایر نفت، گاز و گازوییل و سوخت ما در نیروگاهها بیش از سه میلیارد متر مکعب بود و امسال بیش از یک میلیارد است و اگر به ۷۰۰ میلیون مترمکعب برسد دیگر نمیتوانیم سوخت را به نیروگاهها بدهیم و اگر مدیریت نکنیم نمیتوانیم به نیروگاهها سوخت ندهیم. اگر الان مراقبت نکنیم برای زمستان چه کار کنیم؟».
رئیسجمهور در پاسخ به این پرسش که راهکار دولت چهاردهم برای حل این ناترازیها چیست؟ توضیح داد: «به نظر من ما برای درمان تا الان مُسکن زدیم و درمان نکردیم. روند ناترازیها از دولتهای قبلی بوده و الان به جایی رسیده که بحرانی است. قبلا مدام مسکن میزدند. ما باید بتوانیم به چاههای نفت گاز تزریق کنیم. اکنون نهتنها گاز تزریق نمیکنیم بلکه صرفا برداشت داریم. اگر نتوانیم برای نسل آینده مدیریت کنیم زمین سوخته تحویل میدهیم. ما در ذخایر نفت و گاز در دنیا جایگاه بالایی داریم چرا باید به اینجا برسیم؛ چراکه درمان نکردیم. مداخله نکردیم. صرفا با تزریق مسکن عبور کردیم».
چهار برنامۀ اقتصادی
به نقل از ایرنا، پزشکیان در بخش دیگری از اظهاراتش با تاکید بر اینکه در برنامۀ دولت برای خروج از بحرانهای اقتصادی، مداخلات اقتصادی بدون توجه به معیشت و زندگی مردم نخواهد بود، گفت: «در گروه اقتصادی دولت به چهار برنامه برای تغییر روند اقتصادی کشور رسیدهایم؛ در زمینه رشد سرمایهگذاری و تولید، حل ناترازیها، معیشت مردم و ثبات و امنیت غذایی و برنامههای اولویتدار صنایع که پیشران اقتصاد هستند. چهار برنامۀ اصلی و ۲۵ زیر مجموعه اقتصادی استخراج شده است که در حال کار کارشناسی بر روی آن هستیم».
رئیسجمهور افزود: «وقتی به واردات بنزین پول اختصاص میدهیم، متعاقب این اقدام کسری میآوریم و کسری ایجاد تورم میکند و تورم به اقشار پایین فشار میآورد. تورم یعنی از جیب محرومین و کارمندان برداشتن».
وی ادامه داد: «اینکه چه باید بکنیم، کارشناسان در حال بحث هستند، اگر روش مناسب پیدا شد با مردم در میان خواهیم گذاشت. واقعیت را میگوییم. دیروز هم در مجلس ما عدد و رقمها را بیان کردیم، با عدد و رقم نمیتوان دعوا کرد».
صداقت با مردم
به نقل از ایسنا، پزشکیان در پاسخ به پرسشی دربارۀ ابهام مردم نسبت به برنامههای اقتصادی دولت بیان کرد: «ما وعده داده بودیم در قانون یک میلیون مسکن بسازیم. چرا با مردم صادقانه حرف نمیزنیم. ۸۰۰ هزار نفر ثبتنام کردند. ۴۰۰ هزار نفر وام گرفتند. این وام با مبلغی که برای ساخت مسکن لازم است فاصلۀ زیادی دارد. با اینکه من از پشت تریبون وعدههای غیرواقعی دهم به جایی نمیرسیم. اگر حرف کارشناسان را بپذیریم در عرض چهار سال میتوانیم خیلی از مشکلات اقتصادی را حل کنیم. اول باید خودمان را اصلاح کنیم بعد مردم باور خواهند کرد. باید نظر کارشناسان را پذیرفته و با آنان همراهی کنیم. کاری میکنیم که مشکلات مردم حل شود. یک عمر است که به مردم وعده دادیم ولی کاری نکردیم».
عدالت در یارانهها
وی در پاسخ به این پرسش که افزایش 20 درصدی حقوقها در بودجه پیشبینی شده است و برنامۀ شما در این خصوص چیست؟ گفت: «افزایش حقوق بین ۲۰ تا ۴۰ درصد پیشبینی شده و تورم نیز حدود ۳۰ درصد است. اینکه میگوییم با ناترازی مواجه هستیم واقعیت است. اگر ناترازی را مدیریت کنیم میتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم. اگر نتیجۀ مدیریت ناترازی برای هر فرد ۲۰ میلیون باشد باید با مردم صادق باشیم».
او با بیان اینکه الان برای پرداخت پاداش بازنشستگان و پرستاران مشکل داریم، افزود: «اکنون ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری داریم. اجازهای که گرفتیم برای پرداخت مطالبات، پولهایی برداشتیم و کارهایی داریم انجام میدهیم. اگر نتوانیم درست برنامهریزی کنیم فردا با مشکلات بدتری روبهرو میشویم. ما میتوانیم کاری کنیم عدالت در جامعه شکل بگیرد. نه اینکه فردی که منزل و ماشین بیشتر دارد بیشتر از یارانۀ انرژی و سوخت استفاده کند».
وی ادامه داد: «براساس دادهها، مناطق ۱ و ۲ تهران به اندازۀ سایر مناطق تهران مصرف دارند».
پزشکیان اظهار کرد: «در برخی جاها استخر روباز از گاز مفت دولتی استفاده میکنند. باید با مردم صحبت کنیم. من نمیگویم استفاده نکنند. پول دارند الحمدلله اما هزینۀ واقعی انرژی را باید بپردازند. دیگر نباید یارانه به آنها تعلق بگیرد. اگر نتوانیم مدیریت کنیم با ادامه این روند فردی که داراتر هست بیشتر از یارانه بهرهمند خواهد شد و آن کسی که کمتر دارایی دارد کمتر بهرهمند میشود. این خلاف عدالت است».
مذاکرات رفع تحریم
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این پرسش که مذاکرات رفع تحریمها به کجا رسیده است؟ با اشاره به سفر به آمریکا توضیح داد: «با اروپاییها صحبت کرده بودیم. قرار بود یک هفته بعد بروند در اروپا گفتوگو کنند. این دعوا را راه انداختند تا نگذارند ما با دنیا مذاکره کنیم. مسیر خوبی داشت پیش میرفت. من در آمریکا با رئیسجمهور فرانسه و نخستوزیر نروژ و سوئیس صحبت کردم. با خیلی از سران اروپایی صحبت کردم قرار بود کار کنیم و سوءتفاهمها از بین برود اما اسرائیل با شهادت سید حسن نصرالله و ترورهایی که انجام داد، مسئله را به هم ریختند. روند بین ما و اروپا با مشکل مواجه شد. ما مجبور شدیم واکنش نشان دهیم».
وی افزود: «اکنون نیز نمایندگان وزرای خارجه در اروپا گفتوگوهایی داشتند و قرار است گفتوگوهایی داشته باشند. البته آنها آن روی سکه را نشان دادند و هواپیما و کشتیهای ما را تحریم کردند. اما با تمام این اوصاف ما به دنبال این هستیم تا ثابت کنیم به دنبال جنگ نیستیم، بلکه به دنبال صلح هستیم. آنها میخواهند با این شیطنتها اینقدر برای ما مشکل ایجاد کنند تا مردم را نسبت به حکومت بدبین کنند و به امیال شیطانی خود برسند. آنها میخواهند مسلمانان با هم درگیر شوند تا منابع کشورهای اسلامی را به غارت ببرند».
آموزش به روش جدید
وی در پاسخ به این پرسش که برنامههای دولت برای توسعۀ عدالت و تقویت بنیۀ علمی و آموزشی مدارس دولتی چیست؟ بیان کرد: «دو برنامه داریم و هر هفته با کارشناسان جلسه میگذاریم. یکی از برنامهها در حوزۀ سختافزاری است. ما مصمم هستیم با کمک مردم مدرسه بسازیم. پول هم نداریم با کمک مردم در عرض یک سال مدارس را خواهیم ساخت».
وی افزود: «من وقتی رئیس دانشگاه بودم در عرض شش ماه ۶۰۰ خانه بهداشت ساختم. نگاه و باور بسیجی مشکل را حل میکند. مردم اگر باور کنند که ما قصد حل مشکل داریم به میدان میآیند. از نظر نوع کلاس و چگونگی آموزش، باید از روشهای علمی آموزش استفاده کنیم. باید حل مسئله و کار تیمی و ارتباطات و ساختارسازی آموزش دهیم. این نگاه در نوع چینش کلاس شکل میگیرد».
پزشکیان با بیان اینکه طرح نوع آموزش بر اساس روش جدید در حال تهیه است، ادامه داد: «سپس ابزار آن را استخراج خواهیم کرد. ما میتوانیم بچههایی را آموزش دهیم که به جای اینکه بعد اتمام تحصیل بروند، حتی اگر آنها را زدیم از کشور نروند. ما در مدرسه درست آموزش ندادیم بعد میخواهیم در خیابان بزنیم و آن را درست کنیم. مشکل ما هستیم و نوع آموزش ما است». / الف
نظر خود را بنویسید